I dag är det sista dan jag jobbar 25%


"Kärringtidning"



Har nyss tagit en prenumeration på tidningen Amelia,69kr+19.50 frakt för 4nr och en Mysdress.Det tycker jag inte var så farligt dyrt.Amelia är den bästa "kärringtidningen"för oss i "den bästa åldern"tycker jag.

Mjukpepparkaka

 Det blir nygräddad Mjukpepparkaka 
till 18.00 kaffet i kväll                           

Lördag

Har jobbat förmiddagen i dag 7-11,hade vikarie med mig och det gick faktiskt bra.
Hade sen en slappar dag kollade på en film,den var bara ganska bra.
 När David (Luke Wilson) och Amy Fox (Kate Beckinsale) bil går sönder mitt ute på vischan, tvingas de tillbringa natten på traktens enda motell.

Tv:n är deras enda underhållning, tills de upptäcker att b-skräckfilmerna de tittar på faktiskt har spelats in i samma rum som de själva befinner sig i. Med gömda videokameror som bevakar och filmar deras minsta steg, samtidigt som de blir inlåsta i rum, trånga utrymmen och tunnlar, måste David och Amy ta sig ut levande innan de själva blir nästa offer som fångas på film.


Benvärmare


Har stickat klart benvärmarna,jag tycker att dom blev fina,men Patte tycker att dom va skit ful.

Inköp

Det blev 2 par skor till Christer och 1 par till mig,det var snällt av honom att låta mig ta ett par : )
               Mina lite närbild,dom är i svart mocca.

Tröjorna hoppade vi över,Christer var så trött efter jobbet.Men Godis blev det.......mums!

Kläder

I dag ska jag åka med min kära man på Birsta City för att se om vi hittar nån snygg tröja till honom.Tog ju upp vinter kläderna i går,och han har bara gamla fula tröjor.Så nu måste det till nå nytt på "gubben".Ska ta en tripp till skopunkten också,såg ett par fina kill skor på nätet.
       

Hockey

I kväll blir det änligen en riktig idrott på tvn,nämligen Hockey.Synd bara att det är helt fel lag på isen.Frölunda - HV71 kl 19.00 på tv 4 sport.


                                                                                                         

Regn å rusk å film

    Såg denna film i dag,men jag tyckte att det var för mycke blod å så.Tycker att 1-3 var bättre.

John Rambo har dragit sig tillbaka och lever ett lugnt liv i norra Thailand. När några kristna amerikanska missionärer söker upp honom för att få hjälp att ta sig in i grannlandet Burma för att hjälpa det utsatta Karenfolket, avböjer Rambo med förevändningen att det ändå inte kommer att förändra något. Men när missionärerna sedan kidnappas av militära styrkor känner Rambo att han inte längre har något val och beger sig tillsammans med en kommandogrupp rakt in i Burmas förrädiska djungel

Sen kollade vi på Offside,den tyckte jag va kul,fick skratta en hel del.

Stenforsborna har det inte lätt - pappersbruket har lagts ner och det anrika fotbollslaget sjunker som en sten genom seriesystemet. Inte så konstigt kanske när snittåldern närmar sig de fyrtio, prästen står i mål och en rundmagad pizzabagare ska stå för målfabrikationen. Men nu får det vara slut på förnedringen - åker man ur division sex också läggs verksamheten ner. Det har klubbens ordförande meddelat.

Nu börjar en kamp för överlevnad för den spelande lagledaren Anders (Jonas Karlsson) och hans vänner. Att hustrun Åsa (Anja Lundqvist) helst vill flytta till storstan där jobben finns, gör det inte lättare för den hårt ansatte Anders. Extraknäcket som turistguide, utklädd till älg, imponerar inte.

Hoppet tänds när den engelske före detta fotbollsstjärnan Duncan Miller (Brendan Coyle) lockas till Stenfors av driftige kommunalrådet Kent (Göran Ragnerstam). Men "Killer Miller" visar sig snart vara mer före detta än man räknat med. Anders och Duncan har nu inte bara ett lag att rädda, utan även sig själva


Packa upp

         Nu ska jag göra nå tråkigt...packa upp höst och vinter kläderna ur kartongerna,och ner med sommar kläderna.Det är mycket roligare att packa upp sommaren.........

Tröja

Christer och jag tog en snabb sväng på Birsta City i eftermiddag,jag var på jakt efter en lång,tunnare tröja.En som jag kan ha under skinnjackan,när det börjar bli kallare ute.Hittade ingenting vi va in på alla butiker ,men nada.När jag kom hem kollade jag in på Ellos hemsida,där fanns det .........
399kr men med 50% rabatt,inte illa.

Trist väder

 
Nu är det regn ,regn & regn.

                                                      Jag tror det blir en stick , läs och städdag.

Älsklings godis

             Jag är så grymt
                   


sugen på en STOR påse med........


Traditional Nostalgic Sweets ...Bassetts Allsorts
                

Film

I kväll blev det filmtime Ond aning,den var väl sisådär den också.

Linda Hansons (Sandra Bullock) man omkommer i en våldsam bilolycka. Dagen efter är han på något mystiskt vis åter levande. Men efter ytterligare en natt är han död igen. Det hela upprepas och Linda försöker få hjälp att lösa mysteriet, men alla tror att hon är på gränsen till ett mentalt sammanbrott. Nu står hon ensam inför detta mystiska fenomen och...

1 Sep

Nu ska jag(vi) ta vara på dessa lediga dagar jag har kvar, innan jag ska gå upp till att jobba  75%.From 1 september ska jag gå tillbaka till min ordinarie tjänst på jobbet.

Har varit sjukskriven sen år 2000  100% och från 2005  75% ,men har nu tänkt testa att jobba som vanligt igen. Det känns bara kul faktiskt. Jag vill inte ha några bakslag,så jag ska försöka ta det lugnt första tiden.

Jag har en sjukdom som heter Bechterews, 0,5% av Sveriges befolkning har sjukdomen.Det är en inflammatorisk sjukdom främst i leder och lednära vävnader som sen- och muskelfästen. Sjukdomen fortlöper i skov, då sjukdomsaktiviteten och symptomen ökar, som är olika intensiva under olika perioder av livet. Skoven förekommer med längre eller kortare tidsintervall. Smärta är en individuell upplevelse som inte går att bedöma utifrån. Därför är det viktigt att alla tar andras smärta på allvar. Säger någon att den har ont, är det bara att acceptera och, utifrån personens upplevda smärta, försöka lindra. På samma sätt är också smärtlindring individuell. Det som passar och lindrar för en hjälper inte alltid någon annan. Har man ont påverkar det vardagen, arbetet, fritiden och familjelivet. Även livskvalitén påverkas. Den som har ont undrar över hur det onda kommer att påverka tillvaron och vardagen.

Jag har även lyckats gå ner i vikt nästan 20kg ,vilket gjort det lättare att komma tillbaka till yrkeslivet(tror jag)

Känns kul att mina gamla arbetskamrater vill att jag ska komma tillbaka.Säger dom i alla fall.

Det som troligast kommer att vara jobbigast är väl då jag jobbar helgen,ena dagen har vi delad tur.Det innebär att vi börjar 7-12, sen uppehåll till 16 och jobbar 16-21.Då kommer jag att jobba 2 helger av 5,nu jobbar jag 1 helg av 5 och då jobbar jag mellan 7-11.
     


Sett i dag



Zozo växer upp i Beirut. Trots det pågående kriget lever han ett normalt liv med skola och kompisar. En dag inträffar katastrofen och Zozo skiljs från familjen, han måste nu ensam ta sig fram i livet. Hans enda utväg är att försöka ta sig till Sverige, ett för honom helt okänt land...

Såg den på dan i dag ,då jag inte hade något att göra.Jag tycker väl att den va sisådär bara.


Tjej film


Nu blir det "tjej film" i kväll i gen.Christer kollar på fotboll och det vill inte jag se.

Birsta City

I dag blev det Birsta City med Mamma,Sandra och hennes kompis Sandra.N.Jag och Lotta köpte en liten "Krya på dig present" till Erica
 Den mörka av dom fick Erica,jätte söta faktiskt.

Vi knallade in på IKEA också för jag skulle köpa en ram.Har sytt en tavla av vår älskade lilla vovve ,som nu är i himlen.Ville kunna sätta upp den på väggen,så nu är det gjort.

Visst blev den fin! Mattes älsklings vovve,som finns i himlen nu.

Film ensam

Christer gick och la sig tidigt i kväll,han åkte ju och jobbade extra tidigt i morse.Så jag tog och kollade på en "tjej film " i kväll i min ensamhet  P.S  I  Love You.Den var väl sisådär ,gick att se iaf.

Även den största förlust rymmer svaret på hur man går vidare . Holly och Gerry är unga, nygifta och lyckliga. Men när Gerry plötsligt blir svårt sjuk och avlider, dör även Holly inombords. Men på sin 30-årsdag får hon ett brev från Gerry skrivet före hans död. Det är det första av tio brev som för en stund låter Holly vara nära sin älskade och långsamt för henne vidare ut i livet. Varje brev bjuder på ett nytt oförutsägbart äventyr. Och varje brev avslutas med samma ord: P.S. I Love You. Producenten av "Djävulen bär Prada" har skapat årets mest överraskande kärleksfilm!

Liza Marklund & Mia Eriksson

                       
Nu har jag läst klart sista boken i Lizas & Mias serie om Mia Eriksson.Har ni inte läst dessa böcker ,så gör det.Man får följa Mia under hennes liv som gömd .Sista boken handlar Om Mias dotter ,om hur hon upplever att leva som gömd.Och hur hennes liv påverkas av detta .

I morse

Vaknade vid 8 tiden i morse och kände mig riktigt pigg faktiskt,ingen feber känsla över huvudtaget det var bara som bortblåst.Tog en morron prommis innan frukosten också.
Jag hade faktiskt varit uppe tidigare i morse och kollat på pingisen också.Christer väckte mig då han for i väg på jobbet 04.30.Gjorde ordning en kopp te och tog täcket och kröp upp i soffan.Efter matchen gick jag som sagt och la mig i gen.

Konstig i kroppen

Sedan början på denna vecka så har jag känt mig knepig i kroppen,ont i musklerna å lite allmänt trött.I dag känns det lite knepigt i halsen och värre ont i muslkerna.Känns som jag ska bli dålig och få feber,tog Alvedon innan jag for och jobba.Allt kändes trögt och jobbigt på jobbet.Tog feber när jag kom hem,men den visar på 36,8.Hoppas inte att jag blir sjuk,vill verkligen inte det.Nu ska jag ta en varm kopp te, sen Alvedon och krypa ner i sängen.


Medlemskort


Jaha då är man med och stöttar  Timrå IK med medlemskort för ytterligare en säsong.
 Är han inte för söt  ; P

Heart


Vackert..............................

Städa


Idag är det Städ och Gardin byte (fönsterputsning) på schemat pust å stön............

Beställt


Nu har jag beställt lite garn : ) Så jag har något att göra i höst mörkret framför tvn,då det inte är Hockey så klart.För då måste man hålla koll på pucken ; P

Onsdagens middag


I dag testade jag en ny maträtt,Laxgratäng.Den va lätt att göra och smakade bara fint.

Amor vincit omnia


                                    Amor vincit omnia

Birsta

Det regnar & regnar & regnar..................så himla tråkigt.
Mamma ringde och ville att jag skulle ta en sväng på Birsta City med henne,det kunde jag väl göra.Hoppade i lite kläder och tog bussen dit.
Gick och strosade runt några timmar.
                             

Dagens middag


I dag testade vi Qournfilé har aldrig ätit det någongång.Så det blev grillad Qournfilé med Risinisallad,smakade bara bra : )

Gulligt


Fick denna söta souvenir av min goa arbetskamrat Myrna,hon har varit hem till Nicaragua i sommar.

Underverket

Här kommer en bild på Bonus syrrans lilla klimp....................1400g och 40cm,född 2mån förtidigt.

                                   

Film

I kväll blev det middag från "Tiks Thai mat" och film till det ,Felon hette den och får 4 +
                  

Från Marknaden


Två väskor och en sjal inköpt på Selånger Marknad.Tack för en trevlig dag faster med fika och allt : )

Selånger marknad

Idag blev det Selånger marknad,det var jag ,Sandra,mormor och Bertil som tog oss en tripp dit.Jag köpte lite diverse tings  leggings,sockar,capribyxor,halsduk och DVD filmer.Så när jag kom hem såg vi på film och smaskade på ostbollar och Iceberg (drink)mysigt......

Bonus syster

I dag har min "bonus syster" fått en liten pojke.Han förlöstes med kejsarsnitt 9 veckor för tidigt,hon fick havandeskapsförgiftning.Men pojken och mamma mår ganska bra nu,lill grabben vägde 1400g och var 40cm lång.Så nu får vi hålla tummarna på att allt fortsätter att gå bra.Tänker på er............................

                          

Stieg Larsson

         

Dessa böcker har jag också nyligen läst ut,rekomenderar dom också starkt.Det är också deckare.

Mari Jungstedt

                      

       

Nu har jag läst hela hennes serie som handlar om brott ,som utspelas på Gotland.Rekomenderar dessa böcker om du gillar Kriminal-romaner.

Små sockar


Har gjort nå små Sockar till Jamie igen,har så mycket med rest garner.

Läst

                    
Har nyss läst klar boken "Så Dumt!" av Mia Törnblom.Den va rätt bra faktiskt.

Slut

            
Jaha då var det slut på semestern och tillbaka till vardagen.Ikväll börjar jag inte förrän kl 17,mjukstart alltså och 8-12 i morron.

Sugen


Ja, då har Ispremiären varit,det va riktigt kul att se lite "hockey".Jonte och Pärssinen va på lekhumör,de härjade med Åkerlund i målet flera ggr.Får se om det blir säsongskort i år i gen,man blev liksom lite sugen på Hockey  igen........

Ispremiär


I kväll är det dags : ) Timrå IKs A-lag kliver på is och jag och Christer ska dit.Hoppas det blir mycket folk,har inte haft samma känsla för hockeyn i år,får se om det känns annorlunda att komma in i hallen i gen.Evt ska syrrans Emil hänga på också,han sov hos Sandra i natt.Han gillar att vara hos "stor"kusin.

Karla och Sandra



Gillar detta kort på Karla och Sandra : ) Visar precis hur dom var för några år sedan ; )

Till karlas baby : )


Nu har jag gjort några till små grejer till Karlas baby.Jag gjorde ett likadant set för 21 år sen åt Sandra : ) , då hon va baby.

Våg

Köpte en ny våg på Lidl i dag för 100kr,billigt tycker jag,fin var den också.Men framför allt så slipper jag frakta vår gamla våg fram och tillbaka,mellan Sandra och oss.Sandra fick överta den gamla vågen,den var ju hos henne nu för tillfället.
         

Säljes


Säljer mina svarta stövlar för 300kr,storlek 37,använd 2-3ggr.Köpte dom i vintras för 650kr

Ny köpt


Svart skinnjacka från VeroModa..........Sandra var med ,hon tyckte den var bäst jag provade flera olika.

Grilla


I går var vi nere hos Nojja och Eva och grillade,det blev gott som vanligt : ).Blev kvar hos dom till 01.30 ungefär.

Satt och kollade i olika resekataloger,man blir ju inte ett dugg sugen attt åka till varmare länder ; )Härliga turkosa hav och vita stränder.
              

Höst jobb


När det blir höst kliar det i fingrarna,så första handarbetet är gjort...Små babysockar till Karlas baby,som tittar ut någongång i början av november.

I dag

Vart tog dagen vägen....Vid 11 snåret for Christer och jag hem till min pappa,hos honom fick jag ta och städa på direkten.Han har ramlat och fått en spricka i axeln så han har armen i mitella,lär nog få ha så i några veckor.Den var 2veckor sen jag var hos honom och det syndes,han är dålig på att städa.Delade i medicin i dosetten åt honom också,så då vart den full.
Sen tog vi en snabb sväng på Willys,Bolaget och Birsta city,köpte en vinflaska till min farbror Ove.Han fyller egentligen inte år förrän till helgen,men då ska vi bort.Köpte med lite fikabröd och satt ute på altan och fikade.

Till helgen ska vi grilla med Eva och Nojja,sen börjar vi alla och jobba nästa vecka.Evt tänker Christer börja jobba redan nu på tors(2 dagar innan sem är slut),jag skulle aldrig börja jobba innan semestern är slut oavsett va det är för väder.Det är skönt bara att få vara utan att passa tider och så.

I kväll upplyste Christer mig att sommaren är slut nu, pga av att  det var sista avsnitten på både Allsången och Midsomer.

Så nu väntar vi bara på hösten.......................................trist!!!

Timråland

I kväll så tog Christer,jag ,Eva,Nojja och Amanda en tripp ner på Timråland.De har satt upp mattält,med underhållning på torget i Timrå.Vi gick först och åt på Olearys,jag tog en Fajita Pita (fajitakryddad biff ,kyckling och grönsaker i pita bröd,med mexikansk ostsås,guacamole,salsa sås och jalapenos+strips).Den va grymt god,de har så god mat på Olearys.Det är banne mig bästa restaurang maten och mycket mat får man också.Till maten blev det en storstark,till dessert tog jag en drink Ragnar,den var inte heller så tokig.Sen stannade vi kvar ute på torget där dom satt upp öltält och så.Träffade Sandra och Lina ,bjöd Sandra på en cider(trots bantning,hon får väl gå ett varv extra).Det blev nån öl för Christer och mig också,vi var kvar där till 24 ung.Mötte Patte och 2 av hans kompisar då vi var på väg hem,då var dom på väg ner.Tror att de ska vara öppet till 01 i öltälten,det är kul att dom fixar lite i Timrå också.


Glömde ta kort,detta är en bild från nätet.Så det är bara ganska likt.
                                          Drinken Ragnar


Slut på sommaren

                                                  
Jaha då har vi slut på den härliga sommaren,nu ska man behöva vänta 1år till.Det blev en sänkning med 11-13 grader på ett dygn.

RSS 2.0