Äntligen helg

Gu va skönt att det är helg och jag är ledig.I morron ska jag sova länge ,hoppas jag.Min kropp har inte mått så bra nu,när det har blivit så blåsigt och kallt.

I kväll har vi ätit super goda Räkmackor som Sandra har gjort.

Hann börja tugga innan jag fotade den....kunde inte hålla mig : )

Blev lite hockey tittning i kväll Leksand-Malmö,bra att Malmö vann.
Senare kollade vi på en film på 1:an kl 21.30 Crash,den var rätt så bra.

Fördomens fula ansikte visar sig bland alla raser och klasser. Osäkerhet och rädslan för det obekanta styr våra tankar, påverkar vårt handlande och kulminerar i hat och vrede.

En het dag i Los Angeles sker en bilolycka. Detta för samman en rad människors liv. Alla inblandade tvingas göra val som ställer deras moral på sin spets och som medför konsekvenser som de sedan får leva med resten av sina liv. Detta är en laddad skildring av ett rasistiskt Los Angeles där polisen är korrupt och rättväsendet har surnat.

Anna Jansson

Nu har jag lyssnat klart på denna CDbok,Anna Janssson är också en bra författare.

Mannen hängde stelt med en rännsnara runt halsen. Skjortan var söndersliten, buken genomstungen med ett grovt spjut. Oförskämda vita flingor landade i mannens hår. Kanske naturens eget sätt att dölja det inträffade - ett midvinterblot.
Polisassistent Maria Wern och hennes kollegor står handfallna inför den bestialitet de möter. Ett liknande mord inträffade i Uppsala nio år tidigare. Mördaren hade den gången omkommit i en bilbrand. Kan dettrots allt finnas något samband? Tack vare Marias kamp och envishet tonar bilden av en mördare fram- en människa sviken och förnedrad till den punkt där verkligheten ger plats för vansinnet. Men det blir en kamp där Maria är nära att mista allt som betyder något för henne.

Lotta Thell

               
Nu har jag läst alla böckerna som Lotta Thell skrivit .Kan rekomendera dom....

Lotta Thells självbiografiska romansvit om Eva.Som tonåring fast på heroin tvångsintas Eva på ett Hasselakollektiv för rehabilitering. Behandlingen är nedbrytande och förnedrande och hjälper inte Eva ett dugg. Men hennes kärlek till hästar och hennes obändiga envishet gör henne till en överlevare även om livet levs på Plattan.Lotta Thell är född 1967 och författare till en självbiografiskt präglad romansvit som fångat hundratusentals läsare: Utan en tanke, I skuggan av värmen, Bortom ljus och mörker, Kärleksbarn och Förkärleks skull. I skuggan av värmen har filmatiserats

Söndag

Tog en prommis tidigt i morse 8.15 men egentligen så var hon ju 9.15.Åkte sen i väg till Birsta City en snabbis.Köpte ljus och kollade på lampor på IKEA.Sprang in på Synsam också,de har ju %på glasögon efter din ålder.Jag skulle få 41%+ 10%extra för att det är på sluttampen nu.Hittade 1par som jag funderar på 2000kr skulle det bli.Ja jag vet att jag köpt progressiva i Januari ,men jag klarar inte av att ha dom hela dagarna och mina gamla är minst 5år som jag har nu.Och dom är otroligt repiga.Får ju lite pengar från FKassan så jag får väl ta utav dom,ska ringa i morron till synsam för att bestämma mig.Bågar är undanlagda tills i morron.

Åkte förbi faster och Ove,dom mådde bara bra : )

Sen blev det lite tv tittning resten av kvällen

Lördag

Tog en prommis i morse,det var ett tag sen faktiskt.Sen blev det till att förbereda middan,vi skulle äta efter hockeyn i dag.

Vi vann i allafall i sudden mot 08orna : )


Till middag blev det Lövbiffrullader och Kroketter,gott som bara den


Avslutade lördagskvällen med  DVDn "Sex and  the city" den var väl sissådär.Trodde den skulle vara bättre,har ju hört att den skulle vara så bra.Lite besviken blev jag nog allt  2 1/2 + får den bara av mig.

Fredag

Mamma ringde och ville att vi skulle ta en tripp till Birsta City,så det blev en sväng dit.Köpte byxor ,örhängen m.m
Vi hade en trevlig dag i allafall,träffade på Sandras kompis Karla som ska få bäbis snart,men guuuuu va stor hon hade blivit,jag tror att det blir en tjej ; ) så nu vet du det Karla.

När jag kom hem fixade vi middagen tillsammans "guben å ja",otroligt god kycklinggryta med pasta och rött vin till det.


Kollade på en rätt grym film i kväll också "The girl next door"3+  usch ,,usch

Based on the Jack Ketchum novel of the same name, The Girl Next Door follows the unspeakable torture and abuses committed on a teenage girl in the care of her aunt...and the boys who witness and fail to report the crime.

Yesss!


"En jäkligt skön seger i kväll"

Och jag har helg nu fre,lör och söndag : ) mys... mys...

Många blir det


Ett par till benvärmare klara

Varg Veum

Det blev att vi såg en till Varg Veum i dag"Din till döden"

Privatspanare Varg Veum är på jakt efter sin klients stulna bil, som visar sig ha blivit använd vid ett rån vid travbanan. Klienten Jonas Andresen har just separerat från sin fru, som efter många diskussioner bestämt sig för att sälja bilen på egen hand. Jonas blir mördad och polisen misstänker ex-frun. Varg vet att fallet är mer komplicerat än så, och än mer invecklat blir det när alla han misstänker avlider och Varg börjar allt mer frukta för änkans liv. "Din till döden" är den tredje filmen i thrillerserien om privatdetektiven Varg Veum.

Sen blev det lite hockey tittning Frölunda-Färjestad,Frölunda tog bara 1 poäng och det var bra för vår del.

Nu ska vi kolla på Desperate Housewives som vi spelat in,sen blir det till att sussa.

Lägenhetskollen klar

Själva lägenheten va hur fräsch som helst,men inget bredband i väggen endast telejacket.Det blir ju hur dyrt som helst+bara 24mb i det.Ute miljön var ingen höjdare heller,inte balkongen heller.Så vi får fortsätta vårt letande...

Lägenhets koll



Ska kolla på helt nyrenoverad lägenhet i dag : ),men det slutar väl som vanligt att det inte blir nått.Är så dödligt less på att söka lägenhet.

Vilodag

Har bara tagit det lugnt i dag,lyssnat på min CDbok och stickat lite.När Christer kom hem var det Varg Veum på Canal+,det är ungefär som Beck fast på Norska,riktigt bra tycker jag.Jag har sett 2 st "Bittra blomster" och den andra heter "Törnrosa".Sen blev det mer av lat tv tittning Färjan,Prison Break och inspelad Livet i Fagervik.Fyrkantiga ögon hela kvällen ; )

En man försvinner spårlöst. Hans älskarinna, en gift, framgångsrik politiker, kontaktar privatspanare Varg Veum för att få diskret hjälp. Vargs efterforskningar leder honom till den innersta kretsen i ett internationellt företag och han dras in i en mordhärva med aktörer som inte skyr några medel


Varg Veum får i uppgift att hitta den 16-åriga Lisa och hennes pojkvän Peter som rymt hemifrån. Han hittar Lisa i Köpenhamns horkvarter och Peter hittas mördad på ett hotellrum. För att hitta mördaren måste Varg gräva djupt i de två familjernas förflutna, ett förlutet fyllt av lögner och mörka hemligheter...

Gonatt


Nu väntar sängen..............

Helgen

Har jobbat klar helgen nu fre,lör och sön.Så nu är jag ledig fram till på ons eftermiddag,skönt...Har bara myst med film och god mat,nu på sön kvällen.Först så såg vi Shrek 3 den får 4+jag gillar animerade filmer,sen såg vi en skräckis Shrooms den får 3+.Vi såg en skräckis i går kväll också The Ruins den får 3+

Att vara regent passar inte alla. Speciellt inte ett snarstucket träsktroll som luktar gammal sumpmark. Men när Kung Harold plötsligt kolarvippen måste Shrek göra sig redo för kronan, om han inte hittar snabbt som ögat hittar en bättre efterträdare. Därför beger sig Shrek iväg för att finna Fionas sedan länge försvunne kusin, Artie, som dock inte visar sig vara det Shrek hade tänkt sig.

Fem amerikanska collegestudenter reser till Irland på jakt efter mytomspunna magic mushrooms som sägs finnas där.  
 
Snart förvandlas drömsemestern till en mardröm. I drogruset framträder spöklika skepnader som mördar ungdomarna brutalt en efter en. Men är det verklighet eller är det en hallucination?




Mexicos starka sol, långa sandstränder och ljumma vågor lockar varje år mängder av semestrande amerikanska ungdomar. Så även Amy och Stacy, två bästa kompisar som tagit med sina två mycket olika pojkvänner. Jeff är en målmedveten student med fokus inställt på högsta betyg i sin examen, medan Eric däremot är en levnadsglad fritänkare som älskar att festa.  
 
När deras gemensamma semester går mot sitt slut, bestämmer de sig för att ge sig in i djungeln för att leta rätt på några gamla ruiner från Mayakulturen. Platsen visar sig vara fullständigt magnifik, där den tronar upp sig mitt i djungeln. Men något skrämmer de fyra besökarna så att de börjar klättra upp på den höga trappstegspyramiden. Väl på toppen gör de en chockartad upptäckt, som blir början på en brutal kamp på liv och död

Camilla Läckberg

                                 
            

Nu har jag läst klart Camilla Läckbergs serie om 6 böcker,hoppas hon skriver fler.


Usch mörkt

 Fy sjutton va det har blivit mörkt ute på kvällen.Inge kul alls att vänta på bussen,när man ska hem efter jobbet på kvällarna.

Prommis



Bilder från min morron prommis,fina färger på träden ......nu ska ja åka å jobba.

Äntligen


Äntligen fick vi vinna igen


Igår Söndag

Hade vi en latar dag förutom tvättstuga en stund.Tog en promenad i höstvärmen också,sen blev det lite film tittning.The incredible Hulk den var faktiskt bättre än jag trodde,3++ får den av mig.

Bruce Banner lever i skuggorna och söker överallt i världen efter ett botemedel mot sitt tillstånd.

Men krigshetsarna som gör allt för att kunna utnyttja hans omänskliga krafter ger honom ingen ro, inte heller får han chansen att vara med kvinnan han älskar, Betty Ross.

Den gode doktorn blir förföljd av The Abomination, en mardrömslik varelse av rent adrenalin och aggression vars krafter kan mätas med Hulks egna.

Bruce Banner lever i skuggorna och söker överallt i världen efter ett botemedel mot sitt tillstånd.

Men krigshetsarna som gör allt för att kunna utnyttja hans omänskliga krafter ger honom ingen ro, inte heller får han chansen att vara med kvinnan han älskar, Betty Ross.

Den gode doktorn blir förföljd

Sent på fredag kväll såg vi en skräckis  också The strangers, den ska visst vara hämtad ur verkligheten usch.. usch
Den får 4+ med tanke på att den är baserad just på verkligheten.
Kristen och James har nyligen flyttat in i sitt nya hus. Men deras idyll blir plötsligt avbruten av tre maskerade angripare.


Igen å igen å igen

I dag kollade vi på Mamma Mia innan vi åkte till hockeyn,den va presic lika bra som när jag såg den senast : ).Jag kan nog se den hur många gånger som helst.

Fredag

Skönt nu är det ledig helg både för Christer och mig.Vi har nyss ätit en god middag med Fläskfilé och potatisgratäng,testade ett nytt rött vin till maten Mauro från italien.Kan rekomendera detta,får 4+

Senare i kväll ska Christer få bjuda mig på en god drink på Koskenkorva Blåbär,som han köpte på Ålandsbåten.Sådant finns inte att köpa i Sverige.

Visning

I går var vi på lägenhetsvisning,kan bara säga att den lägenheten kändes helt perfekt för oss.MEN då är det ju budgivning på den så klart,så vi lär nog inte ha råd med den i slut ändan.Vi ska lägga ett bud på den nu i kväll,sen är det bara att hålla tummarna HÅRT

Jackan

Jag hade ju köpt en ny jacka,en lång som jag ska ha så jag slipper frysa då jag väntar på bussen.Men upptäckte i går att en söm hade släpp,går inte att laga.Åkte en sväg då till Birsta  och lämnade tillbaka den,tur man alltid sparar kvittot länge.Hittade en på Lindex så jag tog den istället.


Gårdagen

Vi hade en verksamhetsdag genom jobbet i går,vi hade den på Villa Marieberg.Dagen rusade iväg,vi fick otroligt god mat också,det kalla småplocket var godast.

Kl 18 var vi på lägenhetsvisning i Sörberge,själva lägenheten var hyffsat bra lagom stor.Men tvättstugan fanns i huset längst bort,och det blir ju jag som kommer att "konka" på tvätten,så det var ingen höjdare.Sen var det lång till busshållplatsen,jag åker ju buss till å från jobbet.Balkongen var jätteliten och c:a 2m upp från backen.Varför kan vi inte hitta en lägenhet som passar som handen i handsken????

Kvällen avslutade vi med att kolla på serien "Färjan"som går på 5an på måndagar

Kamera test

Testade Digitalkameran i dag,knäppte kort på tröjan jag köpte i går.Ska ta nån ute bild nån dag,men det regnar bara hela dagarna.

Grattis

Grattis på bröllopsdagen Faster & Ove,hörde att det skulle bli kräm till middag ; )

1mån

Ja nu har jag jobbat 1 månad 75%(jobbade bara 25% förut),måste säga att det gått väldigt bra.Har inte haft ondare än vad jag brukar ha,men min kropp har varit mycket trött.Det lär nog ta ett tag innan den vänjer sig,tänk om jag skulle kunna gå upp till 85% from 1 jan : ) .

Lyssnat

Nu har jag lyssnat klart på Mari Jungstedts senaste bok Den mörka ängeln.Den var lika bra som de övriga böckerna av henne,men man ska läsa dom i ordning.Det handlar om samma personer i alla böckerna,det är som en serie.

Ny Digitalkamera

Nu har vi köpt en ny Digitalkamra Fujifilm FinePix J10.Vår gamla kamera hade 2,1 megapixel,medans den här har 8,2 Det lär nog synas lite skillnad på korten ...tror jag

RSS 2.0