29 dec

Är nu mycket bättre i min förkylning tack och lov :)

Har läst ut boken 14 år till salu

Detta är den sanna historien om 14-åriga Tessan. Hon lever ett välanpassat liv i en mellansvensk stad, med mamma, pappa och syskon. I skolan går det bra och hon älskar stunderna hon tillbringar i stallet.
Men så en kväll raseras allt. På väg hem från stallet blir hon våldtagen av en jämnårig kille. Chockad tar hon sig hem men berättar aldrig för någon om vad som hänt. I stället tar Tessan på sig all skuld för våldtäkten och mår allt sämre.
När en kompis föreslår att de ska sälja sex via nätet för att tjäna snabba pengar tvekar hon inte. Tessan dras in i en ond cirkel av självförnedring och prostitution i jakt på bekräftelse. Genom att sälja sin kropp gång på gång straffar hon sig själv och försöker ta kontroll över situationen. Men snart inser Tessan att hon inte längre har makten över sitt liv. Till slut får hon inte ens betalt av de män som regelbundet ringer och kräver att få utnyttja henne. När hon byter skola för att komma ifrån dem hittar de henne och övergreppen fortsätter. Hennes omgivning märker inte vad som händer. Finns det ingen väg ut ur helvetet?

14 år till salu är en viktig och angelägen bok. Det som hände Tessan kan hända vem som helst. I hennes värld fanns inga missförhållanden innan allt gick snett.

_________________________________________________________

Har i dag varit och klämt och känt på mobiler igen,den mobilen som jag är mest förtjust i pga av utseende och knapptrycken är W 995,men den bästa kamera mobilen är C905.Jag kan inte bestämma mig, Vilken tycker ni?

W 995

C905

 

Nu ska jag ta ock koka lite te till oss,ska nattsudda i natt.JVM börjar kl 00.00 och jag börjar jobba 07.00 så jag kommer nog vara lite sömnig i morron :P

+


Förkyld

Vaknade i morse och var förkyld(Patte är boven),men det är ju typiskt.Tänker jobba min kväll i kväll ändå,sen i morron har jag ju semester ska på hockeyn Timrå-Modo.Spelar ingen roll om det blir feber jag går på matchen ändå,det finns ju alvedon ;P

Salt Crystal lamp

Fick denna vackra skapelse av sonen i julklapp..har varken sett el hört nått om nån sån tidigare

Salt Crystal | lamp
Salt Crystal | lamp - bild 1
Salt Crystal | lamp - bild 2

Salt Crystal | lamp

Saltstenslampa, Himalaya, Pakistan.
1,5m elektrisk sladd och 15W lampa medföljer.

Saltstenslampan förbättrar inomhusluftkvalitén och dess milda sken sprider harmoni i sin omgivning.

Saltlampans verkan kan liknas med en frisk promenad i fjällen, vid vattenfall, efter åska och i skärgården.

Anses vara till stor hjälp vid bl.a. migränhuvudvärk, allergier, hösnuva, mildra astma samt stärka immunförsvaret och minska mottagligheten för förkylningar.

OBS! Saltsten är en naturprodukt och därför kan färgen, formen och storleken variera mellan de olika lamporna. Alla är unika - ingen är den andra lik.

Dan före doppare dan

Har i dag fixat till lite go Rödbetsallad till julmiddan

Sen så är äntligen julskinkan klar tycker nog Patrik,för han har tjatat på denna skinka i 2 veckor tror jag :)


Nu är Pepparkaks-cheececake klar och granen är klädd :) (granen är finare i verkligheten än på bilden)

Så nu är det bara Uppesittar bingolotto kvar och en "virre" till den :)

Höll på svimma när jag köpte lotterna 50kr/st dyrt som tusan...


Hua



Nu börjar det närma sig..hua va ont i magen man ska få innan nedsläpp...å slutsålt har det varit i flera veckor
Två nya spelare har vi också Peter Nylander (ny gammal,spelade i TIK för några sänsonger sedan) och Jens Svensson En storväxt, stark forward. Svensson(spelar i Kristianstad IK) kan spela både center och ytterforward. Han är stark i sargspelet och i närkampsspelet. Hyfsade offensiva kvalitetéer



Här var det bakat

Här var det bak och stök hela dagen

Toscamuffins och Risgodis med mintsmak

Wienernougat

Fy farao va kallt

Fy farao va kallt vi fick i dag...kolla vad termometern visar
tur att man slipper gå ut,jag tänker vara inne hela dan.Tror jag ska baka nått istället :) Har inte köpt nån julklapp till Bertil för jag hittar inget,han ska få lite hembakat i stället ;)
Vaknade inte förrän 10 i dag,för min kära son tog sig en biltur med Sebbe i natt och kom inte hem förrän vid 05 nånting,och då vaknade jag såklart då jag hörde han låsa upp dörren.Men nu har jag ätit en go skinkmacke frukost och te i jättekoppen


Nu ska jag ta och hoppa i förklädet och starta lite bakning :)

Måndag 21/12

Det var inge kul väder alls i går kväll och det höll på snöa hela natten.Så kl 06.00  i morse fick jag börja starta min färd till jobbet,först fick man sopa av bilen trots att jag sopade av den 3ggr i går.Sen så fick man ta sig fram på en spårig oplogad väg till jobbet.Men fram kom jag iallafall :)
När jag skulle hem fick jag ta världens omväg förbi Granloholm via timmervägen,det stod lastbilar i kö på motorvägen och det stod en buss och lastbil fast i rondellen i vid shellpunkten.

Bild från motorvägen

Har sett  film i dag

Den var bara 25 min lång

Sen såg vi Inglourious Basterds,den var riktigt bra

Under det första året av den tyska ockupationen av Frankrike tvingas Shosanna Dreyfus bevittna avrättningarna av sin familj, ledda av nazistöverste Hans Landa. Shosanna lyckas fly och beger sig till Paris där hon skapar sig en ny identitet som biografägare.

På annat håll i Europa arrangerar löjtnant Aldo Raine, med hjälp av en grupp judiska amerikaner, en serie snabba och chockerande hämndaktioner mot tyskarna. Gruppen, som blir känd hos fienden som "the basterds", möter den tyska skådespelerskan tillika spionen Bridget von Hammersmark och de förenas i målsättningen att störta ledarna för det Tredje riket. Fler öden sammanstrålar bakom en biografridå i Paris, där Shosanna skissar på en egen hämndplan...

Snö..snö..snö

Hela dan har det snöat lapphandskar,jag har varit ute och sopat av bilen 3ggr.Kan ju inte påstå att man är nå sugen att gå ut i detta väder.

Vi har sett en film i dag iaf Wallander-Skytten
En prickskytt håller Ystad i skräck och hans offer är personer som har anknytning till en juvelkupp. Snart förstår Wallander att det finns kopplingar till en kriminell organisation. I ett misslyckat försök att skjuta dom två sista som är kopplade till kuppen dras Wallanders kollega, Pontus in i en jakt på liv och död. Wallander tvingas nu leda en utredning i vilken skyttens lista har utökats med ett namn - Pontus Ung.

Kall dag

Huja i dag har det varit kallt det har blåst "smådjävlar"också.Efter jobbet var jag en sväng på Birsta City med mamma och syrran.Jag köpte ingenting :) mer än apoteksgrejer.Jag skulle vilja köpa en ny mobil :) har lixom kärat ner mig i Sony ericsson c905,men jag vet inte om det är nån bra mobil
Den har en upplösning på hela 8,1 megapixlar, vilket gör den till en av de mest intressanta kameramobilerna på den svenska marknaden.

Såg en film på kvällen Transformers-De besegrades hämnd,den var nog lika bra som 1:an
Slaget om vår planet fortsätter i denna actionfyllda filmsuccé från regissören Michael Bay och exekutive producent Steven Spielberg. När Sam Witwicky får reda på sanningen om Transformers uråldriga ursprung måste han acceptera sitt öde och lägga collegeplanerna på hyllan för att i stället hjälpe Optimus Prime och Bumblebee i den episka kampen mot Decepticons, som har återvänt starkare än någonsin med planer om att ödelägga vår värld.

Nu har vi -10,5 grader :(



Vilken dag!!!!

Dagen bestod av detta...

...det snöade lapphandskar ...inte ett dugg kul :(
Då tog jag mig en bakdag....å herregu va limpor det blev
först "Fislimpa"
sen limpa med russin å lingon inge namn på den
En Råglimpa.Alla blev supergoda :)
Sen såg vi en riktigt bra film på kvällskvisten Rescue Dawn
Han gick i krig för ett annat land. Men striden för att överleva fick han utkämpa helt på egen hand … Han drömde om livet i luften och drömmen fick Dieter Dengler att lämna Tyskland och bli pilot i USA. På sitt första stridsuppdrag i Vietnam blir han nedskjuten över Laos täta djungler. I flera år torteras och misshandlas han sedan i ett av Vietcongs fångläger ända tills han tack vare stort mod och en genial plan lyckas fly. Men på andra sidan om fånglägrets murar väntar en ännu farligare fiende… Den sanna berättelsen om en av krigshistoriens mest otroliga flykter kommer här till liv i en storslagen actionthriller med Christian Bale och Steve Zahn. ”Rescue Dawn” är en hyllning till en mans mod och hans okuvliga vilja att aldrig ge upp kampen för att överleva …

Sista filmen

I går såg vi sista filmen Sandra sagt att vi bara måste se Livet är underbart,den var också rätt bra.
Livet är underbart vann stora jurypriset i Cannes 1998. Det är en varm film om kärleken mellan två människor i 30-talets Italien. Om Guido och Dora som finner varandra bara för att i nästa sekund slitas itu av andra världskrigets människosyn. När Guido flyttar in från landet till en liten stad i Toscana, blir han blixtförälskad i den mycket vackra lärarinnan Dora. Dessvärre är Dora redan förlovad med en annan, men Guido gör allt för att vinna hennes hjärta. Fem år senare, när kriget härjar som värst, är de gifta och har en liten son tillsammans. Lyckan blir dock inte långvarig eftersom Guido är av judisk härkomst. Han och lille Giosué sätts på tåget till ett koncentrationsläger och Dora som älskar sin familj över allt annat följer dem i en annan vagn - som går till ett annat läger.. Vad som sedan följer är en uppvisning i grymheter men också en mycket vacker berättelse om kärleken i en familj.

Trött!!!!

Just nu måste jag vara världens tråkigaste,jag är så in i helsikes trött.Den här veckan har varit hemsk,har sovit dåligt och jobbat och varit på utbildning i två dagar,och sen har man jobbarhelg på det.Christer tycker nog att jag inte gör annat än gäspar.....jag känner själv hur tråkig jag är


Fredag

Har varit på utbildning i dag igen,så nu ska vi se om jag kommer ihåg det jag lärt mig :P På vägen hem svängde jag förbi Birsta för dom hade ett knivset till halvapriset på Cervera
199kr för dessa.Vassa som tusan och jag skar mig direkt :( men inge djupt.
Har inte gjort någe speciellt kollat på Idol,sett Erik vinna :)
Sedan blev det en 2 1/2 timmes film som vi lånat av Sandra The Pianist,på namnet lät det som en skittråkig film.Men den var faktiskt riktigt bra ,hon har filmsmak jäntan :)
Den gudabenådade pianisten Wladyslaw Szpilman lever i Warsawa under tiden för nazisternas utbredning över Europa. Han är jude och tvingas att på nära håll uppleva de restriktioner som sätts upp för honom, hans släkt och hans folk. När hans familj skickas till arbetsläger lyckas Wladyslaw fly och gömmer sig i stadens ruiner. Lidande, förnedring och kamp för överlevnad blir hans vardag. En dag blir han upptäckt av en tysk officer...

TimeCare

Har varit på schemautbildning hela dan,mitt huvud är full med tider,raster och bemanning
I morron fortsätter utbildningen igen hela dan.

Nu ska vi ta och äta lite grilladkyckling ,sen bär det av till Nojja och Eva

Ledig onsdag

Hade lite tvättstuga idag annars så har jag inte gjort många knop.Vilar inför flera dagars jobb framför mig,ska gå på utbildning 2 heldagar sen helgjobb.Snodde ihop en kaka som vi ska ta med oss till Nojja och Eva i morron,det är ju hockey i morron, borta mot Luleå


På kvällskvisten såg vi en bra film vi lånat av Sandra  American History X
"American History X" utspelar sig i Los Angeles gängland där rasism och nynazism har starka fästen. Bröderna Derek och Danny Vineyard mister sin far, en polis som blir mördad i ett skottdrama med svarta inblandade. Sorgen och hatet pressar den verbalt begåvade Derek mot radikala handlingar och han blir snart den karismatiske ledaren för en nynazistisk rörelse. Den yngre brodern Danny, som desperat söker en fadersgestalt anammar blint Dereks ideologier. Ett skottdrama med dödlig utgång blir den slutliga vändpunkten för den splittrade familjen. Derek döms till tre års fängelse...

"Min faster"

Faster ringde igår och sa att de inlagda rödbetorna var klara nu :)
Så jag åkte och hämtade dom,hon skulle höra av sig då Rullrånen var klar :) Vilken tur att jag ha "Min faster" :)

Sandra smsade faster och hörde om hon inte kunde göra "Pitepojkar"också,hon skulle fixa såna till Sandra också

Gömda en lögn ?!

Gömda, Asyl och de andra böckerna om Mia Eriksson är makalösa bäst-säljare. Mia och hennes familjs dramatiska flykt undan »Mannen med de svarta ögonen« har engagerat miljoner läsare runt om i världen.
Böckerna påstås vara sanna. Det är de inte.

Mia gick inte ut med toppbetyg från gymnasiet och har aldrig jobbat på bank. Hon gick i specialklass hela sin skoltid och fick jobb på en lunchbar.

Från 1983 levde hon nästan helt på olika bidrag.
Mia och hennes familj har kostat svenska skattebetalare miljoner, utbetalade på märkliga grunder. Och än idag lyfter Mia - numera mångmiljonär - pengar från försäkringskassan.
Mias man var ingen norrlänning vid namn Anders. Han var chilenare med ett tvivelaktigt förflutet i militärdiktaturens Chile. Han anklagades för mordförsök på Mias f d fästman och hamnade i fängelse. När han frigavs flydde familjen.
Om någon var jagad, så var det han. Mia och barnen hade inte behövt gömma sig.

Mias lögner har orsakat mycket lidande: Osama berövades sin dotter, Michael förlorade sin mamma, Elisabeth såg sitt livsverk krossas, många känner sig förtalade och lurade.
Nu kan de för första gången berätta sanningen om Gömda.

Har nyss läst klart denna bok och kan rekomendera er att läsa den!!

Helgen 5-6/12

Lördag:Klev upp vid 10 och löste Melodikrysset med lite hjälp av faster & Ove.Sen blev det middag med Nojja och Eva på Red Bar i Timrå,vi såg hockeymatchen Frölunda-Timrå där också 3-3 slutade det :)
Sen blev det fullfart hemmåt då mor och Bertil kom på besök :)


Söndag: = Lååång sovmorron :) Har sen bara latat mig med skidskytte och strumpstickning.


Såg filmen Wrong turn 3 också,har ju sett 1an och 2an,så då måste man se 3an också.Men det är inget att hänga i julgran

En grupp förrymda fångar och ett par fängelsevakter är djupt inne i skogarna i West Virginia när de blir attackerade av inavlade och missbildade rednecks.

Nu är min lediga vecka slut :( det hade inte gjort ont att vara ledig en vecka till.

22årig Bröllopsdag :) i dag



Fick blommor av gubben i dag :)

Senare på kvällen blev det bio Luftslottet som sprängdes och kvällsmys med Champagne :)

I går

I går gjorde jag Rocky Roads och tog med mig lite till Nojja och Eva.Dom bliev goda men nästa gång tror jag att jag ska ta ljuschoklad också.Det blir lite starksmak med bara mörk.

Sen fick vi se en till spännande match hos dom,Färjestad-Timrå vi vann i sudden :)

Ellos

Beställde detta i dag fick 40% rabatt

Det blev ca 150kr stycket,inte illa

Solig tisdag

Inge roligt att vakna och ha ont :( men jag tog medicin på en gång så jag får inte köra bil 6 timmar, men jag kunde baka efter medicinen verkat det är helt otroligt.Så jag tog och gjorde lite muffins


Det är muffins med banan och dajm i,sen då man ska äta siktar man lite florsocker på :)

Sängkläder

Sängkläder är väl det tråkigaste som finns att köpa.Beställde hem från Ellos fick dom i går,de var riktigt fina faktiskt och billiga

RSS 2.0