Valborg



Startade dagen med en morronprommis som vanligt,skönt att promenera innan frukosten.

Nojja,Eva och Mandis kom på middag ikväll,det blev rostade rotfrukter och fläskfilé.
Sen for vi upp till kyrkan och kollade på brasan....Nu är det vår...sjöng dom,och det får vi hoppas

29 April

En morron prommis före frukost efter det blev det  tvättstuga.
När Christer slutade blev det en prommis med honom också
              

Sen blev det lite solning och fixa till sig innan vi skulle ut och fira vår arbetskamrat Els-Maris 65års dag.
 
Vi intog restaurang Invito otroligt god mat och fin service 
                
Här kommer lite bilder

     
Min mat Ryggbiff           Kristina              Myrna

   
Drick Anki :P       Christine å Myrna         Ing-mari

 
Myrna å Els-Mari          Mariette å  Kristina

Kalas igen..

Ja ha då var det "plastis" tur att fylla år,Grattis Bertil 65års dagen :)

Gubben min :)


Den 26 April fyllde gubben min år,så nu är det färdig fyllt i familjen iaf :P

Detta fick han av mig........undra om det var nån bra present ?!


Tjejkväll på Gina

Det blev jobb först till 15 sen åkte Christer och jag ut på Careta och kollade på en bil.Den va rätt snygg men det va nått oklart med klimat anläggningen.

Kvällen spenderade mamma,Sandra och jag på Birsta,det var Tjejkväll på Gina.
Från Gina 20% rabatt


Sen var det 25% rabatt på att hos Trude,så jag köpte Schampo,conditioner och styling cream 

Sunday

Det blev morron prommis med gubben i dag igen :) sen frukost.

Christer åkte som vanligt till farmor och jag tog lite tvättstuga.När han kom hem blev det fika på ballis,så skönt att vi går mot en skönare årstid.
                          
Två filmer blev det i dag Arthur och Maltazard och Wallander-Arvet båda var bra :)
Arthur är fylld av förväntan. I natt avslutas månens tionde cykel och han kommer kunna återvända till Minimojernas rike för att träffa Selenia. Minimojerna är lika fulla av förväntan. De har förberett en stor fest till hans ära och Selenia har tagit på sig sin vackraste klänning. Men just denna dag, av alla dagar, beslutar sig Arthurs pappa för att förkorta familjens vistelse hos mormor. Precis när de ska ge sig iväg kommer en spindel släpande på ett risgryn som den placerar i Arthurs hand. På risgrynet står det SOS och Arthur förstår direkt, Selenia är i fara! Han tvekar inte ett ögonblick att ge sig iväg till hennes undsättning, även om det innebär att han måste klura ut en farlig väg tillbaka, falla huvudstupa in i Max' bar, stöta ihop med Kröbs trupper (De Sju Rikenas nye tyrann), rädda skinnet på Betameche, bekämpa stora äckliga råttor, grodor och håriga spindlar...endast för att upptäcka att ingen av Minimojerna sänt budskapet om hjälp! Nu återstår bara frågan om vem som gillrat en så slug fälla för att lura tillbaka Arthur?


På Bräda Musteri hålls affärsmiddag för att lansera musteriets nya produkter då företagets VD  Manfred Stjärne blir mördad . Vill någon konkurrent förstöra Brädas rykte eller var motiven till morden personliga? Wallander inser snart att pengar är inblandade och att någon eller några inte drar sig för ytterligare mord för att nå sina mål vad det gäller Bräda. Mordvågen fortsätter och kanske härjar en metodisk seriemördare i Ystad. Polisen dras in i en härva av hjärntvätt, otrohet och hatiska före detta anställda, en härva som kommer att påverka Wallander personligen på ett sätt han aldrig kunnat föreställa sig.

...en till

Har läst klar första boken  med författaren Karin Alvtegen Skuld,den var bra 
Peter Brolin sitter ensam på Nyhléns konditori. Svårt skuldsatt, handlingsförlamad och i väntan på ännu en ångestattack. Plötsligt öppnas dörren och en okänd kvinna kommer fram till hans bord. Hon tar honom för någon annan än den han är och innan han hunnit protestera har hon försvunnit igen. Efter sig lämnar hon ett paket som han mot tusen kronor i ersättning ska leverera till hennes man. Paketet och dess skrämmande innehåll drar in Peter i en mardrömslik jakt på en galen, besatt kvinna. En jakt där han till slut också tvingas konfrontera skuggorna från sitt eget förflutna.

Saturday

Strålande väder i dag,gubben och jag tog en morronprommis före frukost.
Sen åkte jag å Sandra i väg en sväng på Birsta.Hon skulle handla till kvällen,det skulle bli nån grillning.

Fika på ballis blev det och jag såg årets första humla och stor var den
 

Christer fixade middan i dag Pizza från restaurangen Favorit,det var den godaste jag ätit på länge

Friday

Jobb 8-14 ,hämtade Sandra på praktiken och körde henne hem.Tog då med mig Patrik och lämnade honom på Alnö,han skulle fixa färdigt bilen.

Syrran och jag for på Vårmässan och det va inte mycket att se där...

Kvällen fick Christer och jag ha för oss själva,ungarna stack ut och partaja.Patte ringde vid 00.30 han träffade sin idol på Momento

Fotografen Bingo Rimer

Vi kollade på en bra film också Brooklyn´s finest
Tre poliser med helt olika bakgrund, möts upp vid samma dödliga möteplats när de undersöker ett brott.


En vanlig tisdag......

Jobbade långdag i dag,hade schemaläggning halva dagen.Jädrans va det är klurigt att få till semester raderna bra.Vill ju att våra vikarier ska få ett bra sommarschema.

Åkte till pappa en sväng också,fytusan va han har det långsamt stackarn.Köpte med mig  Coca cola,godis,bulla och ciggisar,va glad han blev :) Sen så lånade Christer ut sin gamla mobil till honom,den är ju iaf hel så man kan nå honom.Städade av lite hos honom också,det är lite dåligt med städet där av hemtjänsten.

Beställde lite kläder i dag från      
 
snygg med lite puffärm


annorlunda klänning,snygg till korta leggigs oxå

Ny vecka

Jaha det var den helgen det...varför ska det gå så fort.

Tog min morronprommis som vanligt,idag tyckte jag att det blåste små djävlar ute.Tog ett kort på ung samma ställe som förra måndagen.Det har faktiskt tinat mycket på en vecka

V 15


V16

Nu ska jag ta och kolla på förra veckans avsnitt av True Blood och Vampire Diaries   

Sen ska jag hinna sola och fixa middagen till grabbarna innan jag far på jobbet.                          

Helgen 16-18 april

Fredag Började med en morron prommis sen åkte jag på Birsta med mamma och moster Birgitta,handlade inget speciellt.Såg en dålig film på kvällen The Skeptic
 
Advokaten Bryan Becket har alltid svårt att tro på något som han inte omedelbart förstår. Efter sin fasters mystiska dödsfall ignorerar han rapporterna om att hennes victorianska hem är hemsökt och flyttar in. Konstiga saker börjar dock snart hända och Becket får möjlighet att omvärdera sin fasta inställning till övernaturliga företeelser.

Lördag Det blev ingen morron prommis pga skitväder.Vi tog en riktig lat,mysdag bara.Det blev lite hockey tittning med god mat , synd bara att Hv vann.
Kvällen avslutades med film A Mighty Heart en riktigt bra film
Oscar-belönade Angelina Jolie gör en av sin karriärs mest imponerande och rörande prestationer i denna chockerande, sanna berättelse som bygger på Mariane Pearls bästsäljande självbiografi. Efter att hennes make, Wall Street Journal-reportern Daniel Pearl blir kidnappad av terrorister, börjar Mariane desperat att leta efter ledtrådar i en hektisk kamp mot klockan för att återfinna honom. "A Mighty Heart" är regisserad av den djärve filmskaparen Michael Winterbottom och är en gripande berättelse om tro, hopp och mod mitt i tragedin.

Söndag Christer och jag tog oss en morronprommis först.Sen for han till farmor,då passade jag på att städa och tvätta.Gillar inte att städa då nån är hemma,då vill jag ha hög music och feja på.

Såg film i dag också ;) Arthur och Minimojerna jag med mina animerade filmer :P
10-åriga Arthur beslutar sig att leta reda på sin morfar som försvann spårlöst för fyra år sedan, och för att söka efter skatten som hans morfar hade med sig från Afrika. Han behöver den för att hjälpa sin mormor att rädda deras hus från utmätning. Skattjakten leder honom till minimojernas land och befinner sig plötsligt i en magisk värld full av överraskningar. Tillsammans med prinsessan Selenia och hennes lillebror Pysen ger sig Arthur ut på ett fartfyllt äventyr i sin egen trädgård för att söka efter skatten och att tillsammans försöka rädda minimojernas rike från den elaka Maltazars planer att dränka minimojernas land.

Och vi hade tänkt se denna,men efter en kvart stängde vi av.District 9 vilken skitfilm alltså...

Det har gått över 20 år sedan utomjordingarna anlände till jorden. Mänskligheten förberedde sig då på ett fientligt möte med överlägsen teknologi, men ingenting hände. Utomjordingarna blev istället kvar som flyktingar på jorden. Varelserna placerades i provisoriska hem i Sydafrikas District 9, allt medan jordens nationer debatterade deras fortsatta öde. Men nu har människornas tålamod tagit slut. Ansvaret för utomjordingarna har därför kontrakterats MNU (Multi-National United), ett privat företag utan intresse i utomjordingarnas välfärd. MNU kommer att göra enorma vinster om de kan få utomjordingarnas vapen att fungera. Men än så länge har alla sådana försök misslyckats eftersom aktiveringen av vapnen kräver utomjordisk DNA. Spänningarna mellan människor och utomjordingar kulminerar när MNU-tjänstemän inleder omlokaliseringen av alla icke-mänskliga individer från District 9 till ett nytt läger. En av MNUs fältarbetare, Wikus van der Merwe, utlöser ett utomjordiskt virus som börjar förändra hans DNA. Wikus blir snabbt den mest jagade mannen i världen, tillika den mest värdefulle, eftersom han bär på nyckeln som kan avslöja hemligheterna om utomjordingarnas teknologier. Utstött och utan vänner finns till slut bara en plats för honom att hålla sig gömd; i District 9.
              

Vårblommor

Fick presentkort av min arbetskamrat,köpte detta vår arrangemang


Kul...el inte

Så här såg det ut i morse då jag drog upp persienn...katastrof

Kärlek



Lyckan kommer, lyckan går......... Ta vara på livet


Den som spar

Den som spar han har...nu är halva flaskan fylld (2,5dl) det är 1000kr i 10or...fickpengar till nått trevlig ...kanske 

Stackars jänta

Såg en film i går om en stackars jänta Precious vilket tragiskt liv
Precious Jones, en 16-årig analfabet, har hela sitt liv varit osynlig. Osynlig för pappan som våldtar henne, mamman som slår henne och myndigheterna som bara ser henne som ett i raden av Harlems alla förlorade själar. Men när Precious, gravid med sitt andra barn med sin far, möter en beslutsam och radikal lärare påbörjar hon en resa av utbildning och upplysning. Och Precious lär sig inte bara att skriva om sitt liv, utan gör det även till hennes eget för första gången.

Vår/sommar

I dag åkte Vår/Sommar skorna på å byxorna upp,då vi skulle på Birsta en sväng

Tisdag å pigg som en

Tisdag och man är pigg som en lärka....Gick ner till tvättsugan och kollade om det var ledigt,och det var det så jag kastade in en tvätt.Sen så tog jag och gick min morron prommis,gick på vägen och ej trottoaren :P

Nu ska jag vänta på att solen kommer på ballis,sen ska jag parkera där.Hinner nog springa ett varv runt lägenheten med draken först.

Slut på jobbarhelgen

Japp då är det måndag solen skiner och vi har hela +4,8 grader i skuggan...det är lovande.Jag har haft jobbarhelg(den gubben hatar) Fre 14-21 ,Lördag 7-21 och sön 7-17,men nu är den gjord :)

Tog min första morgonpromenad sen i höstas i dag,jag hatar att vara ute då det är minus grader.Jag bor nog på fel ställe,men det har jag väl sagt flera gånger.Nu ska jag försöka komma ihåg att fota samma ställe varje vecka,för att  se hur fort snön smälter detta v 15


Det tråkiga med prommisen var att se all hundskit på trottoaren DÅLIGA HUNDÄGARE
Jag råkade titta runt på vyerna och så klart klev jag i en blaffa...kul värre


Idag börjar dom att lägga nytt tak på vår lägenhetslänga

Det syns lite dåligt för det speglar sig i fönstret

Nu ska jag se ett avsnitt på en av mina favvo serier Vampire Diaries

Lunchen fick avnjutas på ballis i sol..sol..sol
 
Kesoröra med avokado,rödlök och räkor

Vi satt på ballis och drack kaffe kl 16,solen sken fortfarande som bara den :)

Film blev det i kväll The ugly Truth rätt så kul film

Abby är en framgångsrik tv-producent med höga krav när det gäller män. Mike är stjärnan i hennes tv-program och vet att män bara är ute efter en enda sak. Abby är fast besluten att bevisa att hon kan lyckas i kärlek, så hon lyder Mikes råd under en lovande ny romans. De oväntade resultaten slår alla med häpnad.

Ledig dag nr 2 å Pattes födelsedag

Det är så skönt att vara ledig 2dagar i rad :) hinner med en massa.Men i dag hade jag ont i kroppen direkt då jag steg upp,tur att jag inte behöver bilen i dag så jag kan ta extra medicin.Idag får vi besök av släkten,det är ju Pattes tur att fylla år i dag 21år :)
 

Ulrikas Smycken



Kika in på Ulrikas Smycken det finns så mycket fint där :)

Påsk å Sandras födelsedag

Lördag:
Ja i dag är det Påskafton men det är som vilken dag som helst,för vi firar inge påsk...bara onödigt trams.Sjöng en sång för Sandra i morse "är det en vanlig dag...är det en vanlig dag..nej det är ingen vanlig dag för det är Sandras födelsedag Hurra hurra hurra!!" Hon tyckte det var otroligt vacker :P
 

Sen ringde vi efter hemkörning av Pizza,,gu va lata vi är



Såg en skit bra film i dag också, Alvin och gänget 2 dom är ju så jädrans söta :)
Alvin och hans gäng blir tvungna att gå tillbaka till skolan där det för deras del bara blir mer bus, mer sång och ännu fler tokigheter. Men när skolan hotas av nedläggning och enda chansen att rädda den är att vinna en musiktävling där priset är 25,000 dollar är det självklart att våra ekorrar ställer upp.

Söndag:
I dag har vi inte gjort mycket,hade tvättstuga och Christer for i väg till farmor en sväng.
Kollade på ett avsnitt av True Blood då han var borta,sen blev det lite kvalseriehockey på tvn.

Det blev en film på kvällskvisten också,skaplig var den The Fourth kind
 Dr. Abigail Tyler kommer till Alaska för att intervjua människor som sägs ha blivit bortförda av Aliens. Det visar sig att de alla, oberoende av varandra, har samma detaljerade historia att berätta och Tyler kommer en skrämmande sanning på spåren ?

Fredagen

Jag jobbade dagen sen blev det lite kalas för Sandra.Det var Faster,Ove,Lotta,Emil ,mamma och Bertil som kom på besök.
Kvällen avslutades med en bra film We own the night
Filmen handlar om Bobby Green, en man som vänt sin släkt, där alla är poliser, ryggen. Istället driver han populära och legendariska nattklubben El Caribe. Klubben ägs av ryssar och ligger i Brighton Beach i Brooklyn. För Bobby är varje natt ett party där han hälsar på vänner och gäster eller dansar med sin vackra puertoricanska flickvän Amada, i ett töcken av cigarettrök och discomusik. Året är 1988 och narkotikan väller in över New York i en allt snabbare takt. Bobby försöker på ett vänskapligt sätt att hålla avståndet till den ryska gangster som använder hans nattklubb som högkvarter - en gangster som gjorts till måltavla av Joseph, Bobbys bror. Joseph är en New York-polis på väg upp i karriären och han stöds av sin far Burt, den legendomsusade biträdande polischefen.

RSS 2.0