Årets sista helg 30/12-1/1

Fredag:Skyndade mig läsa ut sista boken av Camilla Läckberg "Änglamakerskan",så Sandra hinner läsa den innan den ska tillbaka på Bibblan.
ÄnglamakerskanÄntligen - Camilla Läckberg är tillbaka! Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning. Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen och gå vidare har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast. När Erica Falck får höra om parets planer blir hon både överraskad och nyfiken. Hon har tidigare forskat en del i mysteriet med den försvunna familjen utan att hitta någon förklaring. Nu söker hon upp Ebba för att höra vad hon vet. Dessutom har hon själv en del att berätta om kvinnorna i Ebbas släkt - en historia fylld av tragiska öden och hemligheter. Ebba och Mårten inleder sitt renoveringsarbete, men knappt har de börjat förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och då de några dagar senare bryter upp matsalsgolvet finner de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kolleger gräva i det gamla fallet igen. Vad var det egentligen som hände Ebbas familj?

Christer åkte en sväng till Timrå för att lämna boken till Sandra och hälsa på farmor.Jag tog itu med tvätten,det var inte så mycket.

På kvällen var vi på hockey Timrå-Färjestad,Timrå spelade så fruktansväet dåligt så vill pallade inte att vara kvar och se eländet.Så vi åkte hem mellan 2:a och 3:e perioden...Kvällen avslutades med lite roligare hockey JVM och Små kronorna vann :))

Per-Erik Johnsson lämnar Timrå IK.

Timrås tränare Perra avgick efter Timrås match ikväll :)) Han skulle ha lämnat sin plats redan i uppehållet i november,tycker jag.


Nyårsafton: Klev upp vid 9.30 ungefär....löste Melodikrysset .
Sen så höll jag på med nyårs maten varvat med skidor hela förmiddagen :)



...bordet är dukat och klart!!

Vid 18 tiden kom Eva & Nojja...

Nyårsmiddagen bestod av:
Förrätt: Toast skagen
Middag:Potatisgratäng med fläskfilé i ädelostsås
Efterrätt:Annanaspaj och gräddglass

Vi spelade ett roligt sällskapsspel jag köpt,så vi höll på att glömma 12 slaget ;P
Helt plöttsligt började det smälla av raketer..kollade på klockan..23.57 vi hann med iaf ;P


Helballa 80-talet hette spelet

Vid 01 tiden kom även Micka,Emil och lilla Meja hit,hon va så söt lilltrollet.Man har glömt hur liten ungarna var.
Vid 02 ungefär åkte hela gänget hem.Vi va uppe och skulle kolla på JVM som började 04.00,men efter 1:a perioden låg Sverige under med 0-3 så vi hoppade i säng istället.

Nyårsdagen:Sov till 11 bara,så man är lite tung i huvudet idag.Och JVM matchen hade gått till förlängning och Sverige vann...typiskt att vi inte såg hela :(

Inte ett jota har vi gjort idag,känt mig super seg hela dagen.Skidor har det varit på tvn hela dagen.
Sen så är det ju Pizzansdag idag och det firade vi såklart ;P så vi beställde hemkörd pizza.

Sen på kvällen såg vi en film "Försvunnen" den gick väl att se
Försvunnen omslag Malin är en ung kvinna som efter en familjetragedi sätter sig i bilen för att börja ett nytt liv någon annanstans. På en enslig skogsväg börjar en mystisk svart bil förfölja henne. Malin blir alltmer oroad av den hotfulla situationen och hamnar snart i en verklig mardröm. Det blir upptakten till ett fasansfullt skräckdygn där Malin bara kan lita till sig själv i en desperat kamp för att överleva.

Imorron börjar allvaret igen...tänk va 10 lediga dagar går fort :(

Skönt med semester

Torsdagen tillbringades på Birsta City med Sandra,Gudrun,mamma och Lotta.Några fynd gjorde vi på rean iaf,Sandra fyndade en brun och en svart poncho.Jag tog en svart,det va halva priset på dom.



Kollade sen klart på filmen jag började på igår "My name is Khan" Vilken bra film,den kan jag nog se en gång till :)

My Name is Khan omslag Rizwan Khan har Aspergers syndrom, men har ändå lyckats skapa sig ett bra liv i USA med sitt livs kärlek Mandira. Efter 9/11 faller Rizwan offer för de fördomar terrorn skapat och hans sjukdom misstas av staten för suspekt beteende. För Rizwan börjar en omtumlande resa för att rentvå sitt namn...

På kvällen såg vi en till bra film "The Debt"

The Debt omslag 1965 skickades tre unga israeliska Mossad-agenter på ett hemligt uppdrag för att fånga och döda en ökänd nazistisk krigsförbrytare. 30 år senare dyker det upp en man i Ukraina som påstår vara den nazisten och en av agenterna måste gå undercover för att hitta sanningen.

Semester denna vecka också

Inatt kollade vi på JVM så vi vaknade inte förrän kl 10.30 i morse...skönt.Det va kul att Timrås Max Friberg fick göra 4 mål :))

Vädret har varit blåsigt,sol och snö ,verkligen omväxlande väder men vi har fortfarande gröna gräsmattor.Halt som tusan är det också,så det lär nog dröja ett tag innan jag går på nån prommis.

Vi har bara tagit det lugnt idag,haft lite tvätt,bakat en ny "Fislimpa",tagit bort julen,bytt gardiner och kollat på en film "Nawals hemlighet" Den va bra men tragisk,tur man är född i sverige.

Nawals hemlighet omslag En oförglömlig historia om trasiga familjeband, djupt rotat hat och varaktig kärlek. En mors sista önskan att få upprättelse efter sin död, skickar tvillingarna Jeanne och Simon på en resa till ett krigshärjat Mellanöstern för att finna sanningen om sin trassliga bakgrund. I jakten på en bror och far de aldrig mött, uppdagas sakta deras mors skakande hemlighet?

Julhelgen

Fredag: Idag har jag ledigt men Christer jobbar en stund.När han jobbat klar for han en sväng till farmor,hämtade även upp Sandra.Hon ska ligga på vår soffa några dagar :S
Vi såg en rätt dålig film på kvällskvisten


Open House omslag Alice ska separera från sambon, det gemensamma hemmet har lagts ut på marknaden och spekulanter strömmar in och ut från visningarna. Men ett underligt par vägrar att gå – två fullblodspsykopater för vilka Alice blir en bricka i ett sjukt spel. Vad tar man sig till när man blir fånge i sitt eget hus?

Julafton: Julafton tillbringade vi ute på Alnö hos mamma.Vi blev några stycken jag,Christer,Sandra,Patrik,Lotta,Tobbe,Emil,Niklas,Mamma,Bertil,Anders och Eva.Vi åt så vi storknade!!!På kvällen kom även Erica,Peter och Dexter.

Juldagen:Sandra,Christer och jag latade oss med den sista Harry Potter-Dödsrelikerna del 2.Jag är inte en älskare av Harry Potter men detta var nog den bästa av dom ...tror jag ;P

Harry Potter och dödsrelikerna - Del 2 omslag I den storslagna finalen eskalerar kampen mellan det goda och det onda i trollkarlarnas och häxornas värld till ett fullskaligt krig. Mycket står på spel och ingen går säker. Men det kanske blir Harry som får göra den slutgiltiga uppoffringen när den sista uppgörelsen med Lord Voldemort når sin klimax. Allt slutar här.

På kvällen fixade jag till Sandra för utgång på Stadshuset



Hon blev så fin :))

Kvällen avslutades med film på tvn "Terminator-Salvation" Den gick att se. 
Terminator Salvation omslag Efter domedagen och maskinernas övertagande måste John Connor, vars öde det är att leda människornas motståndskamp, göra motanfall mot Skynet som planerar att utrota mänskligheten. Medan Connor förbereder sina underjordiska styrkor för en sista, desperat strid inser han att han måste rädda sin egen far, Kyle Reese för att rädda framtiden. Men den mest chockerande upptäckten gör han då Marcus Wright dyker upp. Han är en mystisk enstöring från det förflutna som utmanar Connor med ett omöjligt val som kommer att avgöra människornas framtid - och ta med dem båda på en brutal resa rakt in bland deras fiender.

Men jag fick inte se hela på det kom ett sms av Patte- Kan du hämta mig på stan.Det var bara att hoppa i skorna och åka då.När vi kom hem på parkeringen,kom Sandra hem till oss med taxi.Hon skulle egentligen sova hos en kompis men så blev det inte,och hennes hem nycklar var ju hemma hos oss.
Kl 02 stupade jag i säng,sen vaknade jag en timme senare av Dagmar :/  Jädrans va det stormade kändes som rutorna skulle gå sönder.

Annandagen: Christer och jag for en snabbis på Birsta sen skjutsade jag hem Sandra.
Så här ser vår julgran ut ute efter Dagmar



Den ligger i buskarna och lyser...vackert ;P

Till middag blev det Västerbottenpaj och hockey Frölunda - Timrå ,vi lyckades ta en pinne iaf.Vi såg en film innan det var dags för nattsudd med JVM ;P .Det blev "Warrior",den filmen va bra

Warrior omslag Handlingen utspelar sig i kampsportsmiljö där två bröder kämpar för att vinna sin fars kärlek, sina vänners respekt - och för sin familj.

Hit & dit

Idag har jag ränt som en tok hit och dit....Först blev det Birsta med mamma och Syrran,där köpte jag ett armband,t-shirt,linne och några julklappar

 



Efter Birsta blev det Ica Maxi,där köpte jag även lite gott till pappa och åkte upp till honom.


Jag köpte en fiske tidning till honom också...sen va den mer intessant än jag ;P

Väl hemma blev det till att ställa sig vid spisen,kyckling och ris till middag.

Sen parkerade jag i soffan och stickade halsdukar.

Ytterligare en semester helg :))

Då var det helg igen och jag har 3 dagars semester :))

Fredag: Vaknade nog vi 9 tiden,åt frukost och la mig i soffan och läste tidningen..så skönt
Sen så har jag städat lite och läst ut Mari Jungsteds senaste bok"Det fjärde offret" Den va riktigt bra :)

En stilla sensommarmorgon begås ett väpnat rån mot en värdetransport utanför Sparbanken i den slumriga idyllen Klintehamn på Gotlands västkust. Rånarna flyr på motorcykel och tar sin tillflykt till ett ödetorp på landsbygden. När polisen så småningom letar sig fram till gömstället hittas en av rånarna mördad och dådet beskrivs i medierna som en ren avrättning.
Till en början koncentreras spaningarna mot Gotlands motorcykelklubbar. Men det är något som inte stämmer. Vilka är de två övriga rånarna och har de något att göra med mordet på sin medbrottsling? Gick något fel vid råntillfället eller finns motivet längre bak i tiden? Kommissarie Anders Knutas börjar leta efter samband i det förflutna samtidigt som han försöker hålla tillbaka sina allt starkare känslor för kollegan Karin Jacobsson. Journalisten Johan Berg dras obevekligt in i ett livsfarligt spel där insatserna blir allt högre. Och hela tiden finns risken att gärningsmannen slår till igen - en gärningsman som vet något polisen inte vet.

Såg en film på nattkröken "The Veteran" Den gick att se men inte mer

The Veteran omslag Den unge soldaten Robert Miller återvänder från Afghanistan, men har svårt att anpassa sig till livet hemma. Han börjar arbeta undercover i ett av Londons värsta slumområden och blir snabbt besatt av att sätta stopp för ett lokalt gangstergäng med kopplingar till en misstänkt terroristgrupp. Men snart tvingas han ta saker i egna händer.

Lördag:Vaknade vid 9.30 hoppade ur sängen och fixade till lite frukost åt oss,sen blev det melodikrysset.Det klarade vi galant,tog och skickade in det tom via mobilen.
Sen har vi varit på Skidskytte,Alpint ,Längdåkning och hockey,det är så härligt med all denna idrott på helgerna.
Det blev lite halsduksstickning och läsning där emellan.Sen så har gubben tagit hand om tvätten i dag också.
3 filmer har vi också lyckats plöja igenom....
...Först "Baksmällan 2" ,den va kul :))..sen "Jägarna 2" ,den tyckte jag va riktigt bra 5+ får den,sista filmen blev en gammal skräckis" Black X-mas" ,gamla skräckisar är bättre en nya ,för i dom nya det är så mycke fejkmonster i.
Baksmällan Del II omslag Phil, Stu, Alan och Doug reser till det exotiska Thailand för att fira Stus bröllop. Vad skulle kunna gå fel? I regissören Todd Phillips hejdlöst roliga uppföljare till den prisbelönta kanonsuccén får vi se att även om det som händer i Vegas kanske stannar i Vegas kan man knappt ens föreställa sig vad som händer i Bangkok.

Jägarna 2 omslag Erik är Rikskrims bästa förhörsledare. Ett brutalt mord på en ung kvinna tvingar honom att återvända till sina gamla hemtrakter och där jobba ihop med den motvillige polisen, Torsten. Det som först ser ut som en enkel mordhistoria visar sig snart ha både jägare och poliser inblandade och konflikten mellan Erik och Torsten fördjupas. När Erik upptäcker att hans egen brorson är inblandad utvecklas allt till en värre mardröm än han någonsin kunnat ana.
Black Christmas omslag Julen blir blodig i år … Det är något som rumsterar på vinden. Och det är inte hustomten … För många år sedan blev Billy inlåst av sin psykotiska mamma, och när han släpptes fri mördade han brutalt mamman och hennes nya familj. Idag är det ingen som vet var Billy är. Och på den adress där massakern ägde rum nalkas nu julen för de sex söta systrar som bor där tillsammans med sin ensamstående mamma. Men nu väntar dem en julöverraskning som de inte alls har önskat sig. Billy är tillbaka. På jakt efter en ny familj att fira högtiden med … Gör dig redo för ett juläventyr som är så långt från "Grinchen" och "Kalle Anka och hans vänner önskar god jul" som man kan komma. "Black Christmas" är en nyinspelning av Bob Clarks kultrysare från 1974 och den präglas av en julstämning av det mest makabra slag!


Söndag:Sov nog till kl 9.15,sen var det idrott på tvn hela dagen.Idag är det även 4:e advent och vi har fått lite vitt på backen...



Christer hade hand om middagen så det blev hemkörd pizza ;P
2 filmer såg vi "Monster"en verklighets baserad film,jag har även läst boken,sen såg vi "Submarino" en väldigt tragisk film

Monster omslag Desperat och driven till självmordets rand går Aileen Wuornos in på en bar i Florida. Där möter hon Selby Wall, en ung kvinna som skickats av sina föräldrar till sin faster för att "bota" hennes homosexualitet. Wuornos - ett offer för en tragisk och brutal uppväxt - förälskar sig i Selby och klänger sig fast vid henne som den sista livlina hon är. Oförmögen att skaffa sig ett legitimt arbete, och i desperat behov av att hålla sig kvar hos Selby, fortsätter Wuornos att prostituera sig. När en av hennes kunder plötsligt blir våldsam skjuter Wuornos honom i självförsvar. Men han blir bara det första av hennes offer i en snabbt nedåtgående våldsspiral utan återvändo.

Submarino omslag

Nick och hans bror växer upp med en alkoholiserad mor. Hon dricker sig redlös, medan de två bröderna tar hand om sin lillebror. En dag dör lillebror och bröderna drabbas av förtärande skuldkänslor. Åtskilliga år senare möts de igen. Nu för de kamp mot egna missbruk; Nick mot alkoholen och brodern slåss mot drogerna, samtidigt som han försöker ta hand om sin lille son.


Onsdag mitt i veckan

Sov enda till 9.30 trodde inte mina ögon då jag kollade på klockan.Men jag var nog trött efter stressar dagen,hade tom ont i foten hela kvällen igår.

Idag hade jag bestämt mig för att jag inte skulle göra någonting,skönt med inga måsten alls.Ja ja en sak hade jag lovat göra..Tjockpannkaka till middag :)) Patrik önskade sig det.



Och den blev väldigt lyckad...god var den också :))

Christer kom hem från jobbet tidigt,dom hade ätit julbord.

Vi la oss i varsin soffa och kollade på en mycket tokig film "Småstadsliv"
 
Under en månadstid har en dokumentärfilmare levt med människorna i den lilla staden i den hälsningska skogen. Vi får träffa den förtidspensionerade viltvårdaren Örjan med stor passion för hundar, jakt och musik. Örjan deltar i en korsordstävling som placerar honom i en miljö han inte riktigt är van vid. Vi möter även Johnny, en hyvens kille som har något oväntat att berätta för sina arbetskamrater. Denna film har hyllats och älskats av otroligt många och är komedi på högsta nivå. Helt underbar....

Sen blev det lite läsning också innan nästa film. "The fighter" hette den.Den är verklighetsbaserad


The Fighter omslag Dicky och Mickey är halvsyskon, men som boxare är de på väg i två helt olika riktningar! Dicky har talangen, men saknar omdömet. Och snart dras han in i en livsstil som skickar honom raka vägen till fängelset! Lillebror Mickey är den enträgnaste av boxare - som lidit de mest förödmjukande förluster! Men när Dicky återvänder gör han allt för att förvandla sin lillebro från en evig looser... till en äkta fighter.

Lusfia idag

Ja då var det 13:e december då...
Idag har jag jobbat förmiddag till kl 12.30 sen i väg med fart till birsta för att köpa almanacka åt mig & Sandra.Sen handla på Ica Maxi innan kl 15,för då hade jag tvättstuga.Han med att tvätta 4 maskiner innan Christer kom hem för då skulle vi åka i väg på Ikea och äta Julbord.
På med lappen...



....sen var det bara att äta så mycket man orka :P
Julbordet va bra och billigt 99kr.Men godast var nog efterrätten..Ostkaka m sylt å grädde.

Sen tog vi vägen förbi "glasbanken" innan hemfärden

Såg en film innan vi stöp i säng "Salvation boulevard",den gick att se

Salvation Boulevard omslag Pastor Dan Day ser sin kyrka lika mycket som en plats för bön som ett affärsimperium. Samtidigt som han håller på att bygga den kristna staden City on a Hill tar han sig an den uttalat ateistiska professorn Paul Blaylock i en debatt. Men det hela går överstyr med ytterst tragiska resultat. Den nyomvända Carl blir vittne till det hela och det dröjer inte länge förrän pastor Day inser att han är den perfekta syndabocken.

Helgen den 3:advent

Fredag: Först blev det jobb på förmiddagen sen raka spåret till ica maxi.
Till middag snodde jag ihop en hemmapizza,så det blev pizza och hockey på kvällskvisten.Det va match på tvn mellan sundsvall-bofors.

Christer hoppade i säng tidigt,han skulle jobba  på lördag.Jag kollade på en film "Hindenburg" den va skaplig,men den va 3tim lång och det trodde jag inte. 

Hindenburg omslag Frankfurt, Maj 1937. Världens största luftskepp, Hindenburg, ska precis lyfta mot New York. Men det finns starka och hänsynslösa krafter som vill att flygningen ska misslyckas. Och medan folkmassorna samlas för att se Nazitysklands stolthet lyfta, försöker en ung man hitta sin älskade ombord och samtidigt stoppa ett förödande sabotage.

Lördag:Jag klev nog upp vid 9.30 fixade frukost innan melodikrysset.Christer jobbade och jag hade tvättstuga.
Hela dagen har det varit sport på tvn,först skidskytte sen hockey till sena kvällen.Mycke på tvn innebär stickning för fullt :P
Läste ut den 8:e boken "Den farliga leken" av Mari Jungstedt,hon skriver bra böcker tycker jag.

När Jenny, en helt vanlig gotländsk gymnasietjej, upptäcks av en modellagentur förändras hennes tillvaro i ett slag. Hon anses snart vara en av de hetaste stjärnorna och slungas in i en värld fylld av kändisfester och glamour. Medan Jenny njuter av sitt nya, spännande liv i Stockholm befinner sig den några år yngre Agnes på sjukhuset till följd av svåra ätstörningar. Också hon har drömt om ett liv i rampljuset, nu är hon på väg att tyna bort.Vid Agnes sida vakar hennes orolige far. Dottern är hans allt sedan Agnes mamma och bror omkom i en tragisk bilolycka några år tidigare. Nu plågas Agnes svårt av den oro hon orsakar sin pappa. Och ingenting blir bättre av att hans nya hustru envisas med att följa med till sjukhuset, bara för att otåligt sitta och vänta på att få ta honom med sig därifrån.Men tragedin väntar också den framgångsrika Jenny. Under en påkostad modefotografering på den karga, ensliga halvön Furillen på nordöstra Gotland utsätts hennes nyblivne pojkvän, modefotografen Markus, för ett mordförsök. Han hittas på en enslig plats, blodig och brutalt misshandlad men vid liv. Kommer han att kunna berätta något som leder kommissarie Anders Knutas till gärningsmannen, innan det är för sent?Jenny och Agnes är länge helt ovetande om att deras liv är inflätade i varandra. Men det finns någon som håller ögonen på dem. Någon som planerar att ingripa i deras öden och försöka skipa en egen rättvisa.

Söndag:Upp och hoppa...kl 9.30 ,solen skiner och snart är det dags för skidskytte stafett :P


3:e advent och knappt nån snö,men inte gör det mig nått...jag kan gärna skippa vintern.



På kvällen blev det hockey Timrå-Växjö.Timrå förlorade som vanligt mot botten lagen som dom måste vinna över :(

Såg en film innan sängdags "Irene Huss-Jagat vittne" Den va skaplig
Irene Huss - Jagat vittne omslag En ung vacker kvinna hittas död i Göta Älv och på fingret bär hon en briljantförsedd vigselring som tillhör någon annan. Kriminalinspektör Irene Huss och hennes kollegor sätts på fallet och får direkt problem. Obduktionen visar att dödsorsaken inte är drunkning utan en skallskada. Vem är hon? Hon är inte saknad, ingen kan identifiera henne, ingen vet någonting. Samtidigt i ett nedgånget barackområde sitter en misshandlad man och ruvar på en fruktansvärd hemlighet.

Veckan som gått

I tisdags var jag ledig,då blev det tvättstuga och hockey på kvällen.Vi förlorade i en skitmatch mot Modo,Timrå va helt under isen :(

Och i onsdags var det kokning av rödbetor ock "fislimpa"bakning.



Rödbetsinläggningen är recept av faster...supergoda :)



"Fislimpan"är recept från en kompis.Den heter så pga att ungarna när dom va små, åt så mycket av den nygräddade limpan och fick sen fisa hela kvällen av förmycket bröd intag ;P

Senare på kvällen kom mamma och Bertil på besök,dom fick med sig både limpa och rödbetor hem.

I torsdags fyllde pappa 70år också,han ville vara i ST så jag skickade in honom :P


Dick-Ove Lindqvist bor på Ljustagården. Han firar sin födelsedag med släkt och vänner.

På kvällen var det dags för match igen Saik-Timrå,och den vann vi med 2-0 :))

Bakdag

Det blev ett besök till pappa och ett på affären,sen blev det bak.

Först blev det...



Kanelbullar och saffransbullar med mandelmassa i.

Sen...



...Sockerkaka med banan och choklad.



Semester igen då ;P

Då va det helg igen...& jag har semester :))

Fredag: Hade tvättstuga,handla och städade.Sen så blev det lite läsning och stickning.Fick ett telefon samtal från en tjej som ville beställa 5 halsdukar :)).
Vi va inte uppe så länge för Christer skulle upp & jobba på lördag vid 05

Lördag:Löste först melodikrysset,faster,Ove & jag hjälptes åt som vanligt :) Vi klarade det galant.Christer kom hem vi 14 tiden och vid 16 kom pizzabudet med middagen ;P .Sen bar det av till Eon arena för match & vilken kanonmatch det blev...med 3-1 vann vi över Brynäs :))
Kvällen avslutades med en cider och en film "Colombiana" den va riktigt bra :))

Colombiana omslag Efter att som barn ha sett sina föräldrars mördas i Bogota, växer en ung kvinna upp till en iskall lönnmördare. Utöver sitt "jobb" som yrkesmördare åt sin farbror, tillbringar hon all övrig tid till att hitta den som är ansvarig för hennes föräldrars död.

Söndag: Vi tog oss en sovmorron till 10 ...skönt.Sen har vi bara haft en riktig slapparsöndag :)
Sen så är det 2:advent och det ser ut så här ute..


...solen skiner och snöfritt

Det är även vår 24åriga bröllopsdag idag...hjälp va tiden går fort



Såg en film innan läggdags "Rise of the planet of the apes",den va bra

Apornas planet: [R]evolution omslag Ett forskarlags jakt på ett botemedel för Alzheimers leder till att en grupp apor utvecklar intelligens lik vår egen. Detta blir upptakten till ett fullskaligt krig mellan apor och människor om den planet som vi hittills kallat vår...

Ser inget...

Jag gillar tomtar med mössan för ögonen ;P  Denna köpte jag idag,den är ganska stor och man har ljus i den.Den lyser jättefint.



Läser,läser och läser

Nu har jag plöjt igenom denna bok "Paganinikontraktet" av Lars Kepler ,den va läsvärd

En sommarnatt hittas en kvinna död på en stor fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen.
? Hon har drunknat, Joona, säger Nålen.
? Drunknat?
Nålen nickar och ler vibrerande.
? Hon har drunknat ombord på en båt som flyter, säger han.
? Antagligen har någon hittat henne i vattnet och lyft ombord henne.
? Ja, men om jag trodde det så hade jag inte tagit upp din tid, säger Nålen.

Nästa dag hittas en man död i sin paradvåning på Östermalm. Mannen hänger i en snara från lampkroken i taket. Hur har det gått till? Det är högt i tak och det finns inte en enda möbel i hela rummet, ingenting att klättra på. Trots det är kommissarie Joona Linna övertygad om att det rör sig om självmord.
Han har givetvis rätt.
Mannen har tagit sitt eget liv, men självmordet avslutar inte fallet, utan blir istället upptakten till ett hisnande intensivt och farligt förlopp.
Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.


RSS 2.0