Tranis

Vi skulle egentligen på Maland men det var stängt,så vi åkte ut till Tranis istället.





Borta :)

Idag har jag äntligen fått tagit bort stiften i tårna...och lång va dom nästan som en 20:a



Är sjukskriven till den 27 juli




En bra bok

Har läst ut en mycket bra bok "Dödergök" av Katarina Wennstam

I ett stillsamt radhusområde strax söder om Stockholm finner Maria Allende drömhuset för sin lilla familj. Tobias och Maria har länge letat efter hus med trädgård för tvååriga Alma att leka i, och det perfekta huset till överkomligt pris har inte varit lätt att hitta.

    Men den sköra tillvaron i den nya bostaden sätts i gungning när den fasansfulla sanningen om husets tidigare ägare blir känd. Maria Allende börjar gräva i historien, men är inte beredd på den verklighet som döljer sig bakom fasaderna.

    Samtidigt ställs åklagare Madeleine Edwards inför nya utmaningar, både i domstolen och hemma. Tonårsdottern Alexandra saknar sin hårt arbetande mamma, men ett märkligt dödsfall med kopplingar till hedersvåld kräver Madeleine Edwards fulla uppmärksamhet.


Semester eller...

Ja idag skulle det vara 1:a dagen på min semester,men jag blir sjukskriven ett tag till.På onsdag ska stiften tas bort är det planerat,vad jag längtar......

Idag tillbringar jag dagen på stekheta ballis,men jag hade hellre varit vid vattnet.Längtar tills jag kan köra bilen och ta mig ut, då Christer ändå är på jobbet.

                        

Helgens filmer

I helgen har vi sett dessa filmer "Varg Veum-Dödens drabanter" Den va lika bra som Veums andra filmer,sen såg vi "Svinalängorna" en bra men tragisk film.
Varg Veum - Dødens drabanter omslag

Varg Veum blir ombedd av Hamre att komma till ett gisslandrama på en gård utanför Bergen. Ett gift par har blivit brutalt mördade och alla bevis pekar mot den 16 år gamla fostersonen Jan Egil. Varg känner pojken sedan tidigare och får inte alla pusselbitar att passa så enkelt som Hamre får det. I sin undersökning upptäcker Varg att paret drev en hemlig verksamhet inom människohandel med unga personer, där de skaffat sig många fiender.


Svinalängorna omslag En gripande, vacker och mörk historia om en ung kvinnas konfrontation med sina minnen från en trasslig och dramatisk barndom, om hennes sorg över sin förlorade barndom och kampen om att våga gå vidare. "Svinalängorna" är baserad på den August-prisbelönta romanen med samma namn av Susanna Alakoski.


Midsommar

Gjorde riktig smarriga lunch mackor


               

Innan vi blev hämtad av Simon så tog vi ett glas på ballis i solen.




Kvällen har tillbringats hos Eva och Nojja,vi blev bjuda på 3 rätters middag :)  mycket gott och trevligt.Sandra och Nina kom dit också,Sandra hade med sig ett spel som va väldigt roligt :) Tror det hette "Med andra ord"
 


26år

Tiden går fort...det var en midsommarafton för 26 år sedan jag blev uppraggad av gubben ;P :) :)

             


Swisch..

Swisch va denna dag flög i väg då...

Direkt då Christer kom hem for vi till Bibblan i Timrå,där lånade vi en hel drös med böcker.Bibblan är stängt under sommaren så det är lika bra att gardera sig :P

                     

På väg från Timrå plockade vi upp Sandra,hon skulle också göra lite ärenden och handla på ica maxi.
Jag köpte mig ett par skor på ica maxi

                   

Faster och Ove kom bort och fikade lite på kvällskröken

                

Tuesday

Det var så lagom kul att vakna före 7 med att ha ont i foten,känner att jag börjar bli lite less på detta nu.

Vad ska jag hitta på att förgylla dagen med i dag då?

Först tog jag och rengjorde ugnen...säger bara "YES Power" vilken bra uppfinning,jag skulle inte klara mig utan det



Sen så har vi ju "höstväder" så idag blir det köttgryta som jag kokat i nästan 2 timmar..gud så gott :)



Efterrätt så har jag gjort en ananaspaj(Patrik har tjatat efter en sådan)



Måndagen

Sandra kom hit innan det var dags för henne att knalla till jobbet,hon skulle börja 13.

Slö kollade på en film "Tusen gånger starkare"ingen höjdare direkt...

Tusen gånger starkare omslag Saga var fri. Först älskade vi henne. Sedan älskade vi henne ännu mer. Hon förändrade allt. För oss alla. Varenda en. Hon blev ett hot. Och ett löfte. Signe är 15 år och går i nian. I klassrummet är hon nästan osynlig, det är killarna som dominerar. Men en dag kommer en ny elev till klassen: Saga, en tjej med självförtroende och styrka. Hon är tusen gånger starkare än de andra och vågar ta plats på samma sätt som killarna. Signe och de andra blir nyfikna, saker och ting förändras i klassen. Men till vilket pris?

När Christer kom hem for vi bara och handlade.

Sen var den dagen slut

På kvällen såg vi en film till "127 Timmar" fy va hemskt att hamna i hans situation

127 timmar omslag Danny Boyle tar med publiken på en hisnande upplevelse då han utforskar människans gränser och starka överlevnadskraft. Filmen berättar den sanna historien om äventyraren Aron Ralston som under en klättring råkar ut för en olycka och blir fastkilad i en bergsklyfta. Medan han svävar mellan hopp och uppgivenhet går han igenom sitt liv, sina framgångar, motgångar och tiden han fått spendera med de han älskar. Tankarna ger honom styrka och han fattar ett beslut: Han ska överleva.

Så enkelt

Det är så bra att det finns datorer :)

Beställde förnyat recept av min doktor igår kväll på datorn....och vips!!! Så finns det medicin att hämta ut på apoteket idag och kl är bara 10.oo.här går det undan :))

                                      

Tors-sön 16-19 juni

Torsdag: 10.45 ringde det på dörren och där stod Sandra,hon ville tillbringa dagen ute i solen med sin mamma :) Så vi satt ute tills solen försvann bakom mörka moln.

Vid 17.30 hämtade vi upp Myrna,för vid 18.00 tiden var det dags för Solis att äta middag på Tandoori.Det va jättekul att träffa arbetskamraterna,har inte sett dom på ett tag.Vi skrattade som toka och hade mycket trevligt,maten var inte så tokig den heller.

Mamma och jag fick våra parfymer+bodylotion, som gulliga och snälla Maria köpt åt oss på taxfree :))

                           
Sen blev det sängen med onda foten

Fredag: Vaknade då Sandra var uppe och stöka(hon sov över på soffan) Hon skulle börja jobba vid 9.
Jag tog och tittade klart på True blood och Vampire diarie dvdarna som Sandra lånat ut till mig(fast jag har sett dom tidigare).

Innan det var dags att fixa middagen, så intog jag högläge med foten i soffan,och Christer sällskapade i andra soffan ;P Vi kollade på en film,"Trassel" den var bra
Trassel omslag När kungarikets mest eftersökte - och charmigaste - tjuv, Flynn Rider, gömmer sig i ett mystiskt torn väntar han sig knappast att träffa Rapunzel, en vacker och slagfärdig tonåring med otroliga superkrafter i sitt 20 meter långa, gyllene hår! Tillsammans ger sig det omaka paret ut på en fartfylld resa med oväntade hjältar, skratt och spännande äventyr. Släpp ut ditt hår och gör dig redo för Trassel!

Sandra stannade kvar på middag för hon ville också äta grillat ;P

Sen så blev det bara en kväll i tvsoffan,jag känner mig jättetråkig....men det är bara att gilla läget ett tag  framöver.

Lördag:Vaknade då Pattes klocka ringde 8,han skulle jobba idag.

Det har regnat och varit grått mest hela dagen,så det har varit en utmärkt film dag.
Vi har sett "The hit list"den va skaplig och "I spit on your grave" den va riktigt äcklig..

The Hit List omslag Har du någonsin velat ge igen på chefen som motarbetat dig? Frun som bedragit dig? Eller vännen som lurat dig? En kväll möter den misslyckade affärsmannen Allan Campbell den mystiska främlingen Jonas Arbor som påstår att han är professionell lönnmördare. Jonas erbjuder sig att gratis röja fem personer ur vägen åt Allan som är övertygad om att det hela är ett dåligt skämt, skriver ner sin egen privata dödslista. Nästa dag hittas några av personerna på listan mördade och alla bevis pekar mot Allan. Med polisen i hälarna och med det värsta av samveten måste Allan nu i en kamp mot klockan försöka stoppa morden han själv satt igång. Hämnden har alltid ett pris.

I Spit on Your Grave omslag Den natten förändrade allt. Hon blev ett offer med hämnd som enda drivkraft. Hämnd på de män som brutalt utnyttjade och tog ifrån henne allt. Nu är det deras tur att lida som hon gjort - fast mycket, mycket värre. Den har kallat världens hårdaste film - detta är en nyinspelning av skräckklassikern från 1978.

Söndag: Uppe vid 8.30 trots att man får ligga kvar i varma sängen.Det går inte att ligga kvar jag har så ont i ryggen på mornarna och jag tror det beror på mitt haltande.

Vid 13 tiden for vi till Timrå och hälsade på farmor.Sandra hängde med oss hem sen,för hon skulle bli hämtad av Sandra N hos oss.De skulle gå på bio ikväll :)

Själv ska vi se bio hemma,"Draktränaren"den går på canal+,hoppas den är sevärd. 
Draktränaren omslag Hicke är en ung viking som trotsar traditionen när han blir vän med en av sina värsta fiender - en vildsint drake som han kallar Tandlöse. Tillsammans tvingas detta omaka par att kämpa mot alla odds för att rädda sina världar i denna underbart roliga film. Här kombineras eldsprutande action, storslagna äventyr och skratt till en fängslande och ovanlig historia.



Boring....

                                    

Tjusigt

Fick ett mms nyss...



...mamma står vid snyggaste draken i stan.

Rastlös...

Vaknade kl 6.45 då jag hörde Patte stöka på,men jag va ändå pigg som en mört.Kanske jag vaknade av mig själv också ..jag vet inte?

Det var iallfall lönlöst att somna om...klev upp och fikade.

Kl 9.30 kom rastlösheten krypande...Jag tog och packade tvättsäcken,knöt på mig "STORfoten" och begav mig ut för trapporna (3vån).Tänkte jag skulle försöka tvätta om det var ledigt i tvättstugan.

Jag drog säcken ner för trapporna,det lät nog lite mysko.Nästan nere var det några killar som jobbar med ventilation som undrade va jag tänkt göra...Här kommer jag med stor tvättsäck i ena hande och krycka i den andra och knappt kan gå.Han tog min säck och bar den till tvättstugan..."fruntimmer" ;P  Jag sa att jag bara var tjurig och rastlös :P .Christer har tagit en tvättid då han skulle tvätta men jag tänkte..jag testar ..går det så går det.
            

Det gick...än så länge

Slut på helgen..

Jaha då var denna helg till ända...den har gått rasande fort :(

Idag har vi varit ut till syrran och fikat för Emil konfirmerade sig idag.




Efter vi kom hem därifrån så blev det soffläge+ högt under foten för mig.Jag kan inte fatta varför min fot ska svullna så mycket på eftermiddagen,och ont gör den.

I morron är det tillbaka tillvardagen för Christer,då blir det lite ensamt igen på dagarna

Underbara värme

En härligt varm dag till ....

Vi packade badväskan och drog till Himlabadets utebad,det va gratis entre idag för dom firade 1år.

Det blev inget bassängbad bara solbad.. ;P



Skönt har vi haft det iallafall :))



Min fot blir så svullen då jag knallat runt på den

Kolla vilka fina träd som blommar utanför vår ballis



Vi satt ute på ballis och tog en GT,den finns färdig på burk...är jättegod



Kvällen avslutades med 2 filmer,först "Unknown" en mycket bra film.Sen "All good things" den var inte heller så tokig.
Unknown omslag En man vaknar efter 4 dagars koma och upptäcker att någon har tagit hans identitet och att ingen - inte ens hans fru - tror honom. Med hjälp av en ung kvinna försöker han bevisa vem han verkligen är.


 
David är son i en extremt förmögen familj som sysslar med fastigheter. Han träffar en dag Katie som kommer från väldigt enkla förhållanden. De gifter sig och bestämmer sig för att flytta till Vermonts landsbygd. Men Davids far lyckas till slut locka tillbaks honom till familjeföretaget i New York. Katie beslutar sig då för att ta tag i sina studier och deras äktenskap börjar nu knaka ordentligt i fogarna. David blir alltmer labil och dessutom mycket våldsam och när Katie en dag spårlöst försvinner kommer mörka familjehemligheter upp till ytan. Vad har egentligen hänt med Katie?

Så nu har jag haft foten i högläge och vilat den hela kvällen...nästan


Så underbart

Men vilket underbart väder vi haft idag!!Tänkte åka ner på Maland då Christer slutade,men där håller dom på måla bassängerna :( öppnar inte förrän den 20 juni.

Vi satt då på ballis en stund och sen ute på gården.

Vid 18 tiden for vi i väg på Birsta city jag skulle kolla på bikini och en kjol,hade först kollat in dom på nätet.
Bikinin fanns på Gina



men kjolen fanns bara i sand och jag ville ha i svart,så den beställde jag på Gina hemsida


och 1 par svarta harembyxor.

Till middag i dag blev det Pizza från Favorit.

På kvällen blev det film "Sinners and Saints" inte så tokig

Sinners and Saints omslag

Polisen Sean Reilly har sett allt New Orleans brutala baksida har att erbjuda. När han omplaceras för att hjälpa till med en utredning som kretsar kring en ras bestialiska mord dras han in en härva av våld och mörka hemligheter på regeringsnivå...


Där fick jag :(

Där fick jag för att jag knallar runt på foten och inte vilar i högläge....Christer fick rätt...ja jag ska vila,men det är så svårt att vara stilla.



En svullen och blå elefantfot :(

Nu är det 20 grader ute och solen skiner..jag vill ut på promenad!!!!

Jag syns inte ;P

Tur att ingen ser mig nu.....Jag hoppar runt på kryckorna och städar...och det är inte lätt ska ni veta.Jag vet så väl att Christer fixar detta ,men jag tycker att han ska få ta de lugnt i dag när han kommer hem.Så jag kör på så länge jag orkar.

                         

Jag har glömt att visa den fina presenten jag fick av mamma & syster, när de var till Stockholm



denna är från min "favvo" affär Manhattan

Glädjande och icke glädjande

Vi börjar med den roliga nyheten....idag kom skattepengarna och det va en kul överraskning att den kom så tidigt 

                                   

                                      

Den tråkiga nyheten va att jag fick brev från doktorn att de inte ska ta stiften i tårna förrän den 29juni :(
Lång tid på kryckor och låst när jag inte kan köra bil.Stackars Christer som måste göra allt med handling och sånt :(

Idag kom syrran hux flux och ville hämta mig,så det blev en dag till på ön med mor och syster :)

har tillbringar mig i en sådan hela dagen ;P

Såg en film på kvällskvisten "Red riding Hood" inte så tokig :) Det var en fantasy film

Red Riding Hood omslag Valerie är en vacker ung kvinna som slits mellan två män. Hon är kär i en egensinnig outsider, Peter, men hennes föräldrar har arrangerat för henne att gifta sig med den rika Henry. Ovilliga till att förlora varandra planerar Valerie och Peter att fly tillsammans, men plötsligt får de veta att Valeries äldre syster har dödats av den varulv som smyger omkring i den mörka skog som omger deras by. I åratal har folket lyckats behålla en vapenvila med odjuret genom att erbjuda varelsen ett månatligt djuroffer. Men under en blodröd måne har vargen höjt insatserna genom att ta ett människoliv. Hungriga efter hämnd kallar människorna efter den berömda varulvsjägaren Fader Salomo. Men Salomos ankomst medför oänskade konsekvenser när han varnar för att varulven, som tar mänsklig form dagtid, kan vara vem som helst av dem...

Tisdag 7 juni

Fy sjutton va jag sover dåligt,min fot värker så på natten,när man gått på den under dagen. Vaknade av ont vid 7 tiden va  då upp och tog medicin.Sen somnade jag om och vaknade inte förrän mamma ringde vid 10.
Hon kom och hämtade mig,så jag har varit ute hos dom hela dagen.Vi har solat och surrat :)

Till middag blev det grillning,vi testade kebabspett

                  

Idag har vi bokat en tripp med Cinderella :)   

Nä nu blir det sängen,hoppas man får sova i natt då...

I morron sägs det att vi ska få fint väder igen

                                             

Nationaldagen

Idag var det Sveriges nationaldag och jag min "optimistjolle" trodde att jag skulle orka gå på stan och kolla läget.

Men som tur var så sa Christer att vi tar en tur till birsta bara.Jag orkade gå in i typ 3 affärer sen orkade jag inte gå mera.Vi tog och for till Ica maxi och köpte hem lite gott istället



Såg en riktig skitfilm då jag låg och vilade på eftermiddagen,
"Hereafter"
hereafter
I filmen Hereafter får vi följa tre personer vars öden påverkar varandra. Vi följa Marie Lelay som har en nära döden upplevelse som påverkar hennes liv. Sen får vi följa Marcus som förlorar sin bror Jason. Sist men inte minst får vi följa George som efter en olycka när han var liten kan komma i kontakt med döda människor. Under filmen får vi följa hur dessa tre personer kommer att mötas.

På kvällskvisten åkte vi till Alnö för att kolla på Patriks match,1-1 slutade den.Tur det fanns bänkar man kunde sitta på....

Jag tror nog att jag är piggare än vad jag är ja :S  Och hoppa på kryckor är inte enkelt ska ni veta...

Söndag 5 juni

Strålande sol när vi vaknade i morse,men lite kallare än igår +14 grader.

Vi tog och for upp till Helen och Sove i Bredsjön,har inte varit till dom sen dom flyttade dit.Sove tog och bakade en jättegod rabarberpaj,länge sen man åt rabarberpaj.

Till middag idag blev det rester och en film "I am number four",den gick att se typ

I Am Number Four omslag John Smith ser ut som vilken high school-student som helst. Men han är en ung man med enastående talanger, jagad av en hänsynslös fiende som skickats för att döda honom. Ständigt på flykt tillsammans med sin beskyddare Henri är John alltid den nya killen i skolan. Men i den lilla stad i Ohio som för tillfället är hans hem upplever John saker som förändrar hela hans liv - sin första kärlek, nya krafter och en koppling till fler som delar hans enastående öde.

Ikväll är det finalen på BB,och jag hoppas på att Simon vinner
                              

I morron är det Sveriges nationaldag,blir det fint väder då ska vi åka in till staden :)

           


Lördag 4 juni

Idag är det lördag men jag har haft söndag hela dan,kan nog bero på att vi hade en röd dag i torsdags.

Vi har iallafall varit ute på vift idag...



Först blev det ut på ön och för att mata och lufta Ester.



Knyckte med mig några kvistar syrener :P,de doftar så sommar :))

Sen så svängde vi förbi pappa,han va inte så talför idag.Vi stannade inte nå länge för min fot började göra så ont.Sen skulle vi in till faster och Ove för att hjälpa Ove med mobilen,då började jag längta hem och få slänga upp foten i soffan.Det är helt otroligt va det kan spränga i foten då den varit på backen ett tag.

Väl hemma fixade Christer middag,tacos blev det...jättegott :)

Sen slumrade vi nog till båda två en stund i varsin soffa...

Nytt och fräscht

Idag har jag lagt om såret så nu är det nytt och fräscht :)


Fredagsmys

Ja då blev det lite fredagsmys...

Tog lite vin medans vi grillade



..sen åkte köttet på grillen



Det blev hur gott som helst :)




Ut...

Jippi idag kom man utanför dörren en sväng :)) Skönt bara att få känna lite vind i håret....

På väg till Plantagen för inköp av blommor,Christer slutade tidigt :)

 

Jag och STOR foten....

Så här blev det på ballis



Hoppas jag lyckas hålla denna vi liv :P



Sen så ville jag ha häng på båda sidor så vi får se hur detta blir då det fått växa till sig.

Fyrkantiga ögon

Ja då har jag tillbringat 3dagar i soffan med högläge under foten...

Och hur kul har det varit!?

Har kollat på första säsongen av True Blood,har sett den så det blev en repris ;P

Vampyrerna har tagit sig "upp ur kistan" och lever nu mitt ibland oss. De överlever med hjälp av konstgjort blod och behöver inte längre människoblod. Eller? Bland lokalbefolkningen i den lilla staden Bon Temps i Louisiana huserar färgstarka personligheter av det mest skilda slag. Möt Sookie Stackhouse, en söt och oskyldig servitris som döljer sin förmåga att läsa andras tankar, Bill Compton, en 173 år gammal vampyr som precis flyttat tillbaka till staden, Sookies bror Jason, en kvinnokarl som alltid verkar hamna i trubbel, den vrålsexiga Tara, Sookies lojala bästis, Sam, ägaren till Merlottes som försöker dölja sina känslor för Sookie, Lafayette som alltid kokar ihop någonting olagligt "utanför menyn" och en udda samling där alla försöker dölja sina mörka hemligheter i nattens skuggor i denna serie som inte liknar någon annan.

Bok nr 5

Bok nr 5 "Eldprovet" är nu avklarad tycker att "Isfolket böckerna" är mycket bättre.Men nu har jag ju börjat på denna serie så då är det bara att fortsätta.

Eldprovet Hft 5 HäxmästarenHertiginnan Theresa gav sig söderut tillsammans med dottern Tiril och Móri för att bilda ett eget hem. Hertiginnan var både nervös och upprymd, för nu skulle hon möta sin ungdoms stora kärlek - Tirils far. Samtidigt närmade de sig också farornas brännpunkt. Den dolda fienden var handlingsförlamad för en tid, men så kom Móri och hans vänner över ett nytt spår i gåtan om soltecknet - och de gav sig ut på en äventyrlig färd, ett eldprov, utan tanke på vilka fasansfulla upplevelser de kunde råka ut för...

RSS 2.0