Sköna maj .....

Båda vaknade tidigt i morse,jag tog min morronprommis och Christer tog sin löpning(trots att han hade ryggont)
När posten kom visade Christer mig en överraskning...han hade köpt säsongskort till Hockeyn :))) Han vet va jag vill ha <3
Japp då va det sista april då....Maj låter betydligt skönare :)
Fick en tid på ortopeden idag så jag va tvungen att ta ledigt fr jobbet.Träffade min doktor han kollade på onda foten,det blev bestämt för en ny operation.Ska ta bort Halgus valgusen den har blivigt så stor och ond
For förbi pappa en sväng oxå då jag ändå va på språng.Han höll på bli omplåstrad då jag kom,han hade trillat.Idag tyckte jag att han va både virrig och stapplig på benen
Sen for vi ut på Alnö och fika & kollade in Majbrasan
Va bara där en stund,sen hem och kollade på en film "The Awakening" bläää dålig.
The Awakening omslag
England, 1921. Det ockulta är på allas läppar, men spökjägaren Florence Cathcart är en iskall skeptiker. När hon anlitas för att klara ut mystiska händelser på ett gammalt barnhem är hon övertygad om att allt bara handlar om pojkstreck... Ända tills hon möts av en syn som får blodet att frysa till is ådrorna! Plötsligt jagas spökjägaren av det oförklarliga, av en gen-gångare i barnkropp och av ett barnhem som blir alltmer klaustrofobiskt för varje sekund!
Nu blir det sängen ska upp 05.25 i morronbitti,det vankas jobb

Söndag 29 april

Då är det söndag den 29 april och idag är det Bertils tur att fylla år :)


Det blev en prommis före frukosten i dag också...lika jobbigt med hela munderingen idag igen.Man får lite träningsvärk både här och där,men det är väl som är det meningen oxå.
Mamma,syrran och jag har idag bokat en stockholmstripp 28-31 maj,189kr gick bussen på tur och retur.Morbror Håkan blev väldigt glad för sällskap sa mamma,han saknar moster så himla mycket,det är så ensamt.
Jag och Christer fick Marias och Patriks biljetter till GIF matchen,dom kunde inte gå pga fotbollscup...tack så mycket!!
Det blev en trevlig tillställning,både varmt,solsken,vinst och trevligt sällskap.Hade gubben på ena sidan och Ps mor & far på andra sidan :)
3-1 till GIFFARNA
Efter matchen stod gubben för middag....Diablo skrov på Sibylla INN :) Inte tokigt det heller
Vi har haft en riktigt mysig helg :)



Lördag 28 april

Upp vid 9 och på med vikter på armar & ben,Easy tone skorna och stavarna ut på prommis före frukost...
Det är riktigt jobbigt att prommenixa
Sen blev det frulle och Melodikrysset i vanlig ordning.
Christer stack ut på en löprunda efter frukosten och jag gick ner och sola.
Har set två filmer ikväll,först "Play"den stängde vi av efter 15 min...skitdålig
"Play" är inspirerad av verkliga händelser där en grupp unga svarta pojkar vid åtskilliga tillfällen rånade andra pojkar i centrala Göteborg. Det uppseendeväckande med rånen var att de startades med hjälp av en skicklig retorisk fälla där hot eller våld inte användes. Det så kallade ”brorsantricket”.

sen "Tysta leken"det va en mycket konstig film,rekomenderar den ej
Tre kvinnor som inte känner varandra ärver ett hus efter den nyligen bortgångna Dolores - en kvinna de aldrig hört talas om. I huset bor en man som inte är villig att acceptera att huset nu är i kvinnornas ägo och deras idéer kring hur situationen borde hanteras. Men när de börjar luska i vem den mystiska Dolores är och hur ödet fört dem samman visar det sig att alla bär på mörka hemligheter.

Sommar..sommar

Har köpt ett nytt nagellack...sommarfärg

Todays we...

Ja dagen i dag har bara sprungit iväg.
Dotra och jag åkte och veckohandlade i morse medans gubben min sov.
Sen for Christer och jag på Birsta ,Christer köpte en Rakapparat på Elgiganten.Sen va vi upp på Stadium jag letar Walkingskor...men hittade inget där heller.Dom reade däremot walking strumpor och t-shirt,t-shirten har kostat 249 och nu 49 ;P
...till slut hittade jag ett par skor som va mjuka för mina tokiga fot.
Lätta toningskor med Easytone-teknologi för effektiv träning med bra komfort. Yttersulan med två bollar skapar en obalans som gör att användaren aktiverar fler vad-, lår- och sätesmuskler vilket bidrar till att förbränningen ökar. Ovandel i syntet och textil för bra andasförmåga och slitstyrka. Smoothfit ger en insida helt utan sömmar vilket minskar risken för skav.
Men dom gick på 1100kr då med med 15% rabatt
Efter Birsta blev det stan och bio "Hunger games" den va bra,men boken va bättre och det brukar den ju vara
Såg en film hemma oxå "Sherlock Holmes" Den gick att se,kul att svenska Naomi Rapace va med
Sherlock Holmes, vars briljans endast överträffas av hans ego ställs inför sin tuffaste motståndare någonsin i det kriminella geniet Professor Moriarty, en man som är lika smart som han är hänsynslös. Med en motvillig Watson i släptåg och med spåkvinnan Sim vars bror hamnat i Moriartys grepp ger sig Holmes av för att en gång för alla sätta stopp för professorns planer.

Lika som bär

Tycker att mor och jag är ganska så lik varann :))


Till handlingarna........

Har nyss läst ut ytterligare en bra bok "Hungerspelen", 1:a boken i trologin


24 deltagare. Allt direktsänds. Bara en överlever.
För att kväsa uppror och påminna befolkningen om regimens makt arrangeras varje år Hungerspelen. Reglerna är enkla: Den som överlever får åka hem.

Som en av deltagarna i Hungerspelen hamnar Katniss snart i rampljuset. Hon förs till huvudstaden, där hon tränas, stylas och intervjuas. För att klara sig måste hon bryta mot spelets regler och sätta sig upp mot landets makthavare. Men Katniss blir snart en bricka i ett spel. Vad hon än gör verkar det föra med sig våld och lidande, och hon vet hon inte längre vem hon kan lita på. Fångad mellan den gryende revolutionen och Panems president inser Katniss att hennes handlingar har satt saker och ting i rörelse som hon inte längre kan kontrollera ...


Vi såg film i förrgår

Det blev lite filmtime i förrgår,först såg vi "Rovdyr" en Norsk skräckis,den gick att se
Fyra ungdomar på en road trip genom skogen plockar upp en liftare. Alldeles för sent inser de att hon är på flykt från något fasansfullt. Här, långt bort från civilisationen, finns nämligen män som ägnar sig åt ett brutalt helgnöje: att jaga, stympa och slakta människor som försvarslösa djur. Den som en gång satt sin fot i deras skog, kommer inte levande därifrån.

Efter den såg vi "Choose" det va oxå en skräckis,den va lite bättre än den första.
Fiona studerar en utredning om en psykopat som tvingar sina offer att välja ett av två fasansfulla alternativ. Galningen börjar snart kommunicera direkt med Fiona. Vad är motivationen bakom dessa bisarra och grymma brott; finns någon koppling till Fionas mammas självmord som ägde rum många år tidigare?

I förrgår såg vi film






Beach 2012 ;P

Inhandlat idag...
Nya stavar,fot och handledsvikter....ojojoj

Middagen för Elsmari

Lite bilder från torsdagens middag hos Christine.De som saknas på bild är Christine & Jag
Blommor till värdinnan
Fullfart i köket på Mariette & Kristina :)
Elsmari & Ing-mari
Elsmari,Myrna & Mariette
Mariette & Lisbeth
Christin bjöd på ett väldigt gott vin
Ska serveras riktigt kallt

Jobbarhelg 21-22 april

Lördag:Då var det jobbar helg igen,tyckte att det var det bara för ett tag sen.Har vikarie med mig hela helgen,men det funkar aldeles utmärkt.
Jag har även tagit på mig ett nattpass på nästa period för att testa på hur det kan vara,tänk jag kanske kommer att gilla det..
Christer fick sms av Sandra och brudarna,dom käkar på Memento.....och det gjorde även Ola-Conny och Morgan också ;P
Jag har haft gallkänningar ända sedan i torsdags,inge kul alls.Mår illa flera ggr om dagen,inge sugen på mat alls.Inte ens godis och ostkroksbollar går hem,då är det illa
Kanske jag sitter här som MILJONÄR utan att jag vet om det ;P ,ska ta och kolla Lottot och skrapa Trisslotterna...sen är man väl nere på jorden igen.
Lotto = 2 rätt och Trissen = Nada
Söndag:Vaknade 05.00 och hur less blev jag då...jag skulle ju sova till 05.25
har jobbat hela dagen till kl 17,skulle vara kul att veta hur många steg vi går om dagen på jobbet.Idag fick jag en rast i allafall,men då blev det lite schema skrivning...ja jag vet det va dumt,men jag måste bli klar nångång.
Hemma blev det middag med gubben framför Gif matchen. Min goa man hade även tvättat idag, så jag slipper det i morron på min lediga dag han är bäst <3
vid 21 stack han i väg på nattpasset...strax före det så kon det en liga med Fiskmåsar och vinklade ändan mot rutan...och sket några blaffor.De rann så vackert ner för fönstret :/
Så det var bara att sätta igång med fönsterputsning då...
Tog och bytte hela rubbet,så nu blev det vår i vardagsrummet...turkost

Förvandlingen dag nr 2 ;P

Mamma hängde med mig på Birsta,vi strosade runt en stund innan det var dags för förvandlingen ;P
Jag har då aldrig blivit sminkad av någon förut.
Köpte med mig lite make up
Så här blev frissyren och färgen på håret
Köpte en jättefin tunika på Fanny för halva priset

Förvandling 1:a dagen ;P

Direkt efter jobbet åkte jag och klippte mig,klippte mig sist i augusti :P Man kunde nog stoppa en hel kudde med allt hår hon klippte och tunnade ur.Men Christer tyckte knappt att jag klippt nått,man har ju hår så det räcker och blir över.
Tog sen och färgade håret,färgen heter Midnight.
..det blev en ansiktsrengöring också...otroligt vacker ..el inte
Nu kan jag spela favorit spelet på min dator,fick spelet av jäntan
Treasure Island

Helgen den 13-15 april

Fredag: Jobbade hela dagen ända till kl 17.
Fick en otroligt vacker bild på mig av Sandra som hon har gjort.Den skulle peppa mig att hålla mig till dieten och inte falla för frestelser ;P

Sen hem och fixade middag
Falukorv fajita
Gjorde falukorvsfajita,det va inte alls så tokigt.
Såg en film på kvällskvisten "Final destination 5"den va väl som dom andra 4:a
Döden är lika närvarande som alltid och släpps lös efter att en man får en föraning som räddar en grupp kollegor från en hemsk olycka med en kollapsande bro. Det var dock inte meningen att dessa intet ont anande själar skulle överleva, och i en skrämmande kamp mot klockan försöker de hitta ett sätt antt undkomma Dödens ondsinta planer.

Lördag: Både gubben och jag vaknade tidigt.Vi tog en prommis före frukosten,men det va inge skönt ute blåste svinkallt.
Sen löste vi melodikrysset med faster och Ove via mobilen,och vi klarade hela :).
Jag läste ut en bok idag "Askungar"det va första boken av Katarina Ohlsson,jag tyckte att den va bra så jag ska läsa alla hennes böcker.
En liten flicka försvinner från ett x2000-tåg som just rullat in på Centralen i Stockholm. Flickans pappa blir snabbt misstänkt och alla resurser läggs på att lokalisera honom.
I en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd, rädd för att en dag återfinnas av mannen som hon först trodde var den prins och befriare som hon sedan barnsben väntat på. Hon vet bättre än någon annan varför flickan är försvunnen, och än en gång förbereder hon sig för flykt.
Polisutredningen leds av den legendariske kommissarien Alex Recht. Vid hans sida finns den ivrige kriminalinspektören Peder Rydh. Och inte minst den civilanställda utredaren Fredrika Bergman, hon som skulle bli violinist men istället hamnade inom polisen och som tvingas kämpa i motvind när hon vill leda bort utredningen från det spår man först slagit in på.
Samtidigt växer fallet och kantas av utstuderad ondska. Utredningsgruppen måste snabbt komma upp i gärningsmannens tempo innan ytterligare liv går förlorade. Hur mycket tid har de egentligen på sig innan han gör sitt nästa drag? Och vem är kvinnan som likt en skugga figurerar i utredningens utkant? Är det henne man måste finna för att få den sista pusselbiten att falla på plats?

Åkte i väg och fixade lite ärenden först Faster,sen Birsta och sist till Sandra.Köpte med mig mat från det nya Taimat stället.Maten va jättegod,billig 60kr och man fick mycket.
Patrik kom förbi en sväng också,han hade varit ute hos Emil tror jag.
Två filmer såg vi ikväll,först en komedi "Groupsex" den va sådär vi fick skratta några gånger iaf

Berättelsen börjar med två rumskamrater och affärspartners, Andy och Jerry. Andy hör Vanessa sjunga på en bar och lovestruck följer henne till en kyrka, där han inser hon har gått sex missbrukar klasser.

Filmen ser Andy försöker komma närmare sex-addict Vanessa genom att försöka passa in med de andra sex-missbrukare i klassen. Han tar på persona av hans kön galna rumskompis, men finner snart sina ansträngningar för att hjälpa sina nya vänner och att uppvakta Vanessa sätter sitt jobb och arbeta tillsammans med Jerry i fara.

sen såg vi " Mission impossible 4-Ghost protocol " ,den va skaplig
Mission: Impossible - Ghost Protocol omslag
När Ethan Hunt och IMF beskylls för att ha bombat Kreml klipper den amerikanska staten plötsligt alla band till organisationen, något presidenten kallar "Ghost Protocol". Utan resurser eller manskap måste Ethan hitta ett sätt att rentvå sin organisations namn och dessutom förebygga ännu en terrorattack. För att komplicera saken ytterligare måste han genomföra uppdraget tillsammans med ett team bestående av andra sparkade IMF-agenter, med personliga motiv som han inte är helt klar över

 

Söndag: Vaknade vid 9 tiden...Vid 12 tiden gick Sandra,Christer och jag Gåbingo,ingen av oss vann nått ;(
Satt och kollade igenom semesterschemat men kom ingen vart,ska ju egentligen göra det på jobbet
Fika blev det på ballis för första gången i år
På kvällskvisten blev det lite hockey på tv,Brynäs-Saik



Laptop

När jag kom hem idag så hade gubben varit på Elgiganten och köpt en Laptop till oss var,och vi fick även varsin cykel på köpet ;P
..så nu sitter vi som två puckon vid varsin dator

Mitt i veckan

Japp då vart det onsdag helt plötsligt...dagarna går fort trots det tråkiga vädret.

Har idag fått svar på Gallstens proverna och det visar tydligen på stenar igen,min doktor har skickat remiss till ultraljuds undersökning.

Till middag skulle jag göra stekt saltsill,har aldrig gjort det.Bara haft turen att äta det på jobbet.Fick iallfall 3 förslag på hur dom brukar göra sina stekta sillar.Jag nappade på Bertils förslag...och det vart ju så jädrans gott.T.o.m Christer tyckte det blev jättegott :)



Bertil han kan laga mat han.....

Såg sista delen av "Bron" innan gubben stack till jobbet.Jag tyckte att det va en riktigt bra serie,hoppas den kommmer tillbaka.

Nu ska jag ta och hoppa i säng och läsa ut boken,evt ska jag se Damernas hockey VM kl 01.00.Får se om jag orkar masa mig upp då


Kalas

Sådärjan då har båda kidsen fyllt år och gratulerats denna vecka :))



Sandra fyllde 25 och Patrik 23.....stor barna :)

Påsk helgen

Långfredag: Vaknade tidigt eftersom Sandra sov hos oss och hon skulle iväg på marknaden och jobba.Lotta hämtade upp henne så jag slapp skjutsa.Och pojken tog ju mitt jobb :)

Både Christer och jag har blivit förkylda till råga på allt,så det blir väl att sitta inne hela helgen.
Jag for iaf iväg till marknaden och hämtade upp Sandra och skjutsade hem henne.Kramades lite med Håkan,min mosters man(hon som nyligen somnade in)

Till middag åt vi en riktig påsk sill middag,med snaps & allt.

Dt blev en wirre till filmena...i Timrå glas ;P



Sen så blev det lite film tittning bara,först "Undergången" Hitler han va ju helt bombad han el inte som fick så myce folk att tro på honom.

Undergången - Hitler och tredje rikets fall omslag En mörk novembernatt 1942 eskorteras en grupp unga kvinnor av SS-officerare genom skogen fram till Hitlers välbevakade högkvarter i Ostpreussen. En av dessa kvinnor skall väljas ut till tjänsten som Führerns privatsekreterare. Bland dem finns den då endast 22-åriga Traudl Junge från München. Fröken Junge lyckas göra det starkaste intrycket på den vänligt leende diktatorn och får anställningen, trots att hennes kunskaper i maskinskrivning inte är de allra bästa.

Sen såg vi "ID:A" den tyckte jag va bra,hon både fin och duktig skådis Tuva Novotny
ID:A omslag En kvinna vaknar upp i en flod i Frankrike. Hon är skadad, har minnesförlust och en väska full med pengar. Hon upptäcker snart att hon är förföljd, och en kamp mot tiden börjar för att lösa mysteriet.

Påskafton: När jag vakade så leta jag och leta efter nå påskägg...men jag hitta inget.Hittade bara min gubbe i köket som höll på fixa till frukosten å oss ;P 

Har inte gjort något idag heller ,det blev Kasslergatäng till middag och hockey Saik-Aik på tvn.

Såg en film på Canal+ oftast så har man sett alla,men denna hade vi inte sett "Thor".Jag tyckte den va bra.
Thor omslag Det finns många hjältar i världen ... men bara en är en gud. När den arrogante krigaren Thor förvisas till jorden från Asgård måste han kämpa hårt för att återfå sina förlorade krafter. När han jagas av en invasionsstyrka som kommit för att förinta honom måste den fallne åskguden ge sig in i striden och lära sig vad som krävs för att bli en äkta hjälte.

Påskdagen: Nu börjar gubben bli rastlös tror jag...för lång ledighet!?. Själv är jag inte rastlös ett dugg,så skönt att bara "pillimasa"man behöver inte ha nå göra jämt.Man ska kunna ta det lungt och ladda batterierna.
Vi är nyss hemkommen från Patrik,har varit och födelsedagsfika hos honom.Men kaffe fick vi ta med själva ;P .Han har varken bryggare,vattenkokare...

Idag tror jag gubben får göra middag..vad tror ni det blir då???
....Jo hemkörd pizza ;P och gott var det.

På kvällen började vi se serien "Bron" som gick på svt för ett tag sedan,alla sa att den va så bra.Vi missade den nog pga hockeyn.
Har sett 4 avsnitt ikväll och den är riktigt bra...Saga är en sån skön tjej ;P Hon är rakt på sak och ärlig :) kanske lite för rak och ärlig ibland

Bron - Säsong 1 omslag En kvinna hittas död på Öresundsbron, precis där gränsen mellan Sverige och Danmark går. En polis från respektive land sätts på fallet, och ska göra en gemensam utredning. Men snart står det klart för både Saga Norén och Martin Rodhe att mordet på kvinnan på bron bara är början.

Annandag påsk: Christer har varit uppe på morgonen före mig nu hela påsken.Men nu är det sista dagen vi är långlediga på ett tag.
Vi har fortsatt se till avsnitt 8 på Bron,det är såspännande på slutet på varje avsnitt så man vill bara se fortsättningen.

Skärtorsdag

Fick ta en semesterdag idag för jag hade en tid hos doktorn.Har nu lämnat blodprov för att kolla om det kan vara stenar i gallgången och en remiss skickad till kirurgen.
Sen så fick jag en tid hos ortopeden nästa vecka och då blev jag tvungen att ta ut lite komp.Tänk att man inte kan få besöken på lediga dagar.

Sen så har jag blivit dunder förkyld,så min snälla son tar min tur på marknaden,så slipper jag :)

Nu ska jag ta och tvätta upp lite små grejer,så slipper vi ha tvättstuga i helgen.

Ikväll ska jag ta och bjuda Sandra och gubben på en hemmagjord pizza :)


Jag visste det

Jaha nu så har Sandras förkylning nått hem till oss...både Christer och jag åkte på den.

Har inte gjort mycket idag,mer än varit till farmor och satt upp gardiner.

Såg en film innan gubben stack till jobbet"Svensson,svensson-i nöd och lust" den va lite kul :)

Svensson, Svensson - I nöd och lust omslag Gustav och Lena ska fira sin 30-åriga bröllopsdag, men nu har Lena fått nog av Gustav och vill skiljas. Gustav prioriterar bara sport och ger inte Lena någon uppmärksamhet alls. Lena ger Gustav en sista chans och paret åker iväg på en kärleksweekend där Gustav måste bevisa att han älskar Lena mer än sport. Men på hotellet bor fotbollslegenden Tommy Franzén och ställer allt på sin spets för Gustav.

RSS 2.0