Sista helgen i mars

Då har vi kommit fram till sista helgen i mars,här går det undan.

Fredag: Vaknade ganska så tidigt,for iväg och helghandlade lite.Vädret har inte varit det roligaste idag,blåst och regnat och på kvällen kom det snö :(



Och hur kul var det härdå.............

Gjorde lite fredagsmysmiddag, först en liten drink före maten



Middagen hade jag sett på nyhetsmorron "Mitt Kök"



Ser lite geggit ut men jag lovar det va jättegott.Hade ris och vitlöksbröd till.
Man kan byta ut köttbullar mot kyckling,det ska jag testa nästa gång.

20 st köttbullar, färdiga el. hemgjorda
0.5 st blomkålshuvud, små buketter
Kryddpeppar från kvarn
4 st färska tomater
2 st schalottenlökar
3 msk jordnötssmör
1 dl jordnötter, salta
2 st vitlöksklyftor, finhackad
2 msk soja
2 msk råsocker
Salt att smaksätta med(jag tog inge salt,hade saltade jordnötter)
Rapsolja att steka i

Kvällen avslutatdes med en drink



 och en film "Varg Veum-I mörkret är alla vargar grå"Den va skaplig

I denna tionde film om Varg Veum,är historien intensivare än någonsin. Det hela handlar om vapenindustrin och får sin start i och med en explosion på en vapenfabrik utanför Bergen. Många människor dör i explosionen, bland annat en vän till Varg.Det hela blir väldigt personligt då någon bryter sig in i Vargs hem, hotar hans flickvän Karin och dödar deras ofödda barn genom att sparka Karin i magen. Galen av vrede med hunger för hämnd följer Varg ledtrådarna till Budapest, Ungern. Här går allt fel, Varg tillfångatas, torteras och får även polisen efter sig som skjuter vilt.

Lördag: Sov nästan till 9.30 :) Sen var det melodikryss tillsammans med faster och Ove i vanlig ordning.
Vi intog vår middag med Timråmatchen på Biteline West...Amerikanskbuffé inte tokigt alls,det va spareribs,chickenwings,potatisgratäng,jambalaja,tacos m.m ät tills du spyr ;P.Sen glassbuffé efter det.Jag va helt proppismätt.Trodde nog att jag skulle få känn åt gallan,tur det finns piller.
När vi kom hem blev det paltkoma i schäslongen med en film nya "Tintin-enhörningens hemlighet".Den va bra ,jag gillar ju animerat.
Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet omslag När Tintin upptäcker att hans nyinköpta modellskepp bär på en dold hemlighet, blir han och hans vänner indragna i en vild jakt med ett gäng hänsynslösa skurkar i hälarna. Vi bjuds på en storslagen resa för hela familjen som tar oss från de sju haven till den nordafrikanska öknen - och med nya äventyr bakom varje hörn. 

 Vi tog och såg en film till "The girl with the dragon tattoo"Den va bra,men den svenska versonen va bättre.

The Girl with the Dragon Tattoo omslag Den undersökande journalisten Mikael Blomkvist blir anlitad av en mäktig man för att reda ut ett gammalt försvinnande inom familjen. Under sin undersökning kommer han i kontakt med hackern Lisbeth Salander och det omaka paret inleder ett samarbete för att lösa mysteriet.

BYE BYE Djurgården!!!!! 
                             

Hoppas nu bara att vi fixar det på tisdag!!!!!!!!!!!

Söndag:For på Birsta city med Syrran,Sandra,mamma och moster Elisabeth och kusin Jonas.
Sen blev det lite slötittande på hockey och rester till middag.
Har även läst ut boken "Morgonen hon försvann" av Linwood Barclay Tyckte att dom 2 första va bättre,men denna va också skaplig.

Morgonen hon försvannTim Blakes liv är ingen framgångssaga, liksom många andra har han ett par större misslyckanden bakom sig. Men det är inget dåligt liv, och en stor anledning till det är tonårsdottern Sidney. En eftermiddag kommer Sidney inte hem.
När Tim åker till hotellet där hon sommarjobbar visar det sig att ingen på hotellet hört talas om Sidney. Inte ens hennes närmaste vänner vet var Sidney hållit hus den här sommaren. Tims liv förvandlas långsamt till mardröm och han blir alltmer desperat i sitt sökande. Dagarna går utan några livstecken från Sidney. Så hittas hennes övergivna bil. Där finns spår av blod. Det börjar stå klart för Tim att han inte är ensam i sin jakt efter dottern. Vad är det värsta som skulle kunna hända ditt barn?

På kvällskvister fick vi besök av moster Elisabeth,Jonas mamma och Bertil.Lite trist att släkten ska bo så långt bort,ända i Haparanda.Jag tycker att dom kan ta och flytta lite närmare.

Christer stack iväg på jobbet och jag kollade på fredagens avsnitt av Vampire Diarie.Sen såg jag den nya serien på 11:an som Sandra lurade i mig att se American horror story





Lilla moster

Idag begravs lilla moster,sov så gott,tänker på dig 

                      

En torsdag blev det också

Hade tvättstuga i morse,det va inte så mycket så det gick fort.

Mår inte så här jättebra,det är nog stenarna som spökar.Idag har jag bara druckit naturdiet till lunch och middag.

Vi var på hockey ikväll,Timrå är fortfarande obesegrade...där fick du Boork så du teg :P
Nu fattas det bara en poäng till sen är elitserie kontraktet vårt...

Bjuder på en bild på väg till match



Nu ska jag ta och hoppa i säng...gubben har traskat iväg till jobbet.

I Onsdags

I onsdags tog Sandra och jag och for på Birsta.Sandra skulle bla köpa en present till sin far :P,och hon hittade en.Och arbetsskor...men hon köpte 2 filmer istället...typiskt henne ;P

Jag köpte mig en blå lång sommarklänning



Och röda knickers



Gamlingarnas dag

Ja idag så har jag tagit hand om mina "gamlingar" ;P

Först så for jag bort till farmor och hjälpte henne att ta ner gardinerna,fönsterputsarn kommer i morron.

Sen iväg till ica för att handla lite smått,bla lite gosaker till pappa.For upp till honom med en blomma,godis och pringles chips.Han älskar gosaker...



Han dök ner i gottapåsen direkt ;P Godisråttan!!
Det va kul att pappa va pigg denna gång jag kom.

Innan jag åkte hem svängde jag in och fika hos faster & Ove.Det va ett tag sen jag såg dom,hade med mig lite tulpaner till faster hon blev så glad :)

Jobba, ledig och ledig

Fredag:Då vart det fredag igen,idag har jag jobbat till kl 14.Skönt att sluta tidigt en fredag :) Jag blev lite däven efter gallstens anfallet igår så vi har bara tagit det lugnt ikväll.Såg en sannings film "Out of the ashes",grym film

Out of the Ashes omslag "Out of the Ashes" berättar den sanna men otroliga historien om läkaren Gisella Perl, en av de överlevande från Auschwitz. Hon lyckas fly koncentrationslägret och försöker komma till Amerika, men kastas ur askan in i elden. Under invandringsprocessen uppdagas nämligen ett fasansfullt faktum: vid Auschwitz hade hon tvingats arbeta med den ökände nazistdoktorn Josef Mengele. Inom Gisella tar en upprivande process av självrannsakan vid, och en central fråga måste få ett svar: vad hade hon egentligen tvingats göra för att komma därifrån med livet i behåll.

Lördag:Upp tidigt skulle möta upp mamma och Sandra på birsta kl 10.Vi tillbringade hela dagen där ;P Innan jag skjutsade hem Sandra så blev det handling på Ica maxi.
Kl 15 kom Nojja och Eva och hämtade oss,för vi hade bokat bord på Bite Line till Timråmatchen.Det blev god mat,bra match,god drink och trevligt sällskap...helt perfekt :)



Såg en film innan sängdags "Dear mr Gacy (I huvudet på en seriemördare)" även den va en sannings film,grym den med
I huvudet på en seriemördare omslag Kriminologstudenten Jason Moss planerar en uppsats som kommer att slå alla med häpnad. Han ska få USA:s värsta seriemördare John Wayne Gacy att erkänna morden på de 33 unga män som hittades nergrävda under hans hus – och han har en plan. Med smickrande brev och avklädda bilder fångar han Gacys uppmärksamhet och snart kommunicerar studenten och mördaren regelbundet i telefon. I tron om att han har kontroll över situationen märker Moss inte hur Gacy börjar manipulera honom för att han ska leva ut mördarens fantasier utanför fängelsemurarna – och två veckor innan Gacys avrättning godkänns ett möte, ansikte mot ansikte, som kommer att förändra Moss för all framtid.

Söndag:Åkte och köpte lite panseér ,så nu blommar det på ballis :)



Men det har inte varit nå skönt väder trots att solen lyst,det har blåst kallt.

Har även sett lite film idag igen först "Johnny English" ,han är ju så ful så skrattar man ju bara man ser. 

Johnny English Reborn omslag Under åren sedan MI7:s toppspion plötsligt försvann från kartan har han trimmat på sina unika förmågor i en avlägsen region i Asien. Men när hans chefer hör talas om att ett attentat planeras mot Kinas premiärminister måste de snabbt jaga rätt på den högst okonventionella agenten. Snart är Johnny English redo att än en gång rädda världen. Med bara en chans att lyckas måste Johnny English använda sig av den mest avancerade teknologiska utrustningen för att lösa upp ett invecklat nät av konspirationer där KGB, CIA och till och med hans eget MI7 tycks vara inblandade.

Sen "Tower Heist" men den tyckte jag inte va nå vidare
Tower Heist omslag "Tower Heist" är en galen komedi om några vanliga arbetarklasskillar i New York som vill hämnas på den Wall Street-svindlare som stulit alla deras pengar. När killarna, som jobbar på ett lyxigt lägenhetshotell i Central Park, upptäcker att miljardären från takvåningen har stulit deras pensionspengar bestämmer de sig för att hämnas ordentligt. De ska göra en galen kupp och ta tillbaka vad han tagit från dem!

Vad har jag gjort för ont....

...ja det kan man ju undra :(

I torsdags fick jag ett riktigt gallstens anfall på jobbet,blev verkligen dålig.Men jag har ju tagit bort gallblåsan med stenar och allt.Men då visade det sig att gallgången är alltid kvar och i den måste jag ha fått stenar i nu...bläää
Tur jag hade kvar min gall medicin,så det släppte då jag kom hem och kunde ta den.
Skärtorsdag ska jag till doktorn för en remiss till kirurgen,sen får vi se vad som händer.


Jippi ledig dag!!!

Jaa idag har jag varit ledig :)

Frukost och morrontidningen i soffan i vardagsrummet..kan inte bli bättre.For sen en sväng till ica för att hämta ut lite medicin på mitt recept.

Tog mig sen en sväng ner till solariet och solade en kvart.

När gubben vaknade blev det en film "Trespass" den va väl sådär
Trespass omslag Kyle är en diamanthandlare som bor med sin hustru Sarah och deras dotter Avery i en lyxvilla på behagligt avstånd från störande grannar. En kväll när Kyle precis har kommit hem och Avery smitit iväg till en fest invaderas deras hem av maskerade män som vill åt diamanterna i Kyles kassaskåp. Men i det här gisslandramat har all något att dölja och snart inser Kyle och Sarah att om de inte slår tillbaka kommer ingen av dem att överleva natten.

Kvällen avslutades med kvalseriehockey på Eon arena Timrå-Örebro,vi gick hem med en vinst.Nu sussar man gott inatt :P



Timrå leder tabellen just nu...det trodde du väl inte BOORK :P

Helt slut...

Igår måndag så arbetade jag min 4:e dag på rad...gissa om jag va slut.Jaaa det var jag både i huvudet och fotskrälle.Slutade dagen med ett sommar semester schemamöte,vilket slut på en lång arbetshelg.

När jag kom hem dog jag i soffan,medans Christer åkte och tvättade bilen och hälsade på farmor.Slängde in en film Sandra lämnat här "Min brors flickvän" den va ingen höjdare

Min brors flickvän omslag När den ensamstående pappan Dan Ashburn träffar släkten stöter han oväntat på sin drömkvinna, som samtidigt råkar vara hans brors flickvän. Dan upptäcker snart att det är väldigt svårt att följa sina egna råd, även när man alltid har svar på allting.

En last

Jag är så vansinnigt tokig i dessa förbaskade mintkulor...kan inte begripa varför.

skulle lätt kunna äta 1kg om dagen :P

En arbetarhelg

Fredag:Jobbade hela dagen ända till 17.Gubben va klar med middagen då jag kom hem,det blev sill & pärer :)
Kvällen spenderades i soffan med lite hockey Modo-Saik.Vid 23 kröp jag till kojs,gubben va nog uppe några timmar längre.Svårt att lägga sig tidigt då han sovit på dagen efter nattarbetet.

Lördag: Uppe före tuppen 05.30,mötte inte en enda människa på vägen till jobbet.Idag jobbade jag bara till 12.
Åkte direkt till Bibblan i Timrå och lånade nya böcker till oss.Skulle lämna en påse till Sandra också...men den lilla donnan hade glömt att jag skulle komma,så hon hade dragit iväg....jänthalvan.
Fick åka på Birsta en snabbis och byta koftan jag köpt,såg att en maska gått på armen.
PRICE ASPEN CARDIGAN<br/><strong>199</strong> SEK | €29.95

Till middag idag blev det pasta och skinksås.
Har läst ut denna bok"Skamfläck" ,men den va inte så bra.Mer som en dagbok av 3 personer,en tragisk dagbok.

Skamfläck
Sandra är tjejen som har växt upp på en av Sveriges finaste gator just bredvid Strandvägen i Stockholm. Perfekt yta. Ingen kunde ana att hon lät äldre män våldta henne medan hon låtsades sova över...

Såg en film ikväll "Thorne - sömntuta",jag tyckte den va skaplig

Thorne - Sömntuta omslag Inspektör Tom Thorne utreder en rad märkliga överfall på unga kvinnor och dras tillbaka in i sitt eget mardrömsfyllda förflutna, samtidigt som han utkämpar en kamp mot klockan i jakten på en mystisk seriemördare. Hans tre första offer hittas döda, men det fjärde har inte samma tur. Alison Willetts har oturen att vara vid liv. Alison har överlevt en stroke orsakad av mördaren. Hon kan se, höra och känna och hon är medveten om allt som händer runt omkring henne, men hon kan varken röra sig eller kommunicera. Det kallas Locked-in-syndrome. Genom att lämna Allison vid liv tror polisen att mördaren har gjort sitt första misstag, tills Thorne upptäcker den skrämmande sanningen: Det är inte Allison som är misstaget. Det är de tre döda kvinnorna. Thorne vet att de knappast var de sista, och mördaren tycks njuta lika mycket av att leka med Thorne som av att fullfölja sina sjuka fantasier. Nu måste Thorne hitta en man med en fasansfull agenda. Och det enda vittnet kan inte berätta.

Hade även full koll på hockeyn nere i Leksand på mobilen,den matchen slutade med vinnst för Timrå i sudden.

Söndag:Va halvdöd då klockan ringde i morse 05.30 ,det känns att jag haft tidiga mornar i 3 dagar.Ont i foten som tusan hade jag på jobbet idag.Man vandrar på detta hårda betonggolv i 9 timmar och det känns.
Kvällen har vi tillbringat i soffan med middag och hockey...tur att Saik vann :))
Nu har Christer vandrat till jobbet och jag ska se sista delen av "Äkta människor",sen blir det sängläge.Har en arbetsdag kvar...väckarn ringer 6 i morronbitti.Sen har jag 2 lediga dagar....längtar :))

Helgen 9-11 mars

Tror banne mig att våren är på G

Fredag:
Jobbade fram till kl 16.30.
Såg en film på kvällskvisten "The double" den va skaplig

The Double omslag När en amerikansk senator mördas av vad som bara kan vara en ökänd sovjetisk lönnmördare tvingas den pensionerade CIA-agenten Paul Sheperdson tillbaka till jobbet. Under hela sin karriär har han jagat den undflyende mördaren och nu har han, tillsammans med en nyutexaminerad rookie, en sista chans att fånga honom.


Lördag:Vaknade lagomt till första åket i slalom :P Sen blev det Melodikrysset med faster och Ove som vanligt
Det va idrott på tvn mest hela dagen.
Funderade starkt ett tag på att gå ut på en prommis ,men så kom regnet och då blev det inget med det.Såg matchen Modo-Saik tur att Saik vann trots den usla och mycket orättvisa domaren...man blir rakt förb....d och se det.
Såg en film innan Melodifestival dags. " Cowboys & Aliens" det gick att se
Cowboys & Aliens omslag 1873 i Arizona. En främling med minnesförlust vandrar in i ökenhålan Absolution. Den enda ledtråden till hans förflutna är en mystisk boja runt hans ena handled. Han inser snart att invånarna inte välkomnar främlingar, och att ingen rör ett finger om inte överste Dolahyde gett order om det. Då attackeras Absolution av inkräktare från skyn, som bortför invånarna en efter en, och utmanar allt som befolkningen trott på. Nu blir främlingen bybornas enda hopp till räddning. Med hjälp av Ella samlar han ihop ett gäng bestående av tidigare motståndare. Enade mot en gemensam fiende förbereder de sig för att kämpa för sin överlevnad. 

 Gubben bjöd på god drink till melodifestivalen.....Minttu & Cola mums,mums





Rätt låt vann melodifestivalen också :)) EUPHORIA



Söndag:Vaknade ung 9.30 ,skönt med sovmorron.Frukosten intogs tillsammans med lite skidor på tvn.
Efter den tog vi och gick en sväng till Birsta gubben och jag.
Köpte en födelsedagspresent till Sandra...oranga Converse ,lika som sin mor ;P



Och Sandra ville att jag skulle köpa likadan orange sjal till henne ,som jag köpte då mor och jag va på Birsta sist.

Patte beställde en lite grej också som vi köpte med oss på engång



kompis till Budda ;P

Nu vankas det te och Så ska det låta,sen Äkta människor och till sist sängen,jobb i morronbitti igen.

En till bok

Jaha då har jag läst ut denna bok då "Alkemins eviga eld" av Anna Jansson

I Anna Janssons nya Maria Wern-deckare brottas Gotlandspolisen med en mördare som visar sig följa alkemins principer. Jakten på den fanatiske gärningsmannen rör sig från ett gammalt konstnärskollektiv på Gotland till Kosta Boda Art Hotel.
Den nu åldrade glaskonstnären Justus Hartman var en av de sista alkemisterna. Det som drev honom var inte tanken på guld och rikedom, utan mystiken. Hårt förbundna, som i en sekt, höll han sina lärlingar.
Nu vill någon ta del av den innersta hemligheten innan Justus går i graven och en tidig morgon blir han bortförd från Visby lasarett i en stulen färdtjänstbuss.
Hans borson, kommissarie Tomas Hartman, söker sin farbror i Mästerby. Allt är sig likt i glashyttan fast fyrtio år förflutit. Minnet av Angelika, en förlorad kärlek, får honom att förlora fästet i sitt äktenskap. Det finns saker han aldrig har kunnat berätta för sin fru. En skuld som tyngt honom i alla år.
Spåren leder till fastlandet. En man hittas död i en glaskista på Kosta Boda Art Hotel. Maria Wern inser snart att det finns en koppling mellan mordet och Justus försvinnande. Men hennes nye chef, Patrik Hedlund, leder utredningen med järnhand och låter henne inte följa sin intuition. Något som visar sig vara ett katastrofalt misstag i jakten på en mördare som fanatiskt följer alkemins principer.


Första helgen i Mars

Ja då vart det helg igen och denna helg är jag ledig :)

Fredag:
Skönt att veta att man är 3dagars ledig då man slår upp ögonen.Christer vaknade alldeles förtidigt i morse,han la sig vid 6.30 och klev upp 10.Han har börjat sova lite sämre nu efter natt arbetet,tycker jag. Vi drog iväg tidigt på Birsta,skulle inhandla lite till Pattes gamla rum.Köpte även gardiner dom va dyra som tusan,framför allt omtagen...men det blev ju snyggt.På IKEA köpte vi en tvbänk,databord, 2 schäslonger och en litet runt bord.Våra snälla kompisar Nojja och Eva och hjälpte oss att få hem de 2 schäslongerna,dom fick åka två vänder...hua..hua
Så sen så har vi skruvat och skruvat hela hela kvällen,vi har varit vänner hela kvällen gubben och jag ;P .IKEA kan det här med massor av olika delar och skruvar till tusen.

Lördag: Idag har jag bytt gardiner i Nya rummet ,sov rummet och köket.Köket fick också nya gardiner.

Här kommer en bild på nya rummet





Köket





Det har tagit hela lördagen att fixa till detta.

Mamma ringde från Stockholm och sa att min lilla moster nu somnat in,skönt för henne.Det gick verkligen fort,i oktober var vi och shoppade på Birsta tillsammans. Och nu finns hon inte mer...
Det är så svårt att förstå....

                   

Söndag:Det blev en tur till Birsta idag igen,köpte kuddar och plädar till schäslongerna



Så här fint blev det :)


RSS 2.0