Sista helgen i september

Fredag:
Och jag vaknade jättetidigt helt onödigt...ledig idag ju.
Tog och åkte iväg på Ica och handlade så det är gjort.For på Rusta och köpte en ny vardagsrumsmatta,en stor en 160 x 230.Köpte även 2 nya plädar
TEDDYPLÄD
 
Middagen intogs på Dragonhouse med våra barn :) inte ofta det händer,men trevligt var det
Följde med Sandra och storhandlade på Ica innan jag skjutsade hem henne.
När jag kom hem blev det fredagsslapp i soffan med vin och film
Först såg vi "Snow White an the Huntsman" den va skaplig
Snow White and the Huntsman omslag
För att fortsätta vara den vackraste av dom alla, skickar den onda drottningen en jägare för att hitta och döda Snövit. Men han blir istället hennes mentor och tränare, och tillsammans leder de upproret mot drottningens skräckvälde.
..sen "Den som dräper-Dödens spel" den va också skaplig
Den som dräper - Dödens spel omslag
En ung kvinnas kropp hittas död av en slump, sekunderna innan hon försvinner för evigt i förbränningsugnens lågor. Det verkar som Thomas Schaeffer och Katrine Ries Jensen står inför utredningen av det perfekta mordet. De ser en mördare som helt utan samvete planerar sina dråp in i minsta detalj och som inte är rädd för att spela spel med polisen. Samtidigt möter Katrine en man som tycks vara den perfekta pojkvännen, bara han inte hade varit gift. Förhållandet utvecklas till något mycket mer seriöst än hon hade tänkt sig, men han visar sig bära på fler hemligheter under fasaden än hon någonsin kunnat föreställa sig.
Lördag:
Men va fa... vaknade kl 7 av ont i ryggen som vanligt.
Sandra,mamma och jag tog en dag på Birsta.
Sen blev det pizza,vin och hockey...skitmatch igen :(
Sandra stannade hos oss och åt.
Söndag:
Jag sov till 9,sköönt :)
Förmiddagen tillbringades i tvättstugan
Ena påsen är Patte & Mys å andra är vår,jag erbjöd mig själv att tvätta åt dom,så ni inte tror nå annat ;P
Christer tog och hälsade på sin mor idag också.
Testade Halv åtta recept idag
 
 

Två sköna dagar

Men Åhhh...nu är mina 2 sköna lediga dagar snart slut :(  
Det onda i ryggen mellan skulderbladen vill inte ge sig iaf.
Gubben och jag har bara myst,vi har set flera avsnitt av "Sons of Anarchy" en rätt bra serie.
 Sen har jag själv sett ett avsnitt av "True Blood"
Skulle hälsa på pappa en sväng på måndag ,men han va för trött för besök.Inge roligt att sitta och titta då han bara sover.
Igår va vi och fikade hos Nojja och Eva...det blev en hel del utlandsfunderingar ;P...vart vill vi åka nästa höst ;P

 Idag har jag haft tvättstuga på förmiddagen ,sen har jag bara legat och läst till Christer vaknade.Läste ut en bra bok "Flickan med snö i håret" av Ninni Scholman
Flickan med snö i håret

En kall och snöig nyårsafton försvinner sextonåriga Hedda Losjö från sitt hem utanför Hagfors i Värmland. Hennes föräldrar är förtvivlade. Vad kan ha hänt deras skötsamma dotter? När poliserna Petra Wilander och Christer Berglund får fallet på sitt bord visar det sig snart att Hedda har levt ett dubbelliv.En tid senare hittas en ung flicka mördad i en jordkällare i skogen några kilometer från familjen Losjös hem. Flickan är naken och har dödats med ett skott i bakhuvudet. Kan det vara den försvunna Hedda? Den lilla polisstationen står nu inför en av sina största utmaningar.Journalisten Magdalena Hansson har lämnat Stockholm och flyttat hem till Hagfors med sin sexåriga adoptivson Nils efter en uppslitande skilsmässa. Hon är trött och deprimerad och hoppas att lugnet på landsbygden och tryggheten i uppväxtstaden ska ge henne livsglädjen tillbaka. Magdalena engagerar sig känslomässigt i den försvunna Heddas öde och börjar undersöka fallet närmare. Snart inser hon att den fridfulla bygden bär på hemligheter som vissa gör vad som helst för att dölja. 

Nu har jag varit på Bibblan och lånat 2 böcker av Mons Kallentoft 1.an & 2:an.Sen fick jag låna 3:an till 5:an av Eva.Nu har man den man gör.......


Kan det vara nått

Ja här spanar man på nästa års utlandsresa,denna tripp ser inte så tokig ut: Fritidsresors hotell på Cypern/Ayia Napa Atlantica Sungarden
Maria har varit där oxå,hon säger att det är bra 

En ren pina...

Men det är ju helt otroligt.jag har nu haft ont i ryggen ,mellan skulderbladen i över en vecka.Det gör så ont att det bli tungt att ta djupa andetag.Fattar inte varför det aldrig går över.Det tom gör ont då jag ska sova,så fort jag vänder på mig vaknar jag.Hade det inte varit för att det är hockey i helgen så hade jag sjukskrivit mig,men nä... jag ska pina mig iväg på jobbet hela helgen.Får nog ta med mig piller för att överhuvudtaget kunna stå upprätt.
Det som va tokigt va ju att detta va en 6dagarsarbetsvecka.Jag vilade iaf igår heladagen ,gjorde inte många knop.Nästa vecka har jag bara 2 arbetsdagar på hela veckan,då kanska det blir bra i ryggen.
 
 
 

Usch vilken arbetsvecka...

Usch vilken arbetsvecka jag har denna vecka...Jobbar Må,Ti, Ons & ledig Tor,sen Fr ,Lö & Sön.Man hinner inte mer än att sova och äta tycker jag.Har hoppat isäng vid 21.30-22 varje kväll,för att kliva upp 05.20 varje morron.Under dessa dagar på jobbet så har jag varit på avd till 13 tiden ,sen suttit med schemaplanering och slutligen Diffen igår eftermiddag,men nu är schemat klart fram till mitten på nov.
Men idag Torsdag tänker jag inte göra ett knop,tror jag.Hoppas att mina sparkbyxor kommer med posten idag.Lägger mig nu på soffan och ser ett avsnitt av Andra Avenyn

Helgen 14-16 september

Fredag:
Jag jobbade förmiddag till kl 14.Eftermiddagen gick åt att städa bort alla sommarkläder  och ta fram höst/vinterkläderna,och det är ju så lagom tråkigt.Jag hade då hellre gjort tvärtom.
Fick ett trist samtal från en vän,en kompis till oss hade fått en Tia attack...hoppas nu att allt går bra..var rädda om varann...alla där ute...man lever bara engång!!
Till middag gjorde jag först förrätt...Kräft och aioliröra på rostat bröd.Till varmrätt blev det pasta & köttfärssås och lite rödvin.
Både gubben och jag la oss tidigt vid 23 och det är ju inte vanligt.
Lördag:
Jag vaknade tidigt men inte Christer han låg fram till 10.30.Löste det sedvanliga melodikrysset med faster och Ove.
Sen har vi bara kollat på sport hela eftermiddagen och kvällen.Efter Giffarnas match åkte jag och hämtade pizza...smakade jättegott!!
Efter Giffarna var det dags för derbyt MODO-Timrå...vi vann i Sudden...hahaha
 
 
Jag tog och beställde en Onepice till mig själv att ha kalla mörka kvällar i vinter :) Sexigt värre tyckte gubben,han är nog bara avis ;P
 
 
Såg en skitdålig film också "Cabin in the Woods"
The Cabin in the Woods omslag
"The Cabin in the Woods" vänder upp och ner på allt du trodde att du visste om skräckfilmer. Fem ungdomar är på väg till en stuga i skogen för fest och häng. Väl där dröjer det inte länga förrän de börjar uppträda som stereotyper ur en skräckfilm medan de sakta men säkert uppdagar stugans blodiga förflutna samtidigt som någon övervakar varje steg de tar.
Söndag:
Idag har jag inte gjort mycket ,känner mig lite snuvig...
Vi har sett en film som va bra idag "Den som dräper-I skuggan av ett mord"
Den som dräper - I skuggan av ett mord omslag
Thomas Schaeffer säger upp sig från sitt jobb som psykiater hos polisen för att satsa på ett liv med sin före detta fru som han hittat tillbaka till. Men ett gammalt fall dyker upp och hemsöker hans sista dagar hos polisen. Som ung psykiater vägrade Thomas att tvångsinta en patient med svåra trauman från ett krig. Nu uppdagas det att den tidigare patienten har börjat omsätta sina makabra mordfantasier till verklighet.
 
Christer for iväg till farmor och jag tog ock läste ut boken "Horungen"

Som åttaåring kommer Donya till Sverige från Libanon - kidnappad av sin egen pappa och hans nya fru. Sedan Donyas mamma drev igenom skilsmässan från sin våldsamme make, har pappan bara haft sporadisk kontakt med dottern men nu rycker han upp henne från allt hon håller kärt. När Donya gråter och vill hem till sin mamma i Beirut, säger pappans nya fru: "Din mamma vill inte ha dig, hon är en lösaktig kvinna. Glöm att du har en mamma!"
Livet med styvmamman blir snabbt ett helvete. Donya blir slagen av både henne och sin pappa och hålls mycket hårt. Hon får hela tiden höra att hon är en horunge och misshandlas alltmer brutalt i hemmet. När hon är femton rymmer hon och hamnar - efter dödshot från pappan - i ett familjehem på annan ort.
Mannen i det par som tar hand om Donya hjälper henne att få kontakt med mamman i Libanon och sexton år gammal flyger Donya ensam till Beirut för att återse henne. Men knappt har de återförenats förrän Donya på nytt blir kidnappad, den här gången av pappans släkt. Hon spärras in i sin farbrors hus och hålls isolerad från omvärlden.
Horungen är den skakande berättelsen om hur en flicka berövas sin mor, sviks av sin far, tvingas lämna sitt land, misshandlas och blir kidnappad, inte bara en utan två gånger. Det är en berättelse om djup utsatthet men också stor inre styrka.
DONYA WIHBI (f. 1981) kom åtta år gammal till Sverige från Libanon. Horungen är berättelsen om hennes liv och hennes debutbok. Donya bor i Stockholm med sin fästman.

Rhodos :))

Lite bilder från vår härliga semester på Rhodos
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
 

Då va det helg igen

Då infanns sig helgen igen :)
Fredag:
Jobbade till kl 14,,när jag kom hem va pojken hos oss.Christer hade hjälpt honom med nå mattetal.Och jag fick äran att laga hans jacka ;P
Sen blev det dags för lite mat,idag åt vi Lax med Fetaostpesto täcke och päror
Kan rekomendera detta,riktigt god i smaken.
På kvällen åkte vi till Gärde och kollade på Timrå-Aik,en vinst fick vi med oss :)
 
Lördag:
Vaknade alldeles för tidigt,tog med mig boken och gick och la mig på soffan.Somnade om sen till 10 ung.Löste medlodikrysset med faster och Ove som vanligt :)
Sen så har det regna exakt hela dagen inte ens ett uppehåll :(
Det blev en hyffsad film idag "The Philly Kid"
The Philly Kid omslag
Dillon, en före detta brottningsmästare som nylighen släppts ut ur fängelset, kommer hem för att starta om. Det går inte som han tänkt sig när hans bästa vän blir involverad i ryska maffian, och Dillon måste gå med på att kämpa i tre cage-fighter för att vinna tillräckligt med pengar för att betala vännens skulder.
på kvällen festade vi till det med lite kräftor och västerbottensost paj

Söndag:
Klev nog upp vid 8 tiden,solen sken :)
Tänkte gå på gåbingon om Christer vaknade tidigt,men han låg till 12 (nattjobb väntar)
Han for sen till farmor,jag va bara hemma.
Har läst ut Jonas Moströms sista bok "Stryparen" den va skaplig och lättläst.
Stryparen
Natten mot Lucia drar den värsta snöstormen i mannaminne in över Sundsvall. Sjukhuset snöar igen och blir under tre dygn helt isolerat från omvärlden. Då börjar någon, till synes slumpvis, att strypa både personal och patienter, på vitt skilda ställen på sjukhuset. Varje offer är dessutom knivskuret i pannan - ett lodrätt snitt från hårfästet ner till näsroten.
Läkaren Erik Jensen har nattjour och tar tillsammans med kriminalkommissarie Johan Axberg, som är på barnakuten med sin gamla kärlek Carolina och hennes nyfödde son Alfred, upp jakten på mördaren.
Frågan är var de ska börja leta? Vad har mördaren för motiv, finns det någon koppling mellan offren och varför sker morden på så olika platser?
Utredningen kompliceras av att en dödlig influensa börjar härja innanför de kompakta tegelväggarna. Det finns ingenstans att fly och panik utbryter. Och det är bara en tidsfråga innan stryparen slår till igen

RSS 2.0