Sista helgen i juni

Fredag:
Startade helgen med att åka och fixa min tatuerin på Delfinen på skulderbladet...synd bara att jag inte fotade hur den såg ut före..men det va bara en enkel suddig och blek delfin,inget runt om.
Det röda runt om är blåmärke,den är gjord i svartvitt.
Gjorde denna oxå :)
 
For sen till faster och följde med henne och handla tårtor,hon fyllde 78 år :))
 
Corona och lime va inte så tokigt ;P
 
Lördag:
Bra väder men inte riktigt badväder..Christer for till farmor och jag satte mig på ballis med en god bok.
När han sen kom hem stack han ner och träna och jag tog min första prommis på flera veckor
En prommis i sakta mak
 
Snodde också ihop några Äppelmuffins
 
Såg lite kvällsfilm..först "Små Citroner Gula" sådär va den
 
Små citroner gula  (DVD)

En romantisk komedi om kärlek, vänskap och modet att följa sina drömmar, baserad på succéromanen med samma namn av Kajsa Ingemarsson.

Agnes är kock och hon älskar att laga mat. Hon har ett bra jobb, en pojkvän som älskar henne och en bästa vän som alltid ställer upp. Plötsligt en dag blir hon både sparkad från lyxrestaurangen och dumpad av sin kille. Därför har hon inget att förlora när en kompis hör av sig och undrar om hon vill vara med och starta en restaurang. Samtidigt lyckas hon bli förälskad i den enda som inte får veta vem hon egentligen är.

Sen "Wallander-Försvunnen",den va sådär oxå

 

Wallander 28: Försvunnen (B...

Kurt är tillbaka på polisstationen efter avstängningen. Han involveras direkt i ett fall med en 8-årig flicka som är försvunnen. Allt man hittar är en godisbit och hennes cykel. Han blir besatt av att hitta flickan levande och minuterna tickar. De har tiden mot sig och det första dygnet är avgörande. Föräldrarna ligger i en infekterad vårdnadstvist och fadern har planerat att ta flickan med sig tillbaka till sitt hemland Chile. 

När mamman hittas mördad i flickans koja inser Kurt att de jagar en mycket desperat och farlig person. Jakten leder Kurt tio år tillbaka i tiden till ett ouppklarat fall som plågat honom i alla år, där man aldrig återfann flickan. I det fallet anklagade Kurt mamman och nu tvingas han ta hjälp av henne för att komma framåt i sökandet.
 
Till sist "Dark Skies" den va inte heller nån höjdare
 
Dark Skies (Blu-ray)
Från skaparen av Sinister och Paranormal Activity kommer en ny, övernaturlig sci-fi thriller. Äkta paret Daniel och Lacy Barrett har flyttat till en lugn förort med sina två barn när deras liv vänds upp och ner av en rad underliga och oroande händelser i deras hem. Medan polis och andra myndigheter inte gör något för att hjälpa dem, börjar de så småningom misstänka att de är måltavla för något ofattbart, skrämmande och dödligt.
 
Söndag:
Idag har vi tillbringat dagen på Maland ,gubben och jag :))
 Nu är min nya mobil på väg hem till mig,beställde några billiga skal också :)
Vi såg 2 filmer på kvällskröken,först "Officer Down" den va bra
Officer Down (DVD)
För ett år sedan sköts den korrupte snuten Callahan vid ett knarktillslag. Han räddades av en främling som gav honom en andra chans att styra upp sitt liv. Men när främlingen dyker upp igen, på jakt efter de ansvariga för en rad brutala kvinnomisshandlar, måste Callahan själv ge sig in i leken igen – om så bara för att skydda sig själv från sitt förflutna
..sen "Jakten" den va också bra
 
En stark film med en av Danmarks bästa skådespelare - Mads Mikkelsen.

40-åriga Lucas har äntligen lyckats styra upp sitt liv. Efter en tuff skilsmässa har han träffat en ny flickvän, fått nytt jobb och är på god väg att bygga upp relationen med sin tonårige son Marcus. Men något går fel. Inte mycket. Bara en liten lapp. En slumpmässig lögn. Så tar ryktesspridningen fart och Lucas måste kämpa mot ryktena om pedofili.

Inge vidare bra

Läst ut 80 dagar Gul,men jag tyckte inte att den va nå bra.
 
Åttio dagar gul

Summer - ung, vacker, sensuell och begåvad violinist - är fången i en trist relation med en man som är ointresserad av erotik. Hon går helt upp i sin musik, mest Vivaldi och Mendelssohn, och för att förtjäna sitt uppehälle spelar hon i Londons tunnelbana.


När ett fyllo förstör hennes fiol får hon ett överraskande erbjudande från Dominik, en universitetslärare med starka och speciella begär. Han är helt förtrollad av Summer sedan han sett henne spela och vill ge henne en exklusiv fiol. Men han har ett villkor: hon måste först spela för honom - naken och i hans hem.


Summer och Dominik kastar sig in i en halsbrytande erotisk relation med många komplicerade förvecklingar, lika oförutsägbara som spännande. Summer får chansen att uppleva och bejaka en mörk sida av sin sexualitet som hon tidigare hållit tillbaka. Men snart förstår hon att njutning också kan betyda smärta.


Kan en relation så fylld av uppslukande passion överleva?

Lilla pappa

I tisdags va jag till faster och Ove en sväng...
Ove följde med till pappa,pappa blev så glad :) Han har blivit så mager pappa :(

Premiär på Maland

I onsdags var det premiär för Maland ..
syster kom dit oxå :) sen kom Christer dit efter jobbet :)

Premiär

Idag blev det en premiär tur ut på Tranis för Sandra,mig och Christer.Det blev bara sol inge bad.
Foto: Lite småkallt i havet,men vackert med @s_haggqvist & Christer B-)

Film i helgen

Detta har vi sett i filmväg i helgen.."Jack Reacher" den va bra
Jack Reacher omslag
Före detta militärpolisen Jack Reacher tar steget från Lee Childs bästsäljande roman till vita duken i denna explosiva thriller. När fem personer skjutits ner och alla bevis pekar på en person som hävdar sin oskuld finns det bara en som är skicklig nog att ta hand om de riktiga förbrytarna. Lagen har sina begränsningar men det har inte Jack Reacher i denna fartfyllda actionsuccé.
 
..sen "The Call" den va också riktigt bra
The Call omslag
Jordan Turner är en erfaren larmoperatör, men när hon gör ett fel i ett fall där en ung kvinna är kidnappad och som senare hittas mördad, känner hon sig skakad och osäker på om hon vill fortsätta sitt jobb. Kort efter kidnappas ännu en ung kvinna, Casey Welson, och Jordan blir inkallad för att försöka rädda henne samt hjälpa till att gripa förövaren och ställa honom inför rätta
 
 
..till sist "The Caller" den va mindre bra
The Caller omslag
Nyligen frånskilda Mary Kee plågas av en serie skrämmande telefonsamtal från en mystisk kvinna. När främlingen avslöjar att hon ringer från det förflutna, försöker Mary att bryta kontakten. Men den som ringer gillar inte att bli ignorerad, och vill hämnas.

Midsommarafton

På midsommarafton i år så var det exakt 28år sedan vi träffades och slog våra påsar ihop.
Foto: Idag är det 28 år sedan vi slog våra påsar ihop :-)
 
Kvällen tillbringade vi hos Nojja och Eva med alla våra kids + respektive,18 st blev vi.Ganska kul att ungarna vill vara med sin föräldrar på Midsommar :)

Sjukskriven

Va till doktorn i onsdags och blev sjukskiven fram till semestern,och det va kanske lika bra det.Lite tråkigt att vara solo hela dagarna
 

Det var den veckan det...

Det var den veckan det...och nu jobbarhelg
Fredag:
Kvällsjobb 14-20 ,sen for jag net till Patte och hjälpte honom med att sätta upp lite markeringstejp medans han målade.
På väg från honom stöp jag i stentrappen ute...typiskt att den onda foten fick ta smällen..Det gjorde så ont att jag ville kräkas,blev dörädd att skruven i tån hade flyttat på sig
Den blev både svullen och lite annan färg :(
Lördag:
Kämpar igenom en 6.45-17 dag på jobbet Man ser fördjupnad av flippisarna...
Tog ett glas vin på ballis på kvällen,det va skapligt väder
Söndag:Pinade foten genom en dag till på jobbet 6.45-15,men nu räcker det...Är ledig mån och tis,sen doktorn på onsdag.Orkade inte göra ett smack då jag kom hem från jobbet idag.Christer for till farmor och köpte med sig middag hem <3..
Sen har vi legat och kollat på film,först "Hobbit",den va lite seg i början..sen såg vi "Parker",det va en skaplig action
 
Hobbit - En oväntad resa omslag
 
"Hobbit - En oväntad resa" är historien om resan som Bilbo Bagger ger sig ut på för att återkräva dvärgarnas kungadöme Erebor som för länge sedan erövrades av draken Smaug.
Efter att ha blivit uppsökt av trollkarlen Gandalf grå befinner sig Bilbo plötsligt i en grupp bestående av tretton dvärgar som leds av den legendariske krigaren Thorin Ekensköld. Vägen mot dvärgarnas rike går över vildmarken, genom områden där orcher och troll härjar fritt. Målet för resan är Ensliga berget, men först måste de ta sig genom dvärgarnas tunnlar. Det är här Bilbo träffar den varelse som kommer att påverka resten av hans liv - Gollum. 
Ensam med Gollum vid stranden till en underjordisk sjö upptäcker den intet ont anande Bilbo både ett mod och en falskhet inom sig, något han inte tidigare känt. Det är också nu som Gollums skatt, ringen som besitter en oväntad kraft och makt, hamnar i Bilbos ägo. En enkel guldring som bestämmer Midgårds öde på ett sätt som Bilbo inte ens kan föreställa sig i sin livligaste fantasi.
Sötast :)
 
Parker omslag
Parker är den mest vågade, noggranna och hänsynslösa tjuven i branschen. Han är expert på planering och genomförande av till synes omöjliga rån. Allt han kräver av sina medbrottslingar är absolut lojalitet och att de följer hans plan slaviskt. Men när det sista rånet slutar med ett dödsfall på grund av slarv, tackar Parker nej till att vara med gangsterchefen Melander och hans gäng i deras nästa stora jobb. De är inte villiga att ta ett nej utan överfaller honom och lämnar honom att dö. Mot alla odds överlever Parker och lovar hämnd mot dem som förrådde honom.

Kort semester...Uppdaterar veckan i samma överskrift

Tog mig lite semester så här innan riktiga sommarsemester perioderna börjar...Två dagar och blir ledig hela veckan
Lördag:
Åt frukosten tillsammans..det är det bästa med att vara lediga tillsammans :) Christer gick och träna sen och jag for på affären.
Snodde ihop en jordgubb och rabarberpaj..
Sen blev det bara balkongläge resten av dan...skönt.Intog middan där oxå,grilladkyckling och potatissallad
Såg en film ,som va sådär.."Stolen"
Stolen omslag
"
Will Montgomery släpps efter att ha suttit fängslad i 10 år för ett spektakulärt rån på 10 miljoner US Dollar. Han söker direkt upp sin tonårsdotter som han inte har sett på flera år, men i samma ögonblick kidnappas dottern av Wills före detta brottspartner. Och när han kräver Will på rånsumman som lösen för dottern sätts Will i en omöjlig situation. Han får bara 12 timmar på sig att fixa fram pengarna samtidigt som han ständigt övervakas av en misstänksam poliskår. Det blir en spännande kamp mot klockan i ett våldsamt non-stop action tempo.
 
Söndag:
Trodde vi skulle vakna till regn..men sola va kvar :)) Mysfrukost och sen tog vi oss en Tripp till Tranviken...längtar till baddagar :)
Fin skylt & palmer välkomnar oss
vandrar neröver..
Här ska jag sitta hela sommaren!!  :P
Vattnet kändes inte allt för kallt,hade nog kunnat doppa mig..
 
Svängde förbi mor och Bertil och fick oss en kopp kaffe :)
 
Såg 2 filmer i kväll "Mammas pojkar" går att se,sen "Wallander-Den orolige mannen" den gick att se den oxå men inte mycket mer
Mammas pojkar omslag
De söndercurlade bröderna Thor och Oden vägrar att klippa sig, flytta hemifrån och att skafa sig familj finns inte på kartan. De lever för en sak – HÅRDROCK! Mamma Gunilla är präst och kämpar med att få ordning på sönerna som mest lyssnar på metal och vårdar sin rockimage. När Jenny, byns nya lärarinna, dyker upp förändras allt och båda försöker, bakom ryggen på varandra, vinna hennes hjärta.

Kommer deras tajta sammanhållning klara av sveket och hur långt är mamma Gunilla beredd att gå för att få de hårdrockande sönerna att till slut växa upp?
 
Wallander - Den orolige mannen omslag
Nu har Kurt Wallander blivit morfar och han jobbar hårt på att axla denna nya roll, samt att komma närmare dottern Linda och hennes familj. Då en pensionerad kommendörkapten, tillika Lindas svärfar, en dag försvinner dras Wallander in i ett fall som för honom tillbaka till kalla kriget och ubåtskränkningarna i Stockholms skärgård. Wallander ställs inför frågan om vad som är viktigast - sanningen eller familjen?
 
Måndag:
Mötte upp Patrik vid nya lyan, den skulle besiktas.Han ska få ommålat i sovrum och alkoven i vardagsrummet.Fönstren va oputsade så det ska dom fixa i veckan.Han fick inga nycklar ,men My fick hämta dom senare...:)
Har inte gjort så mycket idag ,suttit ute på ballis och läst mellan springet ner till tvättstugan
Har så fasansfullt ont i foten,tom pojken tyckte jag gick dåligt.Känslan är som om man sätter en gummisnodd runt ett finger,sån känsla är det i foten
Det gör ont i gropen som har blivit bakom toktån,benet sjunker ned i golvet och jag stiger på det.. :(
 
 
Tisdag:
Pojken väckte mig tidigt för att jag skulle få nycklar till lägenheten, utifall dom skulle putsa fönstren idag.Men det blir i morron vid 12.30 och det blir ju bra,då hinner jag vakna :P
Pratade med VC ang min fot idag ,ska dit på ons den 19 juni...sköterskan tyckte jag skulle sjukskriva mig själv denna vecka,men men ...bossen blir väl tokig.
Har mest vilat idag ..läst ut en bok "Kvinna i grönt" av Arnaldur Indridason,den va sådär tyckte jag
Kvinna i grönt
Reykjavik växer. Det som förut var ett sommarstugeområde utanför stan håller nu på att bli ett nytt villaområde. En dag leker en pojke i en grop där ett hus ska byggas, och hittar ett föremål som visar sig vara en bit av ett mänskligt revben. Kriminalpolis Erlendur Sveinsson (bekant från Glasbruket) får hand om utredningen, och börjar jobba utifrån antagandet att skelettet är ett halvsekel gammalt. Han kartlägger systematiskt vilka som bott i området, och får upp några olika spår. Bland annat visar det sig att det levt en man i området vars fästmö försvann spårlöst någon gång under kriget. 

Erlendurs utredning försvåras av att nästan alla som bott i området och kan ha några minnen av den aktuella tiden är döda. Fast en gammal man kan upplysa om att en äldre kvinna som alltid är klädd i grönt, brukar synas i området. Har kvinnan svaret på vem som ligger begravd på platsen?
 
Onsdag:
Skönt att få vakna när man vill utan alarmet:)
Tog och rörde mig mot Birsta en snabbis innan det var dags att åka till Pattes lya och öppna för fönsterputsarna.Men Patrik ringde och sa att jag inte behövde åka,han hann sluta och skulle öppna själv.Jag tog och for till mamma och Bertil istället..
 
Foto: Tar hand om mina fötter i gräset hos mor B-) 
Medans jag satt med fötterna i gräset och solade,så tvättade världens bästa Bertil min bil :))
 
Torsdag:
På kvällen åkte vi Medvind med jobbet
Aline,Myrna och Ingmari
 
 


Weekend i Hudik

Vi har haft en jättemysig weekend i Hudik,vi bodde på Statt Hudiksvall.
Vägg i vägg med hotellet låg Olearys,så där intog vi middan
Sen gick vi en prommis runt Lillfjärden
Christer testade nå redskap & jag titta på ;P
Här går det undan, hå å hej m farbror Frej....Christer
 
 
Vackert :)
Sen blev det Olearys resten av kvällen....
Vi såg att den var nån väldigt puckad person som ställt sig bredvid oss...t.o.m på vår sida :S
På morron efter fick jag plats med ett ben och sträcka mig som en tok för att kunna öppna dörren m nyckeln(fjärrnyckeln hade jag hemma)Va dö rädd att jag skulle tappa den.Sen klättrade Christer in via passagerar sidan.Med lite guidening kunde Christer köra ut...jag blev riktig impad att han lyckades,det hade jag aldrig klarat.För vi hade en container på andra sidan så vi stod lite trångt till om man säger så...
Frukosten va inne på Olearys....
Bra mycket att välja på
Sen tog vi oss en prommis mot affären Albert & Herbert,men när vi gått typ 3,5km och kom fram till vägen där den skulle ligga så fanns det ingen affär där..ringde dit och då låg den ytterliggare längre bort det stod fel gatu nr på hemsidan.Så vi traskade tillbaka till cetrum istället,tar bilen dit på sön då vi åker hem
Gick förbi en rolig skatebord/BMXpark...hur mycket barn som helst samlades där
Satte oss på Mani´s och tog en svalkande öl
 
   
 
Middan blev en Cesarsallad för mig
Kvällen tog vi på hotellet för jag hade så grymt ont i foten och benen efter den förlånga prommisen
 
Frullen blev lika stor och god idag också :)
Sen var det dags att packa ihop och åka hem,for in på Albert och & Herbert och det va inget att gå på.Den affären va som våran Dollar ungefär
 
 
 

RSS 2.0