Inköp i dag

  Vår jacka från Vero Moda
Ljus och gardin till nya vardagsrummet      

Taklampa i Silver från Boom,ser bättre ut i verkligheten.

Fönsterlampor i silver och svart från Boom

Amanda Thörnlunds tekning av Abbe

Titta va fin teckning av Abbe som Amanda Thörnlund har ritat till mig/oss.Hon är så himla duktig tjejen : )
Skulle tro att Patte lägger beslag på denna,den kommer att bli fin med en svart ram.

Solig morgon


Måndag


Nu närmar det sig


Vi får börja flytta in 25April : )

Fredag kväll

I kväll har gubben min bjudit mig på  middag,Olearys blev det mums..mums Jag åt en Boston Celtic.Nu intar vi soffan och tvn,det bjuds på Kvalserien och Let´s dance.Hoppas att Magnus och Annika vinner
 tillhör favoriterna Magnus Samuelsson har gått hem hos spel

Pust å stön

Det blev tvättstuga nu på morgonen,det var rätt mycke tvätt.Sen så har jag lovat killen som har hand om Solariet här, att fixa soltider lappar.Så jag har nyss satt upp tider ända till augusti.Tog och städade där nere också,skurade av golven och dammtorkade.Smsade honom och tackade för sol-10orna jag fått här i veckan.Skulle få fler av honom som tack för hjälpen,för att jag ska hålla rent där tills vi flyttar.
Nu ska jag ta och fortsätta med städningen här hemma,det blir dammigt värre då man grejar med kartonger och så.
Lunchen i dag blir detta
Kan rekomendera den Otroligt god

Rörig vecka

Denna vecka har varit rörig,då tänker jag mest på jobbet.Men veckan har gått väldigt fort Mån:Utbild  Tis:ledig  Ons:jobba 14-20 Tor:Utbild Fre:ledig,sen så jobbar jag helgen nu lör+sön.
Hemma är det både rörigt,stökigt och tomt.Känns som vi börjar bo i kartonger snart,20 sopsäckar har vi kastat nu(det lär nog bli många fler).Bokhyllan fick vi sälja i väg också,så nu är det fint i vardagsrummet,bliden talar för sig själv

Överraskning

När jag kom på jobbet i dag fick jag en mycket go present av min kompis Maria,hon vet vad jag jag gillar : )
1Kg Bassetlakrits                         Tack Maria!!!!!!

Våfflor


Vi hann äta lite våffellunch tillsammans gubben å jag,innan det bar i väg till jobbet.

Bra film

I dag såg vi en riktigt bra film Australia den var 2tim 40min
Det storslagna australiensiska landskapet utgör bakgrunden till denna historia om brittiska aristokraten Lady Sarah Ashley som kommer till Australien i slutet av 30-talet för att leta efter sin man som åkt dit för att sälja deras ranch. När hon kommer fram finner hon maken död och att hennes enda tillgång är en boskapsranch lika stor som Belgien. För att rädda sin egendom måste hon tillsammans med en råbarkad boskapsfösare driva boskapen genom det oändliga, karga landskapet. Det blir en svindlande resa och tillsammans upplever de en kärleksaffär, hur andra världskriget drabbar Australien i och medJapanernas bombningar av Darwin och ställs inför val som kommeratt förändra deras liv.

Tävling

Man kan vinna en väggdekor hos "mammabeckas"

Skräckis

Usch det blev en riktigt otäcking till film vi såg i kväll Martyrs,språket var franska men det tänkte man inte på.
Som barn utsattes Anna och Lucile för fruktansvärda brott - flera år senare drivs de till omänskliga nivåer av hämndbegär. Det är dags för vedergällning, och det är inte vackert. På ytan är det här en hårdare variant av Hostel, men Martyrs tar sig långt utanför tortyrporren och förankrar sin brutalitet i kompakt mörker, existentialism och tron på en sämre värld. Känsliga personer varnas.

Skulle inte vilja gå å sova direkt efter jag sett den,så nu blir det Beck först innan sängen.
En paparazzifotograf blir brutalt mördad i Stockholm. Hans lägenhet är genomsökt och dator och fotoutrustning är borta. Beck söker ett motiv. Hade fotografen tagit integritetskränkande bilder? Ville någon hämnas? Man hittar två pennor och ett tomt block som tillhörde fotografen. En av pennorna visar sig innehålla ett USB-minne fullt av foton. Beck går igenom alla bilder och försöker hitta någon ledtråd till mordet. Oberg reagerar plötsligt starkt på en speciell på en bild som hon gömmer undan utan att någon märker det. Vad är det Oberg egentligen vet om personerna på bilden? Och varför säger hon ingenting till Beck?

Konstigt

Sandra ringde å frågade om jag skulle åka nånstans i dag....jo sa jag .Ska åka å handla lite -får jag följa med?säger hon.Visst får hon följa med ,vi åker på Willys.Men det konstigaste är att det blir dubbelt så dyrt att ha henne med mig....fattar inte.Jo för av 5 påsar jag betalar för, så är bara 3 mina!!!!!?????konstigt det där................."Rävunge"!!!
                                  


Filmen

Det blev en film efter Robinson Gran Torino Med Clintan,den var väl sisådär.
Walt Kowalski har precis blivit änkling och hans barn vill att han flyttar till ett äldreboende. Walt vill inte flytta även om han tycker att det bor väl många "non Americans" i kvarteret. Walt har speciellt svårt för asiater sedan han slogs mot dem i Koreakriget.
Konflikterna eskalerar då grannpojken Thao  försöker stjäla hans älskade bil, en Gran Torino från 1972. Det visar sig att ett gäng ligger bakom stölden, Clintan blir lite av beskyddare för Thao, och blir indragen och självmåltavla för gängbråken


Lördags mys

I kväll blir det myskväll hos oss,ringde Sandra men hon bara pluggar å pluggar så hon hade inte tid med sina föräldrar.
Vi åt i allafall förrätt och varmrätt i kväll,å jag lovar Sandra!! det var super gott.Det hade varit kul att få hembesök av dig också.

Rostat med räkröra på och blå go drink.

Potatisgratäng,smördegsinbakad fläskfile(fyllning stekt lök+champinjoner+bacon),sallad,berna.Rött vin Mauro.
Sen blir det Robinson, efter det en film tror jag.

Birsta med mor

I dag blev det en dag med kära mor på Birsta City,handlade lite grejer
 och
På Fanny var det total utförsäljning,så mamma och jag köpte båda dessa ting.
På Gina hittade jag denna fina tunika

Sen så hittade jag den perfekta färgerna på soffkuddar på Indiska,ljuslyktor i samma färg(till nya lyan)

Ny kaffeburk och fruktskål(till nya lyan)


Avi fr Nordljus

 I dag kom mina(våra)grejer fr Nordljus,som vi ska ha i nya lägenheten.
 Ljushus        
                                                                                   Bara välkommen skylten

Nya skor

Köpte dessa skor i dag,visst är dom fina?Patte sa som vanligt att detta är "fjortis"

Tjoffsan


Hon är så gullig,små söta tassar å

Filmhelg

I helgen har vi tagit det lugnt bara,sett flera filmer
Ben jobbar som skatteutredare och är djupt deprimerad efter hans frus bortgång. Han har svåra skuldkänslor för de misstag som han begått i det förflutna. Han beslutar sig för att ta sitt liv, men innan han gör det så ser han till att hjälpa sju andra personer som hamnat fel i tillvaron och förändrar deras liv för alltid. Under tiden träffar han Emily, en vacker kvinna med hjärtproblem och blir förälskad. Hans planer blir mer dunkla och svåra att genomföra.
Della lever i en typisk amerikansk medelklassförort med sin man och sina två barn. Hon är ett utmärkt exempel på en ensam, passiv hemmafru, kuvad av en lynnig och ofta våldsam man. Hon kan ha drömt om ett bättre liv, som den här julaftonen då hon, upprörd efter fler hot och gräl hemma, stöter på en gammal skolvän som verkar ha lyckats helt med sitt liv...Men vem vet vad som kan hända en mamma när hon är ute och letar efter julklappar i sista sekunden?

Angie Albright är glad över att äntligen få lämna sitt skyddade och strikt religiösa hem för att börja på college. Hennes nya rumskompis är vildare än vad hon är van vid, men Angie upptäcker snart att finns mycket större hot att oroa sig för än ett stökigt studentrum.
Ett ungt, nygift par flyttar in i sitt drömhus på Lakeview Terrace i Kalifornien. Grannen, en bitter, äldre, ensamstående pappa, som också är polis, har utsett sig till grannskapets vakthund. Hans nattliga patruller och överbeskyddande ögon inger i början en trygghet men eskalerar till trakasserier. Han har svårt att acceptera deras blandäktenskap och de ständiga intrången i deras privatliv övergår i tragedi när paret beslutar sig för att markera och ge igen...
Ett tåg glider fram i nattens mörker. En vanlig dag på jobbet för tågföraren, men så plötsligt förbyts det monotona lugnet med fullständigt kaos. På spåret ligger två flickor. Det finns ingen chans att föraren ska hinna bromsa tåget. Hur har de hamnat där?

Diddi

Visst är hon vacker,detta är min docka då jag var liten.Hon var med överallt Diddi,har henne kvar än.

Känns tomt

Usch va tråkigt och tomt det kändes efter det trista slutet på hockeyn.Nästa gång det blir hockey är inte förrän i september,ni hör ju själva vaaaaaaaaa lääääääänge det är tills dess.Timrå klarar aldrig av att vinna nere i Hvs arena på måndag. Nu har jag iaf tvättat upp matchtröjan och halsdukarna till nästa säsong.
Middan i går blev detta iaf

Snitzel och Klyftpotatis
Patte saknar nog ett fyrbent husdjur,han adopterade i lördags en Guldhamster som han döpt till Tjoffsan
         
ser ut så här ung(kommer riktig bild sen)

Oj..vilken dag

Sov faktiskt nästan till 9,sen blev det tvättstugan.
I går skrev vi under kontraktet på nya lägenheten,sen for vi till farmor och kollade på hockeyn.En förlust som sagt var.
Resten av dagen har jag rensat förådet med mera,vi har nu slängt 14st 120liters fulla sopsäckar med bråte.Herre gu vad man samlar på sig en massa.
 Serien Sagan om Isfolket,den har jag sparat iaf
Middagen handlade vi hem från Restaurang Asia

Tre små rätter

Friterade Bananer+glass...mums mums
Nu blir det soffan och Kvalseriehockey

Hockey


Jaha då var vi nere på jorden igen!!!!Vinner vi inte hemma på lördag,då är det nog kört för Timrås del.

Usch va det är svettigt med hockey

 
Timrå har matchboll - mot mästarna

Jag älskar Timrå!!!!!!!

Här avgör Timrå - från halva planen

Per Styf avgjorde med vådaskott i sudden death

Längtar

Nu längtar man till flytten ännu mer.Vi har nämligen i dag varit ut på EM Matfors möbleroch beställt detta
Två st 3-sittsiga Svarta skinnsoffor

Svart TV-bänk
Hylla

Äntligen

Äntligen är min jobbar helg slut,och min rygg ska vi inte prata om...usch usch.I går såg vi iallfall en film då jag kom hem från jobbet,Body of lies tyckte att den var aldeles för strulig.
CIA-agenten Roger Ferris får upp ett spår till en stor terroristledare som misstänks sköta alla sina operationer från Jordanien. När Ferris tänker ut en plan för att infiltrera hans nätverk måste han först få stöd från den sluge CIA-veteranen Ed Hoffman och hans team. Ferris frågar sig själv hur mycket han kan lita på dessa män utan att äventyra hela operationen - och sitt eget liv.

Kollade på dukumentären på Kalla fakta om Mimmi,fy va tragiskt.

Fallet Mimmi

Mimmi Nilsson befann sig mitt i livet, med man, barn och eget företag, när hon plötsligt började känna sig yr. Läkarna fann en cysta i hennes hjärna och beslutade att den måste bort. Allt tydde på att Mimmi skulle bli återställd, men nio månader senare kan hon varken gå, äta eller prata.

Sen var det ju söndag och ytterligare en Beck film Beck-Den svaga länken,den var lika bra som alla andra Beck filmerna.
Det är sen natt i en öde park. En ung kvinna hittas brutalt våldtagen och mördad. De som upptäcker den sargade kroppen är flickans föräldrar. En man dyker plötsligt upp på brottsplatsen. Har han något med mordet att göra? Och vem är personen i luva som han påstår sig ha sett i parken? Beck och hans kollegor får börja lägga ett pussel av ledtrådar för att få en klarare bild. Men varför finns det så få ledtrådar? Och kan det finnas någon koppling till andra liknande fall?


Trevlig torsdag kväll

Anton Axelsson slog in 2-1 till Timrå i mitten av den andra perioden. Ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande. 
Skönt att få börja Slutspelet med en seger................
 Sen spelade jag en 20kr på Lången(hockeyn)vann 200kr

Go fika

Har nyss kommit hem från Sandra,var ner och hjälpte henne att färga håret.
Gjorde iallafall lite kaffe när jag kom hem och kom i håg att jag köpte en glass i går,åh gu vilken go glass.Den lär nog bli min favvo,men den är lite dyr 18kr

Nu ska jag snart knalla ner till "kärringgrillen", sen i kväll blir det hockeyslutspel.Jag börjar redan få ont i magen,ja ja jag vet att det bara är en hockeymatch.......men en på liv å död.

En dag med faster

Åkte med faster en sväng på stan,hon ville kolla på lite garn.Så det blev lite garn köp,jag skall göra en silverfärgad duk till vårt nya kök.
Vi åt goda smörgåsar på Barista också,varma mackor med grillad ost & skinka på foccacia


Sen hamnade denna vackra sak i min ägo

Slutspel

 mot
Blev lite förvånad att inget lag ville möta oss....så vi blev kvar till slutet,men det blev iallafall HV71 som fick oss.Usch nu väntas det spännande matcher framöver.På torsdag så startar slutspelet,vi börjar med hemmamatch.

Tävling hos Nikita


Jag tävlar om ett valfritt Väggord från Unikdekor i Nikitasblogg 
Tävla här du med

Söndag=Skitväder å då....

blev det en dag med film och hockey.Först såg vi Amusement ,den var väl sådär.
Rysare/Thriller från 2008 med Katheryn Winnick, Jessica Lucas, Laura Breckenridge, Preston Bailey, Brennan Bailey m fl..
En traumatiserad kvinna frågas ut av en snut och en psykiatriker angående tre historier som involverar en clown, ett hotell och en konvoj och som alla involverar två av hennes kvinnliga vänner från barndomen.

 Sen blev det hockey Troja-Växjö,Play off hockey.

Sista filmen för i kväll är Beck-Den japanskashungamålningen
Beck 21: Den Japanska Shungamålningen

Martin Beck får ett privat samtal från sin tyske kollega Hans Sperling som är på tillfälligt Stockholmsbesök för att ropa in en tavla på en auktion.

Sperling har funnit en mördad kvinna på hotellet där han bor. Den mördade kvinnan ligger skjuten i sängen med kroppen inramad av röda rosor och formad efter en känd Chagallmålning. Tillsammans med Sperling börjar Beckteamet nysta i detta fall som leder dem in i en djup kriminell konstvärld. Spåren leder dem till en liten ramaffär där Gunvald gör en makaber upptäckt. Kan hans fynd ha något samband med mordet på kvinnan?

Polisarbetet intensifieras. Ledtrådarna läggs ihop, och snaran börjar dras åt... frågan är bara vem som hinner dra åt först. Mördaren eller polisen?

Martin Beck får ett privat samtal från sin tyske kollega Hans Sperling som är på tillfälligt Stockholmsbesök för att ropa in en tavla på en auktion.

Sperling har funnit en mördad kvinna på hotellet där han bor. Den mördade kvinnan ligger skjuten i sängen med kroppen inramad av röda rosor och formad


Kul läsning........



Boork: Timrå är laget ingen vill möta

Jag tror att inget lag vill möta Timrå i kvartsfinalen.
Jag tror Timrå har störst chans att skrälla där.
Jag tror att Timrå och Challe Berglund har mörkat mest om laget.
Dessutom blir Timrå underdog mot varje motståndare i kvarten.


Jag tycker Timrås lag, under förutsättning att det slipper skador, har en bra balans i laget. Med det menar jag att olika spetskompetenser finns representerade och att alla dessa har utrymme att spela sina roller. Hierarkin är välsnickrad.
Målvakterna är bra och Johan Backlund känner sig som förstemålvakt. Backplatserna har både offensiva och defensiva kvaliteter. Flegmatiske Kimmo Lotvonen och hårdföre Pär Styf är nyckelspelare. Centerforwardspositionerna med Mika Pyörälä som den kloke, Johan Andersson som arbetshästen, Tom Wandell som den fräcke, och begåvade men bekväme Håkan Bogg som kan få ett lyft till slutspelet. Ytterforwards har farten i Anton Axelsson och Oscar Sundh. Målskyttar i Fredrik Hynning och Petr Tenkrat. En av Sveriges bästa forwards i JVM i Magnus Pääjärvi-Svensson. Lägg till två spännande nyförvärv i Martin Sonnenberg och kvicke Nathan DiCasmirro. Och så har backen Mikko Lehtonen gjort hela 15 mål och 29 poäng totalt på 40 matcher. Och så unge Anton Lander född 1991 som kan få sitt genombrott i slutspelet.

I tränarstaben är det bra balans. Det är Challe som bestämmer och Nygårds som manar på.
Det finns en slutspelsrutin från ifjol när man kvaddade Modo i kvarten och förlorade i semi mot blivande svenska mästarna HV.
Det finns en revanschlust i klubben att visa att man klarar sig utan geniförklarade Kent "Nubben" Norberg. Sportchefen som nu finns i Frölunda. Tror ni att "Nubben" vill åka ut mot Timrå IK?
Klubben "blev också av med" Jonathan Hedström i tid. En formidabel energidränerare.
Charles "Challe" Berglund, tränaren, älskar detta läge. Han kommer att använda all sin mediekunskap för att gillra verbala mediafällor.

Vad man än gör - tro inte på det han säger! Hans tankar är på helt andra ställen.
Jag tror Challe ser hela slutspelet som ett pokerspel där allt är tillåtet bara det inte syns. Och där pokerfacet ska vara intrimmat när pucken släpps på torsdag.
Men nu är det är så här Charles Berglund, att om du nu har ambitioner att bli landslagscoach efter Bengt-Åke Gustafsson, då måste du utmana och helst slå de flesta lagen i slutspelet. En överraskande final och jobbet som förbundskapten är ditt.
Och ni Timråspelare som planerar att lämna klubben efter säsongen: Ta chansen att bli hjältar genom att göra något stort med Timrå!
För när ni kommer i mer namnkunniga klubbar blir förväntningarna högre.
Och då är det svårare.
För jag tror ni har en bra chans i år.
Och kom ihåg. Det lag som ni får i lottningen på måndag vill egentligen inte möta er.

Brynäs gör säkert en tapper insats i kvarten med Jacob Markström i mål. Men förlorar.
Skellefteås saga är all. Dimitrakos flyttar och Rehnberg slutar. HV och Färjestad vinner programenligt och avancerar till semifinal.
Favorit i fara är Linköpings HC. Och Indianerna från Göteborg har ett bekymrat rådslag runt lägerelden när Timrå mest troligen visar sig vara motståndarna.
Uffe Dahlén mot Challe Berglund. Jag kan knappt bärga mig.


Ledig helg : )

Åh va det är skönt att vara ledig på helgerna å få umgås med vänner och bekanta.

Fredag: Jobbade förmiddag till klockan 14,skönt och få gå hem tidigt på en fredag.På kvällen blev det en mycket god middag på Olearys i Timrå med Eva,Nojja,Amanda,Emil,Mikaela och "gubben min"så klart.Vi va alla proppmätta då vi åkte hem.Nojja med familj åkte sen vidare till Matfors för att hämta hem Emils bil som varit på lagning.Christer och jag knallade hem och parkerade i soffan med lite Allsvensk hockey.
Lördag:Då blev det en tripp till stan med mor och syster,mycket trevligt.Jag vill bara handla en massa fina saker till lägenheten.Längtar till flytten så dessa månader kommer att gå så sakta.Köpte iallafall lite grejer

3 st Doftpåsar "Lily & Lotus",Vaxkakor till Aromalykta "Lily pond" & 2 såna lycktor,2 st avlånga Svarta dukar,4 runda svarta tallriks underlägg,1 silverbricka,ljuslycktor,1svart tvålpump och 1 rostfri pump.
Senare på kvällen blev det hockey,förlorade mot Luleå.

RSS 2.0