Hinner inte med...

Herregud va dagarna går.. nu är det snart slut på denna vecka :(

Har inte skrivit något sedan tisdag den 26/7

Onsdag börjar vi med då:Var på Tranis och badade efter det så kom Sandra.Vi åkte iväg på birsta och uträttade lite ärenden.

Torsdag:Då blev det en dag på Tranis igen.Sen så gick den dagen också.

Fredag:Kan ni tänka er vi var på Tranis hela denna dag också,vi gillar att bada och lapa sol :P .Patte knyckte bilen av oss på kvällen, så vi är billös hela långa helgen.Vi såg en film i kväll "Med stängda ögon" vilken skit film,inte värd att se

Med stängda ögon omslag Tom är en känd författare som plågas av att han inte skrivit en enda lyckad bok på 20 år. Men när han möter Renée, en ung beundrarinna, får han ny lust på livet, och inspiration att skriva. De flyttar snart ihop i ett hus på landet, långt från Toms före detta fru, och hans krävande redaktör. Men livet på landet blir inte som de tänkt sig, då de blir förföljda och trakasserade av två män från trakten. Den lyckliga idyllen förvandlas snabbt till en mardröm de inte kan kontrollera.

Lördag: Svimma och dö vi sov till kl 10 idag...Kanon väder men inge bad skulle det bli idag.Idag skulle det bli hockey för hela slanten.Nojja och Eva hämtade oss (vi är ju billös)vid 14 tiden.Då bar det av till Eon arena.Där va vi ända till kl19 nästan :)) Det var ispremiär och avtacknings match för Lander och Erixon,över 4500 personer i hallen :))



Såg en film på kvällskvisten "Kites" den va bra :)

Kites omslag Förut var han en smart och obekymrad ung kille. Nu är han en efterlyst man. Döden flåsar honom i nacken och det enda som håller honom vid liv är tanken på att hitta Natasha, hans livs kärlek. En kvinna som är förlovad med en annan man, men ämnad för J. Hon kommer in i hans liv som en blixt från klar himmel och förändra honom för alltid

Söndag: Tog och gick ner på Maland för att bada,men där hade killen som skulle öppna inte kommit :S .Så efter en 30 min sket vi i att vänta och traskade hem igen :/

Såg en film idag"Rango" den gick väl att se

Rango omslag En stadskameleont ger sig ut i vildmarken för att finna sitt rätta jag och hamnar av en slump i en vindpinad håla mitt i öknen. När han råkar döda en hök under spektakulära former väcker han hoppet hos stadens befolkning, som sedan länge plågas av hänsynslösa banditer. Med kameleonten Rango i fronten är byborna redo att ta itu med sitt problem en gång för alla.

En trevlig dag :)

Kl 9.30 va vi in och lämnade tillbaka bilen vi skulle testa,en  Mazda 2 var det.Den har varit alldeles lagom till oss två,vi behöver ingen större bil.Den kommer att gå så fint mellan Solis,Birsta,Eon arena och hemmet ;P .Så vi tog och beställde bilen och dom skulle få en ny leverans kring den 17aug.Men då vi kom hem ringde Mazda och berättade att det kom en sån som vi ville ha idag,så vi ska få hämta bilen på måndag :) Dom ska sätta i motorvärmare och sånt i den först.Patrik vart ju också glad ....för han köpte våran gamla bil så då får han använda den lite tidigare.

Jag tog och städade ur Seaten,så nu har pojken ren bil också ...

Tog och såg en film idag också "Sarahs nyckel" den va bra

Sarahs nyckel omslag Paris, juli 1942. Sarah, en 10-årig judisk flicka, gömmer sin yngre bror i garderoben strax innan familjen brutalt arresteras av den franska polisen i den beryktade hopsamlingen av judiska familjer - Vel'd'Hiv. Hon låser garderobsdörren och stoppar nyckeln i fickan, övertygad om att hon ska komma tillbaka om några timmar. Men timmarna blir till dygn och Sarahs desperation växer. 60 år senare, inför årsdagen av Vel'd'Hiv, ombeds Julia Jarmond att skriva en artikel om denna svarta dag i Frankrikes historia. Under sitt sökande efter uppgifter snubblar hon över Sarahs nedtystade familjehistoria. Julia känner sig manad att skriva om flickans öde och under sina efterforskningar av det förflutna börjar hon ifrågasätta sitt eget liv.

Ny vecka då..v 30

Veckorna går fort... trots det pissiga vädret.I morse vaknade jag före tuppen igen,kan inte fatta varför man ska vakna så tidigt.

Idag tog vi och städade lyan lite..

Sedan for Sandra och jag iväg och gratulerade syster,hon brukar för det mesta ha sol på sin dag ,men inte idag ville han visa sig.

Christer och jag intog middagen på max ;P



Sen var det dags att åka och hämta bilen vi evt ska köpa.Vi får låna den tills i morron och testa den :)



Vi har varit och visat upp den för Bertil och den blev godkänd av honom ;P

Det blev en "nattafilm" också "Desert flower" den va bra

En blomma i Afrikas öken omslag Som 13-åring flyr Waris Dirie för sitt liv från ett arrangerat äktenskap med en man som kunde vara hennes morfar. Ensam tar hon sig från den somaliska landsbygden för att landa i London. Där tvingas hon leva som illegal invandrare tills hon en dag upptäcks av en fotograf på snabbmatshaket där hon jobbar och en helt ny värld öppnar sig.

Ostadig helg 23-24 juli

Lördag: Idag har vi haft omkring 25-27 grader hela dagen,men det har varit molningt.Det blev inge bad idag heller :(

Vi har bara varit hemma för pojken har haft bilen.Två filmer har vi sett "Elephant White" och "Animal Kingdom" trodde att dom skulle vara betydligt bättre.Tycker att det är allt förmånga filmer som är kass.Man blir lurad på handlingen många gånger.

Elephant White omslag Legoknekten Curtie Church har fått i uppdrag att hämnas på männen som kidnappade och mördade hans klients dotter. Tillsammans med en hänsynslös vapenhandlaren sätter han planen i verket. Men vem är egentligen mannen han jobbar för.

Animal Kingdom omslag Joshua "J" Cody tvingas flytta in hos sin mormor Janine, något hans döda mamma aldrig skulle ha godkänt. Janine är en skoningslös matriark som styr sina söner med järnhand i den undre världen. Sakta men säkert dras Joshua in i familjens kriminella verksamhet där bankrån, mord, droger samt ett ständigt krig med den korrupta polismakten är en naturlig del av vardagen.

Söndag: Vaknade tidigt av skyfall utanför fönstret...kult väder vi har :S

Vi klev upp och åt frukost,la oss sen i soffan och kollade på film "Gränsen" den va väl sådär.

Gränsen omslag December 1942. Två unga soldater lämnar sin post vid vägspärr 83 i norra Värmland och beger sig genom vinternatten mot det naziockuperade Norges gräns. Sverige står på randen till att bli invaderat och de vill se fienden alla pratar om. Men äventyret slutar i katastrof och dagen efter får löjtnant Aron Stenström reda på att hans bror Sven är en av de försvunna soldaterna. Nu tvingas han med oddsen emot sig ta sig in bakom fiendens linjer på ett topphemligt räddningsuppdrag. Djupt inne i de norska skogarna inser Aron att helt andra slags gränser måste passeras om de ska komma levande därifrån.

Sen for vi ut till faster och Ove,Ove vill ha lite data hjälp.Efter besöket hos dom var det dags för nästa goda gärning...ut till farmor för att skriva månadens räkningar och posta iväg dom.



Christer förklarar nått för farmor där ... :P

Det blev en film till på kvällskvisten "The switch-Pappa på burk" ,den gick att se
The Switch - Pappa på burk omslag Wally och Kassie är bästa vänner sedan lång tid tillbaka och delar alla sina innersta hemligheter med varandra. Men en sak kan Wally inte avslöja – han har blivit förälskad i Kassie. När Kassie i förtroende berättar att hon tänker skaffa barn med hjälp av en donator, blir Wally helt ställd. När dagen är inne, får den överförfriskade Wally ett infall och byter ut donatorns sperma mot sin egen. Helt ovetande om vem som är barnets riktige far, väljer Kassie att lämna New York och föda barnet i sin gamla hemstad. Sju år senare kommer hon tillbaka och söker upp sin bäste vän. För första gången ska Wally få träffa sin son, men hur ska han kunna berätta sanningen för Kassie?

Vilken dag!!

I morse for vi iväg och kollade in denna lilla pärla :P


Sen så begav vi oss iväg upp till Ö-Vik på släktträff (Christers pappas).Men vi blev lite för tidiga så vi tog oss en sväng på stan.Där mötte jag till min förvåning Els-Marie ,min arbetskamrat :P.


Christer på språng i stan...


Denna köpte jag på Gina i Ö-vik,sådan färg fanns inte här hemma.

Släktträffen var mycket trevlig,träffade många goa människor :))

På hemvägen stannade vi till vid Högakustenbron





När vi kommer hem får man se en massa hemskheter på nyheterna :(
Attentat i Oslo....




Torsdag 21 juli

I morse var det dags för ett besök till ortopeden,doktorn sjukskrev mig till den 28 aug.Han sa att det måste få ta tid på sig att läka ordentligt.Jag fick även med mig en bild på foten



Där jag ritat pilarna kan man se vart han sågat av tålederna,så det är inte underligt att jag har ont :S

Efter besöket åkte Sandra,mamma,Lotta och jag på stan en sväng..



Här sitter dom och smyg röker efter fikat ;P

Sen så har Sundsvall och Timrå invaderats av flygmyror idag...nu är det 11 veckor kvar tills vi får se den första snön :((


Solig tisdag

Hurra vi fick sol idag...det trodde jag inte.Vi velade hit och dit i morse om vi skulle packa badväskan och åka ut på Tranis.Det blev en tur till Tranis :) men det blåste lite där.Jag badade inte ,men det gjorde gubben :)

Sen blev det grillat för grabbarna ,jag tog en korv med bröd.

Om ni är sugna på nötter så kan jag rekomendera denna påse,super gott :)

                  
Nu ser grabbarna på Morden i midsomer,jag ska ta och läsa dom sista bladen i denna bok "Rymd utan stjärnor"av Jonas Moström.En bra och lättläst bok :)

Rymd utan stjärnor
När överläkare Pia Fjällstedt försvinner under mystiska omständigheter, blir det inte ett fall vilket som helst för Sundsvallspolisen. Åtminstone inte för kriminalinspektör Sofia Waltin, eftersom Pia Fjällstedt är hennes faster. Dessutom har Sofias pappa länge haft en allvarlig konflikt med sin syster och hamnar högt på listan över dem som kan tänkas ha med försvinnandet att göra.
 Också Sofias kollega Johan Axberg får problem att skilja yrkesroll från privata bekymmer när hans nya flickvän blir misshandlad av sin exman. Dessutom verkar Johans bäste vän, läkaren Erik Jensen, vara mer inblandad i de alltmer dramatiska händelsernas på stadens sjukhus än han vill erkänna.

Regn..regn och regn

Vilket pisstråkigt väder vi har :S

Jag städade lägenheten och Christer tog hand om tvätten.

Har efter det legat i soffan och läst...sen kollade vi på en film också "Alpha & Omega" den va bra
Alpha och Omega omslag "Alpha och Omega" handlar om två unga vargar, som är varandras totala motsatser. Medan Alpha är en discplinerad varelse, tänker Omega bara på att ha roligt. En dag blir de tillfångatagna och förs tusentals mil hemifrån innan de släpps ut i det fria. Fast bestluna att ta sig hem till sin flock igen, ger sig det udda paret ut på en vådlig vandring där de utsätts för många faror - men finner också kärleken.


När Sandra slutat jobba for vi bort på Birsta en sväng,jag inhandlade lite nytt till köket.



Nya gardiner blev det..



...och lite blommor.

Helgen 16-17 Juli

Då var det helg igen....

Lördag:Fint väder men inte badväder.
Va bort till pappa på Ljustagården en sväng,tyckte inte att han var sig lik alls.Jag misstänkte hjärnblödning direkt,han blev inskickad på sjukhuset vid 22 tiden.Det var ingen ide för oss att åka upp nu på kvällen,dom tyckte att vi skulle vänta till morgondagen.

Såg en film sent "Rite",den va ingen höjdare tyckte vi

Ritualen omslag I den här övernaturliga thrillern, som är inspirerad av verkliga händelser, får vi följa en skeptiskt sinnad präststudent när han åker till Vatikanen för att studera exorcism hos den legendariske fader Lucas. Där bevittnar han ett fenomen som vetenskapen inte kan förklara, och en ondska så våldsamt skräckinjagande att han tvingas ifrågasätta allt han tror på.

Söndag:Ringde sjukhuset direkt på morgonen,pappa hade fått en hjärnblödning c:a 2cm lång.De skulle ta prover hela dagen idag,så dom tyckte inte att det var någon ide att komma.Han mår hyffsat bra iallafall,ska ringa upp i morron igen.

Vi va bort till Nojja och Eva på kaffe idag,skönt att göra något och inte bara sitta hemma.Dom skickade med oss 2 filmer och en bok ;P

Vi hämtade upp Sandra hos Nina för hon ska ligga över tills i morron,hon ska jobba på dagiset.

Sandra,Christer och jag kollade på filmerna vi lånade, "Irene Huss-Den som vakar i mörkret" den va bra.Sen såg vi "Gullivers resor"den va bra 

Irene Huss - Den som vakar i mörkret omslag Två pojkscouter hittar en begravd kvinnokropp på ett ödsligt fält. Irene Huss och hennes team börjar undersöka fallet. Allt eftersom undersökningen fortgår så upptäcker man fler gravar, alla med en begravd kvinnokropp tillsammans med vad som verkar vara ett personligt föremål. Det står nu klart att en fruktansvärd serie-mördare härjar i området. Poliserna är mycket förbryl-lade och hittar inte kopplingen mellan offren förutom att de är medelålders kvinnor. Samtidigt börjar Irene känna sig förföljd...

Gullivers resor omslag När ett skeppsbrott för det oansenliga postbudet Gulliver till den förunderliga ön Lilleput, förvandlas han till en jätte – både till storlek och ego! Med skrönor och hjältedåd får Gulliver de små lilliputtarna att ta honom till sitt hjärta. Men när han förirrar sig och försätter sina nyfunna vänner i fara, tvingas Gulliver hitta rätt igen och gottgöra den skada han orsakat. Kanske inser Gulliver till slut att det viktiga faktiskt är hur stor man är på insidan. Jack Black har den överdimensionerade huvudrollen i denna episka äventyrskomedi baserad på den klassiska sagan.

Fridays movie

Vi har set 2 filmer i kväll "London Boulevard" den gick att se inte mer,och "The Lincoln lawyer" den va bra.

London Boulevard omslag Mitchel har precis blivit frisläppt från fängelset när han blir förälskad i den tillbakadragna skådespelerskan Charlotte, och därmed hamnar på kollisionskurs med en hänsynslös gangster.

The Lincoln Lawyer omslag Mick Haller - hal och karismatisk försvarsadvokat - jobbar ut baksätet på sin Lincoln dras in i en förrädisk härva av svek och mord när hans livs fall dimper ner framför motorhuven. Rikemanssonen Louis Roulet står åtalat för mordförsök på en ung kvinna och pengar är inget som står i vägen för han ska frikännas. Men när Mick tar sig an Roulet som klient sätter han i gång ett händelseförlopp som hotar hela hans existens och snart visar det sig att han bara är en bricka i ett infernaliskt spel.

Jag var sugen att läsa boken "Den motvillige monarken" .Tog och laddade ner den på mobilen,men jag har lyssnat på den i 1 timma och 30 min .En så fruktansvärt dålig bok...tur det va gratis..nu är den raderad :P
Carl XVI Gustaf : den motvillige monarken


Mitt i veckan

Nu har vi varit borta på en Cinderellakryssning gubben och jag.Vi har bara tagit det lugnt och myst,ätit god mat och druckit goda drinkar.

 

Det blev en drink på däck i solen :)



och nere i baren ;P



Fin solnedgång...



Så här fint väder hade vi....



..då Patrik skickade mms på vad det var för väder hemma :S


Sen så vill inte min fot bli bra heller,svullen och bedrövlig.Till veckan har jag fått en tid på ortopeden för doktorn vill kolla på den.



Katastrof fot !!!





Där fick vi...

Klev upp tidigt.
Hämtade upp Sandra i Birsta,hon kom med bussen 9.10 för vi skulle ut på tranis och bada.Men när vi kom dit var det blåsigt och molningt,så efter 1 timme gav vi upp och åkte hem.

Hemma så klev jag på en geting,och det va inte skönt :( så nu har jag lite ont i den friska foten också

                           

Såg en film på kvällskvisten "Limitless" den va väl sådär

Limitless omslag En copywriter upptäcker den topphemliga drogen, MDT-48, som förbättrar intellektet och andra förmågor. Då hans användande av drogen börjar förändra hans liv sätter han ingång att undersöka läkemedlets dunkla ursprung, allt medan en grupp mördare följer varenda steg han tar.

Som utlandet

Vilket härligt väder vi haft idag,det känns som att vara i utlandet.

Har otroligt nog inte varit och badat idag,har uträttat lite ärenden istället.

                               


Bad igen

Då vart det fredag och jag vaknade jättetidigt,tog och tvättade för det var ledigt i tvättstugan.

10 kom Sandra med bussen till Birsta hon ville hänga med oss och bada.Så vi tog och for en sväng på Maland,men jag badade inte i poolen bara duchade ggr flera.

Idag har vi betalat Greklands resan :))



Nu sitter jag och väntar på min man att han ska komma hem med middag...det blir pizza :)

Såg en film innan läggdags "True Grit" den va inte så dum..
True Grit omslag Mattie Ross är fast besluten att hämnas sin fars död genom att få fast Tom Chaney, mannen som sköt honom till döds för två guldmynt. Blott fjorton år gammal söker hon hjälp hos Rooster Cogburn, en enögd, sjutglad sheriff med alkoholproblem, och den övernitiske polisen LaBoeuf för att spåra upp den undflyende Chaney. Trots sina olikheter driver deras hänsynslösa beslutsamhet dem ut på ett riskabelt äventyr som bara kan få ett enda slut: vedergällning. "True Grit" är en stark berättelse om hämnd och tapperhet i ett hårt och oberäkneligt gränsland där rättvisan är enkel och nåden sällsynt.

Torsdag = Gubben semester

Japp då har Christer semester :) och det startade vi med en tur till Tranis,mamma och Bertil kom också ut dit.

Sen så slöade vi hela eftermiddagen och kvällen...man blir trött av att vara på badet.

Sen så fick min kära fot vila också

          

Gatufesten

I onsdags blev det först bad på Tranis med Sandra,syster,mamma och Bertil.

På kvällen tog vi oss in på Gatufesten med Nojja,Eva och Amanda..Vi gick aldrig upp på torget för jag tordes inte om någon skulle råka kliva på min fot i trängseln.

Vi tog en öl nere på Tranvikens place,mamma och Bertil hade hittat dit också,så jag bjöd mor på ett glas vin :)

Senare på kvällen vandrade vi storgatan ner och hamnade till sist på All Star.



Jag blev super sugen på strips & ketchup till min kalla öl ;P ,Christer beställde en sån till mig :) Det ser nästan ut som en barnpotion :)...men gott var det

Min fossing är så röd & svullen hela dagarna :( oavsätt om jag sitter,ligger eller inte gör nått



Om den inte börjar bli bättre till veckan måste jag ringa ortopeden igen

Tunikorna

Så här ser tunikorna ut som jag fick av syster :)

 

Fotskrälle

På måndagsmorgonen fick jag ringa ortopeden,den ena tån har inte tillräckligt med blodtillförsel enda fram till spetsen.Och sen så är foten så ond och svullen då jag går på den,på kvällen lindar jag in den i en kall handuk för att kyla ner den.Jag fick stränga order "ändan ner och foten upp" Så idag ska jag bara dra av med dammsugaren lite,sen ska jag bara ligga i soffan och se film.

Igår va jag och Sandra förbi pappa(morfar),han mår så bra där på Ljustagården och det känns så skönt :)

                           


Söndagen kom den också...

Tog och bakade en smulpaj med äpplen och for ut till mamma och Bertil och bjöd dom.Bertil tog och smörjde bilen lite,den gnekade då vi körde i gupp.

Fick ärva två jättefina tunikor av syster en svart och en vit :)

Helgens filmer:
först såg vi "The kings speech" den va skaplig,den andra filmen va "Insidious" första 50min var bra men sen blev det så overkligt..blää.Sista filmen va "4.3.2.1" tänkte först va är detta för tokfilm,men den vart skaplig

The King's Speech omslag Efter att kung Georg V dött och kung Edvard VIII abdikerat står prins Albert på tur att ta över den engelska tronen som kung Georg VI. Den nye kungen har dock ett stort problem, han lider av svår stamning och drar sig för offentliga framträdanden. Men med ett nytt världskrig som hotar att bryta ut behöver England en stark och tydlig ledare mer än någonsin. När läkare misslyckas med att hjälpa kungen kontaktar hans hustru, den blivande drottningmodern Elizabeth, den excentriske logopeden Lionel Logue som en sista utväg. Kungen vägrar först att gå med på de okonventionella metoderna men Lionels uppriktighet och värme överraskar honom. För första gången vågar kungen öppna sig och en ovanlig och nära vänskap tar sin början. Alla har dock inte låtit sig övertygas av Lionel och allt ställs på sin spets när kungen måste göra sitt livs framträdande för att ingjuta mod i nationen. "The King's Speech" bygger på den sanna historien om Englands kung Georg VI och hans kamp för att finna den röst folket så väl behövde höra.

Insidious omslag Josh och Renai har precis flyttat in i ett stort hus tillsammans med sina tre barn när en av sönerna är med om en olycka på vinden och hamnar i koma. När han några månader senare får komma hem för att vårdas av familjen inträffar en rad oförklarliga och skrämmande händelser. Josh och Renai börjar misstänka att huset är hemsökt, men sanningen överträffar deras vildaste mardrömmar.

4.3.2.1. omslag Medan Jo är bunden till ett tråkigt jobb på ett snabbköp, är alla hennes vänner ute på egna äventyr: Cassandra åker till New York för att möta sin internetkärlek; Kerry slåss för kvinnors självständighet och Shannon är på en enkelresa för att möta sin skapare. Men när ett tillfälligt möte med några diamanttjuvar får deras olika vägar att korsas, kommer de fyra tjejerna få uppleva 3 dagar de aldrig kommer att glömma. Men bara om de överlever...


Men huvva...

                                      

Men sån gräslig huvudvärk jag fick idag,den måste vara det tryckande vädret.Jag brukar aldrig ha huvudvärk,inte ens "bakishuvudvärk".Men detta va då en pina,hoppas det går över snart för vi ska på Birsta en sväng.Jag köpte kläder till Christer igår då vi va på Birsta,men allt var för stort ;P.

Själv så köpte jag nya resväskor åt oss,dom andra var förstora tyckte jag.(säljer iväg dom andra)



En ljusgrön till mig och en svart till Christer,sen fick vi med en vatten leksak i form av en krokodil.Den ska Eva och Nojjas Amanda få :)

 

Handbagage väska till min resväska...samma färg





Sen så köpte jag också en långklänning

 


och ett par nya flippisar,kastade dom gamla för dom har gjort sitt.



 
Det är de enda skor jag kommer i just nu för fotskrälle..så här ser foten ut nu






RSS 2.0