Staden & Ortopeden

Det blev staden med mamma och syster idag,köpte en vårjacka och kjol.

 


Sen så hittade jag glasögonbågar äntligen,hoppas nu bara att jag kommer trivas i dom


Sista helgen i feb

Fredag: Jobbade ända till kl 17.Sen min nöt så måste jag in på Coop,apoteket och Boa,gissa om det var mycke folk?!

På Coop köpte jag en jättegod kräft+västerbottenost röra,som vi skulle ha på toasten.

Förrätt:Kräft+västerbottenost röra på toast.

Varmrätt: Annas lövbiffgryta med pasta

Efterrätt:Magnum After dinner

Såg hockey på tvn Malmö-Rögle,sen en film The Reef



The Reef omslag

Fem vänner avnjuter en vecka på havet kring Stora barriärrevet i Australien. Långt ute till havs kapsejsar de och alla hamnar i vattnet. De krälar chockade ombord på den upp och nedvända båten och upptäcker att en stor bit av skrovet slitits bort. Fyra av dem bestämmer sig för att simma mot fastlandet, medan den femte väljer att stanna och invänta hjälp. Snart inser vännerna att de förföljs av en gigantisk vithaj....

Lördag:Strålande väder men nån prommis blev det inte.Det blev sport på tvn istället.Såg en film innan det var dagt att åka till hockeyn

Sammys äventyr,jag gillar Disney filmer men denna va så långtråkig och seg

Sammys äventyr - Den hemliga vägen omslag

När sköldpaddan Sammy kravlar sig till havet kort efter att ha kommit till världen på en strand i Kalifornien, hinner han både träffa och förlora Shelly - sitt livs kärlek. På sin resa genom jordens oceaner, ger sig Sammyikast med alla möjliga faror i hopp om att få möta Shelly igen. Tillsammans med sin bäste vän Ray ser han hur människor förstör vår planet ? för att i nästa stund bli räddad av andra mer välvilligt inställda människor. Han slåss mot pirayor, undgår med nöd och näppe en rovfågel och letar efter en mystisk hemlig väg som ska ta dem snabbare runt jorden. Och så en dag, efter att ha klarat alla äventyr helskinnad, finner han Shelly. Och det visar sig att hon inte har glömt honom heller!

Sen bar det av till hockeyn,trodde på en trevlig tillställning.Trodde även att säkerheten för oss supportrar skulle vara fixad i och med att Aik hade med sig 3 bussar dådrar hit.Men Timrås styrelse tyckte att det räckte med rödvita plastband.Så vad som hände är ju lätt att förstå,det haglade flaskor m.m från dom och även att det blev bråk intill oss.Så Christer och jag tog och for hem och kollade vidare på matchen.Synd bara att det blev ytterligare en förlust mot Aik.

segermålet. Daniel Rudslätt styrde in 1-2 för AIK i mötet med Timrå - ett mål som blev matchavgörande. Nu måste Timrå ladda om inför veckans slutspurt. Foto: MATS OLSSON

Till middag gjorde jag en Hemmapizza

Såg en film också "Faster" den var sevärd 
Faster omslag

En före detta fånge ger sig ut för att hämnas sin bror, som dödades när de båda blev förrådda under ett bankrån. Men under sin hämndresa jagas han inte bara av en erfaren polis, utan även en egocentrisk lönnmördare.

Söndag:Strålande sol i dag också men ingen prommis..Kollade på sport mest hela dagen.Det blev en film också
"Dumma mig" den va kul men bara pga de små gula "kluttarna"

Dumma mej omslag

Mitt i en idyllisk villaförort med välskötta trädgårdar och vita staket står ett hus som skiljer sig från mängden – en svart villa med en livlös gräsmatta. Här har Gru sitt hemliga gömställe, där han tillsammans med sina små gula minioner planerar att TA ÖVER VÄRLDEN. Beväpnade med en arsenal av krympstrålar, fryspistoler och stridsklara farkoster för både land och luftrum är Gru van vid att besegra allt som kommer i hans väg. Men när tre små föräldralösa flickor dyker upp, och som är fast beslutna att göra honom till deras pappa, är plötsligt hans rykte som SUPERSKURK i stor fara!

Till middag blev det Skinksnitzel


Hoppas som bara den :)

Jag hoppas som bara den att det blir en bra dag i morron :))

Först ska jag ta mig en tur på stan,och jag kan lova att det är säkert 6månader sen jag gick på stan.
Hoppas nu för allt i världen att jag hittar mig ett par snygga glasögon bågar.Jag har letat och letat men det finns inga snygga som jag vill ha.

Sen så ska jag på det efterlängtade ortoped besöket...fan tar dom om jag inte får nå besked va vi ska hitta på med foten.Det måste ju synas på bilderna att nått är tokigt.

Det har varit så fint väder i helgen,jag har velat tagit en prommis varje dag.Men jag vet hur det blir ...får bara ont sen.
                                         
                                                                


Sov så dåligt

Fy jag har sovit så dåligt i natt :( och det beror på minst 2 fårskallar.Hoppas för allt i världen att ni snart spetat er sista match i Timrå!!!

  
Mika Jokkela                           Mattias Karlsson

Isfolket & Häxmästaren

Jag har läst Isfolket i min ungdom,tycker att den serien va jättebra.Har serien kvar så den håller Sandra på läser.

    

Nu har jag fått höra att Häxmästaren ska vara lika bra.4 böcker har jag beställt idag,serien är på 15 böcker.



                

Vilken kväll på jobbet!!

Vilken kväll jag haft på jobbet idag !!! Först när jag kom dit 12.30 1 timme tidigare än jag började så satte jag mig med schema.Diffade och skrev i schema  på en som inte lagt in sin rad,och då bestämmer jag hur raden ska se ut..punkt slut!!
Sen skulle vi passa på en avd där jag aldrig varit,och de vårdtagarna va i samlingssalen och jag hade inte en aning hur dom såg ut...det var nästa lustigt.Men det gick bra i allafall,de kom tillrätta på sin avd.

Inte nog med detta så ringer en tjej från en annan avd och behöver en massa hjälp med läggningar,för hennes arbetskompis blev sjuk och fick fara hem.Jag pinnar bort till henne och har jag har ingen aning vad vårdtagarna heter eller nått.Men det gick galant det också :))

Sen kommer jag tillbaka till min avd och då hinner jag knappt börja,så måste jag gå på en annan avd och ge meicin för vikarien har ej nån deligering.Tur att vi va två på vår avdelning så jag kunde yra runt :))

Men alla var glada för att jag fanns där och det är ju perfekt :)

Men jag kan lova att då jag kom hem parkerade jag i soffan

                                          

Haremsbyxorna

Nä nu får det ta och bli sommar,köpt sommar haremsbyxor
 
 

Lite tur ska man ha

Vaknade då Patrik stack till jobbet.Klev upp å ringde Beners och avbokade tiden vi har där i morron.Vi var nästa 100% säker på att bildörren gått i baklås el att låsvajern gått av.Gick inte att öppna dörren den va lixom helt död.Men i lördags hängde det en 4-5 cm tjock och lång istapp ända ner till backen från dörren,mellan förardörren och mittstolpen.Då testade jag öppna dörren och den gick upp lätt som en plätt,alltså så måste det ha varit stenfryset innuti dörren på någe sätt.För runt dörrlisterna var det inte heller fryset.Det har hela tiden gått att låsa upp men inte öppna dörren.

                       

Jag har ju haft jobbarhelg denna helg och vilken plåga för min onda fot :S Jag tog och la in om komp ledigt idag och det gick tydligen vägen för ingen har ringt :) Skulle ha jobbat  kortis 8-13.Men istället somnade jag om efter Beners samtalet och sov till 11,medicinen i morse gjorde susen.Idag ska jag bara vila i soffan hela dagen.Jag hoppas verkligen att det går att fixa till min fot för detta är en plåga :(

                             

Lägger in en längtan till solen bild...............

                

             


Inte så konstigt

Det är ju inte så konstigt att man längtar till värmen,då termometern nästan går i botten.I morse då jag åkte till jobbet visade termometer -27.Det blev dubbla joggingbyxor,halsduk,vantar,mössa och tjock jacka.Jag undrar hur man är funtad som gillar vintern,jag skulle kunna gå i ide.

                 

Utläst :(

Ja då har jag läst sista boken som finns i True Blood serien,undra om det kommer fler??Jag tycker att det borde göra det för serien är ju lång på tvn.Den senaste boken hette Hur död som helst,den va bra :)

Sookie Stackhouses kärleksliv fortsätter att vara en komplicerad affär. Skaran av män som uppvaktar henne växer stadigt. Och det gör även hennes engagemang för de övernaturliga väsen hon umgås med (om än inte alltid frivilligt). Den här gången dras hon in i varulvarnas maktkamp då de ska välja en ny flockledare, något som försvåras av att en krypskytt bestämt sig för att ge sig på alla avvikande varelser i trakten. Sookie själv utsätts dessutom för ett attentat då någon sätter eld på hennes hus.


Fredags film

Det blev två filmer på fredagskvällen först "After life" & "Red Hill" båda va sisådär

After.Life omslag Efter en otäck bilolycka vaknar Anna upp och inser att begravningsentreprenören Eliot Deacon gör i ordning hennes kropp för begravning. Anna är förvirrad och vettskrämd och känner sig i allra högsta grad levande men begravningsentreprenören försäkrar henne om att hon bara befinner sig i övergången till livet efter detta. Eliot säger att han har förmågan att kommunicera med de döda och han är den enda som kan hjälpa henne. Inlåst på bårhuset och med ingen annan än Eliot att vända sig till tvingas Anna konfrontera sina djupaste rädslor och acceptera sin egen död. Men Annas sörjande pojkvän Paul kan inte bli kvitt den gnagande misstanken om att Eliot inte är den han verkar vara. I takt med att begravningen närmar sig kommer Paul också närmare den chockerande sanningen. Men det kan vara för sent... Anna kan redan ha hunnit över till den andra

Red Hill omslag

När den unga Melbournepolisen Shane Cooper omplaceras till den lilla staden Red Hill med sin gravida fru, hoppas han på en trygg och lugn miljö för sin familj. Men nyheten om en rymning från Melbourne-fängelset sprider skräck bland poliserna. Shanes första dag på jobbet blir snabbt ett helvete...



Thursday

                         

Ja då var det en ledig dag igen :) så blir det då man bara jobbar 75% ,men jag vill inte ha nån mer % heller.

Gjorde en to-dolist idag igen,så man har nå göra ;P

¤  En solning på 20 min

¤ Fara över med dammsugaren och skurhinken

¤ Knåpa lite på schemat

¤ Fixa till middag

¤ Åka på hockeyn


Ledig måndag :)

Skönt att vara ledig på vardagar,då kan man ta itu med lite av varje. I dag tar jag itu med:

¤ Tvätten - fixat

¤  Lite dammsugning - fixat

¤  Solarie solning - fixat

¤  Ringa endel ärenden - fixat

¤  Evt köpa nya glasögon - det tar vi ikväll tillsammans med gubben :)

Nu tar jag mig en behövlig kaffetår

           

                   
          

De bidde en film....

Det blev lite film efter Solsidan, Buried den va rätt så bra

Buried omslag

Paul Conroy har blivit kidnappad och vaknar upp levande begravd i en kista, utan att veta vem som har placerat honom där och varför. Allt han har med sig är en mobiltelefon med halvtomt batteri och en tändare. En intensiv och desperat kamp mot tiden börjar då det finns begränsat med syre, men obegränsat med panik.


Söndags shopping

Idag blev det söndags shopping med mamma och Sandra

LOTUS t-light2 ljuslycktor

2 tröjor från Gina

2 tröjor från Veromoda   

Vänta å vänta

Fick äntligen en tid på ortopeden.....men inte förrän 28 feb :(

                   

Ledig mitt i

Ledig en dag mitt i veckan,den tillägnar jag med städ och lite handling.


 
Köpte med mig Kexchoklad blåbär från affären,den va inte så tokig :)



                 

Film i kväll

Såg en film på kvällskvisten "Vampyrer suger" den va väl sådär
Vampyrer suger omslag

Sätt tänderna i den hysteriskt roliga parodin "Vampyrer suger". Becca, en ångestfylld tonåring på en ny high school, står plötsligt mellan två övernaturliga beundrare - en lynnig vampyr och en extremt hårig varulv. Denna skrattretande komedi, skapad av två av begåvningarna bakom "Scary Movie", och med bland andra Ken Jeong i rollerna, lär få er att yla om mer! Innehåller även den förlängda "Bite Me"-versionen med ännu mer sanslös humor och blodigt allvar.


Röntgen idag..

Idag ska jag på röntgen av foten :)

          

Snart slut på helgen

Fredag: Ledig och fredagsmys med gubben :) Jag fixade ordning lite god mat

        Förrätt:Toast skagen

Varmrätt : Mikas kyckling Katjap,super gott 

 

Receptet här : 
4 st kycklinglårfiléer
1 dl ketjap manis
1 st vitlöksklyfta pressad
chili grovkrossad
salt
3 dl matlagningsgrädde


Lägg kycklingen i en ugnsfast form. 
 Pressa vitlöken över. Häll på ketjap manis. Krydda med chili och salt. Ugn ca 60 min 175 grader.  Efter ca 60 min häll av ketjap manis i en kastrull och tillsätt grädden.Låt koka tills såsen tjocknar.

Sen så såg vi en gammal film "Wall Street",den va sådär
Wall Street omslag I den här avslöjande filmen får du komma in bakom finansvärldens annars välstängda dörrar. En ambitiös ung mäklare lockas in i den lukrativa men kriminella världen av företagsspioneri. Och den som lockar in honom är ingen mindre än Wall Streets egen legend - Gordon Gekko. Snart upptäcker dock den unge mäklaren att priset för att nå de stora och snabba pengarna är alldeles för högt. Daryl Hannah och Martin Sheen är också med i Oliver Stones berättelse om hur den amerikanska drömmen ibland kan bli en mardröm.


Lördag:Latade oss precis hela dagen,kollade på 2an av Wall Street-Money never sleeps,den va lite bättre än 1an 


Wall Street: Money Never Sleeps omslag  Efter sitt långa fängelsestraff befinner sig Gordon Gekko utanför den värld som han tidigare styrde. I hopp om att kunna reparera sitt förhållande till dottern, skapar han en förbindelse med hennes fästman. Men Gekko är fortfarande en mästare på manipulation... och nu är insatsen högre än någonsin.

Sen så beställde vi hemkörning från pizzerian ;P

 
Kollade lite på Modomatchen,innan vi for iväg på Timrå-Frölunda matchen.Där fick vi se en härlig vinst
 Såna delade dom ut i Eon arenan :) bra att ha.

Söndag:Den tillbringade jag på Birsta med Sandra och gubben tog hand om tvätten :)

Dom köpte jag:
  

Kvällen avslutades med en skitdålig film Psalm 21

Psalm 21 omslag

Stockholmsprästen Henrik Horneus börjar tappa greppet när mardrömmarna om hans döda mamma blir allt värre. En dag nås han av beskedet att hans far, också han präst i den ödsliga byn Borgvattnet, omkommit under mystiska omständigheter.Han beger sig mot de norrländska skogarna och finner en sektlik församling som tycks ruva på en mörk hemlighet. Medan Henrik kommer enmordiskkomplott på spåren, öppnas sakta portarna till hans eget förträngda förflutna där demonerna väntar...



Skön känsla..

Skön känsla ;P


Handla och vandla

Christer tycker att plädarna vi har i soffan är för korta :P det tycker nog jag också.Sandra och jag for förbi Boom,köpte med mig gråa plädar.Men jag tyckte inte de passade in,så dom tog Sandra.




Jag tog och köpte beige istället,det blev bättre.

Sen så har ja investerat plädar och kuddöverdrag i turkost och svart som jag ska ha till sommaren :)



Min lediga tisdag

Min lediga tisdag gick fort som attan,först hade jag tvättstuga till kl 15.Sen så har ju pappa fått beslutat att han ska bo på en särskillt boende.Så nu är hans lägenhet uppsagd :)) jippi!!Så jag åkte bort till lägenheten och kastade lite grejjer + att jag tömde kyl och frys.
Hittade en påse som innehöll en massa svartvita gamla foton,kul att kolla på dom :) .Pappa och mamma som unga :))

Sen hade pappa glasstrutar i frysen,for förbi honom med dom på vägen hem.Han blev glad att se mig trots att vi hade en livlig diskussion härom dagen.Då va jag riktigt arg på honom,men de hade han glömt ;)
Sen var det bara hem och äta,köra Sandra till Timrå för att hämta lite saker.Hon ska sova här till torsdag,har fått några jobbdagar på dagis.

Kvällen slutade med hockeymatchen Brynäs-Modo,kanon att Modo förlorade :).Sen kollade Sandra och jag på en film "I rymden finns inga känslor" den var väl sådär den också

I rymden finns inga känslor omslag

'Jag är Simon. Jag har Asperger syndrom. Jag gillar rymden, cirklar och min bror Sam. Jag ogillar känslor, förändringar och romantiska komedier med Hugh Grant.' "I rymden finns inga känslor" är en komedi om 18-årige Simon som delar lägenhet med sin storebror Sam. Simon som har Asperger syndrom kräver ett fast schema där allt måsta vara sig likt vecka efter vecka. Förändringar kan han bara hantera i mindre doser och när allt blir för jobbigt gömmer han sig i sin tunna och flyr ut i rymden, för i rymden finns inga känslor. När Sam blir dumpad av sin flickvän och deppar ihop förändras allt och Simons värld blir till kaos. Han ger sig själv i uppdrag att hitta en ny flickvän till Sam så att allt ska bli som förut igen. Det är bara ett problem, Simon vet ingenting om tjejer och kärlek...

                                       


Birsta med Sandra och mamma

Vi va på Birsta igår Sandra mamma och jag.Sandra hon shoppade järnet :) jag köpte en tröja på Gina
,en ansiktskräm och en sommar sjal på Rut m flera.


På kvällskvisten såg Sandra och jag film "Tsotsi",den var väl sådär

Tsotsi omslag I en kåkstad i utkanten av Johannesburg, Sydafrika, har gängledaren Tsotsi förträngt alla minnen av sitt förflutna, inklusive sitt riktiga namn; Tsotsi är helt enkelt gatuslang för gangster. Under de sex dagar vi följer Tsotsi råkar han av misstag kidnappa en tre månaders bebis i samband med en bilstöld. En ovanlig känsla av omtanke väcks hos Tsotsi, som vanligtvis bara bryr sig om sin egen överlevnad

RSS 2.0