Ledig på en måndag

Vaknade inte förrän vid 8.15 ,hoppade i kläderna och gick på en prommis på 2.8 km :)

Sen hem och äta frukost...

Min dag idag har bestått av lite dammsugning,läsning,stickning,film och bilstädning.
Filmen jag såg va "Flyga drake" ,boken va betydligt bättre

Flyga drake omslag Baserad på en av vår tids mest hyllade romaner är "Flyga drake" en djupt rörande berättelse om vänskap, familj, förödande misstag och försonande kärlek. I ett splittrat land på väg mot krig är två barndomskompisar, Amir och Hassan, på väg att slitas isär för alltid. Det är en härlig eftermiddag i Kabul och himlen lyser av upprymd glädje över en oskyldig drakflygarturnering. Men i efterdyningarna av dagens seger, kommer en pojkes skrämmande svek att leda till en katastrof" och ett episkt sökande efter försoning. Nu, efter att ha levt i USA i 20 år, återvänder Amir till ett farofyllt Afghanistan hårt styrt under Talibanerna för att konfrontera de mörka hemligheter som fortfarande förföljer honom och för att en sista gång försöka ställa saker till rätta.

Semester hela helgen...

Denna helg har jag tagit semester,har ju flera dagar att ta ut.

Lördag: Efter allt springade i butiker igår så orkade inte min fot med nån morronprommis .Christer knallade iväg på en egen medans jag fixade till lite frukost.

Sen så blev det de sedvanliga melodikrysset,ock det gick hyffsat bra.

Såg en film på canal+ "Mystic River",den va inte så tokig

Mystic River omslag
 Jimmy. Dave. Sean. De är vänner som växte upp i Bostons arbetarkvarter och som senare gled isär efter en hemsk tragedi. Många år senare återförenas de genom en brutal händelse. Jimmys dotter har mördats och detta ohyggliga brott för de tre vännerna samman igen. Sean är nu polis, Jimmy äger en mataffär och Dave är arbetslös. Men de fyra dygnen som Dave hölls fången i barndomen har påverkat dem alla - inte minst Dave själv... Med underlag utifrån Brian Helgelands adaption av Dennis Lehandes roman, skapar Clint Eastwood ett mästerverk, en ruvande thriller som bygger på familj, vänner och förlorad oskuld. Sean Penn, Tim Robbins och Kevin Bacon spelar den centrala trion, och de får sällskap av Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden och Laura Linney i en av de starkaste rollbesättningarna på åratal. Ett levande "vem-gjorde-det-drama". En spänd polisutredning. Ett utforskande av hjärtats mörkaste plats. Floden har många djup. Låt den skölja över dig.

På eftermiddagen var det dags för Christer att sticka iväg till hockeyn,han och hans arbetskamrater hade middag och sittplatser på hockeyn.Jag åkte iväg lite senare,hade bjudit med lilla mamma men hon ville inte gå på nån hockey hon ;P .Helen och Sove kom iallafall så jag hade lite sällskap.

Och vann gjorde vi...hör och häpna :)  3-1 mot Frölunda.

                                                         

Kvällen avslutades med en film "Faces in the crowd" den va skaplig

 Faces in the Crowd omslag En kvinna överlever en seriemördares överfall, men drabbas av vad som kallas "ansikts-blindhet" - ett tillstånd som innebär att hon glömmer en persons ansiktsdrag när hon inte ser dom. Medan hon försöker anpassa sig till sin nya situation, är mördaren ute efter att avsluta vad han börjat...

Och mitt i natta(03.30) fick jag åka och hämta Patte,han hade varit ute på krogen

Söndag: Idag blev det gåbingo i Timrå med Sandra,Grönfinksgänget,Micka,Emil,Lena och Kjell.Denna gång var det Emil och Sandra som vann...50kr på Ica :)

Sen så såg vi en film "Crazy,stupid,love" den gick att se,men jag trodde att den skulle vara roligare 

Crazy, Stupid, Love. omslag En vardagkväll som alla andra får Cal en obehaglig överraskning. Hans fru Emily vill skiljas. Medan Emily genast får uppmärksamhet av kollegan David har Cal svårare att gå vidare. På en bar där han försöker dränka sina sorger träffar han Jacob, en kvinnotjusare med alla de rätta replikerna, de rätta kläderna och den rätta attityden. Jacob tar Cal under sina vingar och snart är Cal en fullfjädrad casanova. Men när det gäller kärlek går ingen säker, inte ens en casanova.

I veckan som var ringde min doktor och ville att jag ska äta en viss sorts medicin mot min nervsmärta i foten,men jag blev rakt mörkrädd då jag läste om den.Visste inte om jag skulle tordas börja med den,men nu har jag pratat med min kompis och hennes mamma som har ätit den i flera år(dom tar även större styrka än vad jag ska ta).Pratade även med apotekaren då jag hämtade ut tabletterna.Dom har lugnat ner mig så jag gör en test.........hoppas på att det ska funka då :S Tänk om jag slipper värken i foten....det skulle vara helt underbart :)
Jag börjar med dom ikväll.....hjälp!!!

Fredag..vilken dag!!

Halv 10 kom Sandra och då for vi iväg på Dollarstore,mötte upp mamma där också.Vi blev där i nästan 1 timme & 30 minuter,dom har så mycke bra grejer.Vi hade en hel vagn full Sandra och jag ;P
Sen for vi alla tre vidare mot Birsta,direkt blev det fika



Mor & jag lyxade till oss..det blev en bakelse.

Innan vi kom hem hade kl blivit 17 :S Gissa om vi hade nå ont i våra fötter,tom Sandra klagade.

Detta köpte jag iaf




Kvällen avslutades med middag på Restaurang Canton och sen bio :)

Vi såg "Contagion" den va skaplig

  

Det är en thriller film där världens hotas av en dödlig sjukdom som sprids riktigt snabbt över hela världen. Vi får följa ett gäng läkare som arbetar med att ta hand om sjukdomen.

Torsdag = vilodag

Trodde när jag vaknade i morse att min fot skulle vara jätteond pga arbete i 3dagar,men jag måste säga att det kändes skapligt :)

Regnet strilade ute så det blev ingen morronprommis,det blev mys i soffan istället med frukost,bok och tända ljus.



Har bara tagit det lugnt hela dagen,städat och tvättat lite faktiskt.Har läst ut boken "Inspärrad" fy vilket hemskt liv jäntan hade.

Jag går ju på reklamen som alla vet...vill testa nya saker :P
Tog och köpte denna,men jag hade torsk iställlet...den va jättegod...rekomenderar den



Kvällen avslutades med ett besök i Eon arena....om vi kunde ta 3 poäng nångång då



Måndag,Tisdag & Onsdag

Vi börjar med Måndag då : Jag åkte till jobbet vid 06.30 blev glatt överraskad av alla glada komentarer att jag var tillbaka.Fick även en masssa kramar hit och dit :) När arbetsdagen var slut så kändes det i foten,kanske var det lite häftigt att börja en dag 7-17

Kvällen tillbringades i soffan...

Tisdag: Jobb först 7-13 :)  Hade med mig sjalarna på jobbet och fick genast beställningar,så jag tog och skickade efter mera garn.

Va in en snabbis på Dollarstore,vilken kul affär :) mycke "kollijox"

Kvällen tillbringades i soffan med lite hockey...om vi kunde vinna då nångång

Onsdag: Min doktor ringde i morse berättade för honom om situationen och att jag nu börjat jobba fast ortopedläkaren ville förlänga min sjukskrivning.Evt vill han att jag ska prova en medicin mot nervsmärtor..vi får se

Det var jobb idag igen fast kvällen 15-21,och jag minns alla proserurer på kvällsarbetet ;P

Väl hemma stöp vi i säng ganska så tidigt  :)

Jag har haft mina vita Flippflopps Crocs på jobbet alla dagarna och dom är dom bästa att gå i.Så nu har jag beställt ett par svarta som jag ska ha på jobbet istället,det vita lär bli så skitiga och grå

                            


Helgen är till ända

Det var den helgen det....Vi har promenixat,varit på skit hockey,sett film och vunnit hela 50kr på Gåbingo.

Filmer vi sett är: "The Whistleblower" den va bra och "Dyngkåt och hur helig som helst" Mia Skäringers vilken stjärna hon är :) Man fick många skatt
 
The Whistleblower omslag

En verklighetsbaserad thriller om en av de största skandalerna i FNs historia.

Kathryn Bolkovac, tidigare polis i Nebraska, kommer till Bosnien som FN-observatör. Hennes uppdrag är att hjälpa den bosniska polisen i människorättsfrågor. Hon inser snart att ingen vill ha henne där och att en stor del av poliskåren är djupt involverad i korruption och människohandel. När hon rapporterar detta till sina överordnade är ingen intresserad av att lyssna. Kathryn kan inte längre lite på någon och gränsen mellan vän och fiende suddas ut...

Dyngkåt och hur helig som helst omslag Skrattet och gråten har alltid haft nära till varandra i Mia Skäringers värld. Det blir som vanligt inga oneliners, istället fastnar skrattet i halsen. Som när vi får veta hur det känns att vara en 10-årig flicka och väga 60 kg. "Dyngkåt och hur helig som helst" är en föreställning där kvinnans historia äntligen får berättas oemotsagd. Genom monolog, stand-up och sång delar Mia med sig av sitt liv, på sitt vanliga, brutalt ärliga vis. Gulletussan och Tabita skymtar till, men vi får också möta Ann-Marie, som förtvivlat försöker bli lycklig. Hon läser alla "må-bra-böcker", och har kronisk svampinfektion.

Är lite små nervös inför morrondagen då jag ska börja jobba igen efter 4 månaders sjukskrivning.Hoppas verkligen att det kommer funka.Tar med mig 2 par arbetsskor så jag får prova vilka som är bäst

Sen så får jag gratulera Giffarna som tog sig UPP till Allsvenskan :)) Värre är det med Timrå IK dom kommer ramla NER i Allsvenskan.Det var första gången på alla dessa år som jag gått hem från en hockeymatch pga att den är så dålig.

Christer sa :Det är nog mer intressant att se färgen torka på väggen,än se Timrå försöka spela hockey!!


Glasögon beställt

Gjort en halsduk till, tycker att färgen är petrolblå,bilden missvisar lite.Den ser för ljus ut



Va med mamma och Lotta på Birsta.Gick in på Synoptik och pratade med optikern om mitt problem med av och på med glasögonen.Han fick mig nu att testa de nya individanpassade progresiva glasen,så nu är nya glasögon beställda.



Ser ju lite knäpp ut på bild,men hoppas på att detta ska funka nu då.

Mera garn åt folket :P

Vaknade tidigt idag...ont i ryggen.Ides inte gå på nån prommis,ute blåste det och va grått.

Fixade till lite frukost istället,fick tom tända ljus för jag tyckte det va kallt,mörkt och ruggit inne.


Sen stack jag iväg och handlade en sväng.När jag kom hem plingade det på dörren och där stog postkillen med ett paket lastat med garner :))



Så jag stickade klart mammas halsduk direkt



snygg som tusan :))

Sen så har jag inte gjort många knop idag...läst och stickat



Det här va ju kul värre !!

Japp i morse var det dags för återbesök hos ortopeden...min doktor tyckte att jag skulle fortsätta vara sjukskriven.Det är nervsmärtor som jag har in under foten...dom kan vara kvar där upp till 2år ....2år!!! Va gräsligt jag vill inte ha så här nå mer :(   Men efter besöket ringde jag till Christer och gnällde,sen for jag vidare till mamma och gnällde och till sist fick Maria utstå lite också. Jag vill inte vara sjukskriven nå längre,så jag ringde F-Kassan och frågade om jag inte kunde få prova jobba och se hur det går.Det fick jag i 5 dagar och ha sjukskrivningsunderlaget kvar.

Kände att jag ville coola ner lite så jag tog mig en prommis till faster och Ove.

Sen när jag kom hem fick jag ont i foten så då blev det ryggläge en stund.
,läste ut 6:e boken "Evig eld" av Jonas Moström.Han skriver bra böcker och lättlästa

Evig eld (inbunden)Kirurgöverläkaren Ola Karlgren blir en sen höstkväll kallblodigt nedskjuten utanför akutmottagningen på Sundsvalls sjukhus. Läkaren Erik Jensen är först på plats och försöker rädda kollegans liv. Det enda spår han ser av mördaren är den silvergrå kombi som lämnar platsen i ilfart. Kriminalkommissarie Johan Axberg och hans kollegor misstänker att motivet antingen är svartsjuka, på grund av offrets ökända otrohetsaffärer, eller att det är kopplat till Karlgrens engagemang i det lokala läkemedelsbolaget Global Medical Careness, som enligt ryktet säljer medicin med cancerframkallande biverkningar till u-länder.
Samtidigt härjar en pyroman i Sundsvall. Större och större bränder anläggs och det är bara en tidsfråga innan någon kommer till skada. En förbryllande detalj är att pyromanen vid varje brand lämnar efter sig en metallbricka med ett inristat namn och nummer.
En komplicerad utredning tar sin början, där spåren pekar både mot Sydafrika och mot Sundsvalls stadsbrand 1888.


Helgen 14-16 oktober

Fredag: Sov ända till kl 9 ,sover som en sessa när man får lägga sig efter en vinst.

Vid 10.40 styrde jag kosan mot Birsta city,tog en snabb visit på Clas Ohlson och köpte en ny kupé värmare åt Patrik.Hans va trasig upptäcke vi.

Efter det mötte jag upp mamma och moster Birgitta på Birsta city.Birgitta tyckte min halsduk va så fin som jag gjort ,så hon köpte den direkt :) .Hon betalade tom förmycket för den ;P .Det blev lite inköp



Nya stövlar på outlett som är lite bredare fram,får så jädrans ont i foten för de gamla som är så smal fram i tårna.

och en stickad kjol.

Vi blev inte så länge på Birsta för Christer skulle ta bilen och byta däck.Vilken procedur med detta däckbyte,först så hade Mazda glömt lägga med muttrar till Aluminiumfälgarna,så dom fick jag åka och hämta.Sen när vi ska lägga på däcken då fattas det en centreringsring,fick vi åka igen till Mazda.Men då fixade dom allt därborta.

Sen blev det handling åt farmor....

Tillsist så fick vi komma hem och fixa till lite middag,det blev Tacos.

Det blev en tidig kväll också för Christer skulle jobba tidigt i morronbitti.

Lördag: Klev upp 7.20 för att skjutsa Sandra till jobbet på parkeringen,jag är allt bra snäll jag ;P .När jag kom hem gick jag på en morronprommis,den tar 30min och är 2.7 km lång och jag bränner "hela" 150 kalorier.Har fått en app av Sandra som mäter ut allt. Det va iallfall kallt om näsan i morse -4 grader.

Det tråkiga är att min fot inte är bra alls,men jag  fejkar smärtan..biter ihop. På måndag morron ska jag till doktorn igen.

Efter prommisen tog jag mig en solning i solariet :)) ,sen melodikrysset med faster och Ove via mobilen :P

Nu ska jag lägga mig i soffan och kolla på reprisen Färjestad-Timrå i lungn och ro,ingen nervositet alls.

Det blev hemkörd mat idag...pizza från Campino.

Kvällen blev inte som jag ville...Vinst för Modo och bara 1 pinne för Timrå.

Söndag: Startade dagen med Gåbingo i Timrå,vi va 6st som gick ...ingen vann :(


Någon som vill köpa???

Tänker nu sälja min fina tjocka handvävda Tornedalsmatta, 500kr för den





Den är 120cm bred & 190cm lång Svart,lila & vit

Halsduk nr 2

Gjort en vit halsduk också, den är också jättefin :)  Den svarta  är såld nu



Jag har beställt mer garn så jag kommer göra flera i färgerna svarta,plommon ,grå och duvblå,tar 150kr för dom.

Halsduk

Har ikväll stickat klar en jättemysig och mjuk halsduk i svart med volanger


Meeee skit

Igår kväll när jag skulle läsa så funkade inte min läslampa IGEN.Har nyss bytt lampa och den har lyst i typ 2 veckor,men nu är den helt död.Det var bara att åka och kolla om dom hade kvar sådana lampor,men det hade dom ju såklart inte.Utgånget ur sortementet fick jag till svar :(  Var då tvungen att åka på IKEA då och se om dom hade några bra sänglampor.Det blev svarta från IKEA,blev ju tvungen att köpa 2 för hur snyggt är det med olika sänglampor.



Sen så hade dom en fin billig golvlampa,köpte den med för 149:- Den vi hade var det flera hål i som jag tejpat(en rislampa)




Det blev nått ljus inköp också :P


Men före Birsta svängen va jag ut till Autobil och hämtade muttrar som dom glömt skicka med då vi köpte bilen. Dom skall användas till vinterdäcks fälgarna


En vanlig dag

Det blev ingen morronprommis trots att sola sken,jag for iväg och handlade istället.Så nu är matinköpen klar för denna vecka...skönt.Köpte såna här gosiga tofflor



På eftermiddagen kom ett sms...vinet har kommit :) Så vi kvistade ner på Boa


Det var ju nyss helg...

Fredag: Tog en morronprommis,trodde inte att det skulle va så kallt om näsan.Det blåste en heldel också :( Väl hemma blev det varmt te till frukost.

När Christer kom hem blev det först Rusta(handlade till farmor) sen Timrå däck för att beställa däckbyte till oss och Patte.Sen vidare förbi Sandra med lite saker,sen bibblan sist farmor.
Efter farmor blev det in till stan på FlitigaFingrar för att köpa garn.
Sen så ville jag se hur nya vägen upp till Södraberget blev,här kommer lite bilder









Gamla vägen syns på sidan om,där åkte kids skateboard med en jädrans fart

Middagen tog vi på Sibylla inn i Nacksta,ta 2 betala för 1.Det blev ett Diablo mål.

                           

På kvällen blev det en film "Irene Huss-Tystnadens cirkel" den va bra
Irene Huss - Tystnadens Cirkel omslag En ung man hittas död, dumpad i en container. Kroppen är naken, blodig och sönderslagen. Obduktionen visar att offret har GHB i kroppen och har fått utstå piskrapp, skärsår och brännmärken. Allt tyder på att han har blivit kidnappad och utsatt för sexuella övergrepp och tortyr. Det verkar röra sig om en organiserad liga som gjort detta tidigare, det här är bara första gången offret har dött. Spåren leder till en nattklubb som Irenes dotter Jenny och hennes kompis besöker, ovetande om faran. Irene Huss och hennes kollegor får problem med utredningen när de som blir utsatta inte anmäler brotten på grund av skamkänslor, och av rädsla för att någon ska få reda på vad som hänt

....till filmen blev det en irish coffee




Lördag:Vaknade då Christer gick till jobbet 04.30 kunde inte somna om,så jag tog tog och läste morrontidningen istället.Somnade om en stund sen iallafall och sov till 8.Hoppade sen i skorna och gick en prommis,fy tusan va kallt det var,det va jag inte beredd på.

Tog sen och städade och bytte sängkläder,städar mycket bättre då gubben inte är hemma och stör ;P

När han kom hem blev det middag och lite hockey tittning,innan vi själva drog iväg på matchen Timrå-Brynäs.Det va en riktigt usel föreställning av Timrå...Kvalserien nästa..el dom kanske ska börja med hockeybocky.

Såg en film också "Sacrifice" den va väl sådär

Sacrifice omslag Den tuffe polisen John Hebrons familj har blivit brutalt mördad i hans hem. Nedbruten och alkoholiserad kommer John av en slump i kontakt med en ung avhoppare som tillsammans med sin femåriga syster försöker fly undan ett kriminellt nattklubbssyndikat. Ligan smugglar heroin gjutet i form av jungfrustatyer. Nu börjar en nervpirrande jakt i den undre världen där kidnappning, interna uppgörelser och uppoffringar visar sig få större inverkan på Johns liv än han först kunnat ana.

Söndag: Va inte så himla sugen på att ta någon morronprommis,men vi tvingade oss ut i kylan.Det blev mössa på för mig :S

Tvättstuga är det enda har vi haft för oss idag och kollad på film.Tycker att det är så dålig standard på filmerna nu mer.Vi såg iallafall "Holy Rollers" den gick att se men inte mer
 
Holy Rollers omslag Sam Gold, en ung chassidisk jude från Brooklyn som motvilligt följer i sina föräldrars fotspår. En charmig granne, Yosef, känner av Sams motstånd mot sitt arv och erbjuder honom att transportera "medicin" åt Jackie, en Israelisk knarklangare. Sam visar tidigt sina affärstalanger för sina chefer, som genast tar honom under sina vingar. När han nu är exponerad för den smutsiga och spännande världen som Manhattan och Amsterdam erbjuder, börjar Sam att snabbt sjunka ner i sina chefers farliga värld. Allteftersom affärerna växer börjar Sams dubbelliv att slita itu familjen och det samhälle han vuxit upp i.


"Kolan" vilken pajjas

Mattias "Kolan" Karlsson vilken pajjas denna man är!!!!

Kolla länken här

Mycket bra skrivet Jimmy :)))

Jimmys tikareblogg


                  


Yesterday

Va med mor på Birsta,lite senare kom syster dit också.Det blev lite shopping bla denna ljuslyckta i glas som jag fyllt med stenar från Rhodos :)



Sen så såg vi en bra film ikväll :)) "Bridesmaids" vilken liga :P

Bridesmaids omslag Annies liv är en enda röra. Men när hon får reda på att hennes bästa vän är förlovad måste hon bara tacka ja till rollen som Lillians brudtärna. Trots att hon är både pank och singel bluffar sig Annie genom både dyra och bisarra ritualer. Med bara en chans att få det rätt, kommer Annie att visa Lillian och hennes tärnor exakt hur långt någon är beredd att gå för någon man älskar.

Hit å dit

Vaknade vi 7 tiden,pinnade ner i tvättstugan....det va ledigt så jag bytte min tid från 11 till 7.

Efter tvätten for jag till Birsta,handlade kokossmör och Jojobaolja som jag ska testa ha till håret.Mitt hår är ju så jädrans torrt.

Sen upp på glasbanken för att beställa Kizz vinet,vi delar med Grönfinken :)

Förbi pappa en sväng,han va på strålande humör :)



Sist en sväng förbi faster och hämtade några slantar för ljusen hon beställde.

Detta beställde jag från Partylite




Doften Himmelska päron i ljus och



Doftstrån och olja i Himmelska päron

Jag är klar!!!

Nu har jag stickat klar min pippitröja...den blev jättefin och jag är supernöjd.Men jag kan lova att jag har fått träningsvärk i armarna :P


Sista helgen i sept 30/9 -2/10

Fredag: Tog en prommis i detta undrebara väder :)
Tvättstuge time på förmiddagen,väldigt lite så det gick fort.Christer kom hem tidigt..vid lunch
Middagen intog vi på Stekhuset,vi åt först förrätt Toast skagen sen Filé mignon Toscana.Det va inte tokigt,vi åt 2 betala för 1.Vi hade ett nytt restaurangchansen häfte :)
Vi på några affärer innan det blev dags för maten Butik Anneli och Cinas garn jätteroliga affärer tyckte nog gubben ;P
Va in på boa i stan tänkte betälla Kizz vinet,men man måste köpa en packe på 6 flaskor :S


Väl hemma sen blev det fotboll/hockey för hela slanten


Stor seger med 6-0,jag gillar det  rosa matchstället

Lördag:
Det blev en morronprommis före frukost...
Sen en film "That´s what I am" ,den va skaplig

Poster That's What I Am (2011)Andy är en helt normal 12-årig pojke som inte vill bli slagen eller utsatt för mobbning. Skolans populäraste lärare Mr. Simon parar ihop Andy med Stanley, mer känd som Big G. Det röda håret och de utstående öronen har gjort Big G utstött men ju längre Andy jobbar med skolarbetet så upptäcker han att under ytan finns något som han aldrig trodde fanns.

Söndag: Ingen morronprommis idag,det blev Gåbingo i Timrå med Grönfinksgänget,Emil & Micka istället.Undra om vi kommer att vinna någon gång :P ,men det är kul att gå iallafall.

Dagen tillbringade jag med tvn och tröjstickning,nu håller jag på sy ihop delarna.Ska bli kul att se om delarna passar ihop och det blir en tröjja man kan använda :S


RSS 2.0