Homeland...

Det har startat en väldigt bra serie på 1:an på onsdagar Homeland



Sen så har jag glömt berätta att vi har en snyltgäst här hemma på soffan,och hon heter Sandra


Fettisdag el inte?!

Kolla va jag köpte som vi fikade på till hockey matchen Luleå-Timrå...



..en saffrans semla :)) mycket godare än vanlig semla.

Shopping på Birsta

I måndags va jag och mamma på Birsta city en sväng.Jag köpte en t-shirt,kofta,bh och ljus



Koftan är superfin på,ser lite tråkig ut på galgen

På kvällskvisten blev det lite slötittning på lite hockey


Veckan som gått..

Denna vecka har bara susat förbi...
Jag har haft en 4 dagars jobb vecka,och det gör väl att dagarna gått fort.

I fredags va vi på hockey och den slutade helt perfekt,men det var en match som pendlade mellan hopp och förtvivlan.Det är väl det som är tjusningen med hockey,man vet inte hur det slutar.Det va Jonte som va bäst på isen ikväll :))



I torsdag va jag och gjorde Jul hos lilla pappa också..



..jag satte upp gardiner,tomtar och stakar.Han åt och tittade på :)


Dom satte upp granen där vi bor idag,inge snö så långt ögat kan nå :))

Helgen har varit en riktigt skön vilohelg,har bara läst,stickat,sett hockey på tvn och film.

Filmerna är "Son of no one" den va väl sådär och "The Smurfs" jag gillar ju animerat 

Son of No One omslag Den unge polisen Jonathan stationeras i det grannskap i Queens där han växte upp. Men när en anonym källa avslöjar en mörk hemlighet om ett gammalt olöst mordfall och en möjlig polissammansvärjning, startar en kedjereaktion som skakar både omgivningen och Jonathans egen familj.

Smurfarna omslag När den onda trollkarlen Gargamel jagar smurfarna ur sin by, tumlar de ifrån sin magiska värld och in i vår - i själva verket mitt i Central Park. Bara tre äpplen höga och fast i The Big Apple, måste smurfarna hitta ett sätt att komma tillbaka till sin by innan Gargamel hittar dem

Idag är det söndag och 1:a advent och snön kom idag till mångas förtjusning


Åter så är det helg igen

Veckan har gått i rasande tempo,har haft Sandra liggandes på soffan i 2 dagar(hon har haft jobb ).Christer har även haft sin syster på besök,riktigt trevligt.Jag har bjudit dom på mat,sen har vi gjort Birsta City.I torsdags åkte hon hem till Örebro igen.
Helgen har sett ut lite så här då: 

Fredag:Jobbade dagen först,det går riktigt bra att jobba,medicinen gör susen :) Middagen avnjöts på Haga Kvarterskrog.
Sen va vi in en sväng på glasbanken,jag va så sugen på varm glögg.Köpte en ny glögg och den va jättegod



Köpte även en annan spännande flaska,men det va inte så gott :P blandade den med cola.



Kvällen avslutades med en bra film "House of the rising sun"

House of the Rising Sun omslag Den före detta snuten Ray har startat ett nytt liv och försöker hålla sig borta från trubbel. Men det är svårt att fly sitt förflutna, och inom kort anklagas Ray oskyldigt för mord och får såväl maffian som sina gamla kollegor efter sig.

Lördag: Vi klev inte upp förrän vid 9.30 ,skönt att ha sovmorron.Sen blev det frukost och melodikrysset som vanligt,och det klarade vi galant :)
Vid 11 blev det skidåkning och lite stickning ;P
Till middagen var det hockey för hela slanten....och vi vann :))
2 filmer har vi sett idag,först "Super 8" den gick att se ,men jag trodde den skulle vara bättre.Efter den blev det "Red,white and blue"mycket märklig film,den sista halv timmen va väl okey.

Super 8 omslag Sommaren 1979, bevittnar några vänner i en liten stad i Ohio en katastrofal tågolycka medan de håller på att spela in en super 8film. Snart börjar de misstänka att kraschen inte var någon olycka, och det dröjer inte länge innan människor i staden börjar försvinna spårlöst och andra märkliga, oförklarliga saker händer. När den lokale polischefen försöker få reda på sanningen, visar det sig vara något mer fasansfullt än någon av dem kunnat föreställa sig.

Red White & Blue omslag Austin, Texas: Erica tillbringar varje natt i ny säng, Nate är hemkommen från Irakkriget och Franki har rockstjärnedrömmar. Frustrationerna växer och själavåndorna når till ytan när de tre ödena kolliderar. Samtliga bär på mörka förflutna - men det värsta har bara börjat. "Red White & Blue" bär på en svärta som får de starkaste glödlamporna att spricka. Det är stilsäkert, välspelat, drabbande - en film som griper tag hårt och vägrar att släppa.

Söndag: Sovmorron idag igen,kl blev nog 9.30 innan vi masade oss upp.
Såg skidåkning hela dagen ...
Det blev ingen gåbingo heller för det regnade hela dagen.
En film har vi sett,den va inge bra "Five minarets in New York" 
Five Minarets in New York omslag FBI, amerikansk polis och två turkiska agenter samarbetar för att omhänderta en misstänkt islamistisk terrorledare i New York. Utredningen leder dem till en välrespekterad lärd muslim på flykt undan sitt mörka förflutna i Mellanöstern. Men allt är inte svart och vitt och frågan är om hetsjakten efter en syndabock överskuggar sanningen.

Sen så har jag bara stickat och läst,men dagen har gått fort ändå.Ska ha med mig ett gäng halsdukar till jobbet i morron :))

Semester hela helgen :)

Har lyxat till med semester i helgen :))

Fredag:
Vaknade med lika ont i ryggen fortfarande :(( fick ta extra medicin. Gjorde inget på hela dagen... När Christer kom hem for vi en sväng till farmor.
Det blev skräpmat till middag :P ...parisare tog jag.
Kvällen avslutades med en skräckis "Mother´s day" den va skaplig

Det hela handlar om hennes tre rånare till söner som tar sig in i vad som förut var deras hem. Nu mera ägs det av det unga paret Beth och Daniel som just vid detta tillfälle råkar han några vänner på besök.En av sönerna har blivit skjuten efter att deras senaste kupp har gått fel. Han behöver verkligen läkarvård och vilken tur då att en av gästerna är läkare. De ser också tillfälle att skaffa sig pengar för att komma undan, dock ringer de sin mamma först….

Lördag: Vaknade med lika ont i ryggen idag också :(( tror jag blir galen på detta.
Christer jobbade extra idag så jag tog det bara lugnt.Såg dokumentären om MJ"The life of an Icon" den va intressant

Michael Jackson: The life of an icon omslag En dokumentär med material som aldrig tidigare visats och en exklusiv intervju med Michael Jacksons mamma Katherine. Även syskonen Tito och Rebbie Jackson intervjuas. Den visar Kungen av Pops livshistoria, berättad av de som kände honom bäst.

När han kom hem blev det middag och en film "Irene Huss nr 11-I skydd av skuggorna"
Irene Huss - I skydd av skuggorna omslag En man hittas avrättad i hamnen. Irene Huss och hennes team sätts på fallet och allt pekar på en uppgörelse i den undre världen. Men så småningom inser Irene att fallet har en personlig koppling. Efter ett bombdåd är hon plötsligt indragen i en utpressningshärva där ingen går säker - allra minst hennes familj. Polis och åklagare står maktlösa mot de kriminella gängen och Irene blir till slut tvungen att ta saken i egna händer...

Till middag blev det hemmapizza och lite vin

Såg en skräckis på kvällen "The Ward" den va skaplig

The Ward omslag En ung kvinna som är inlagd på ett mentalsjukhus, blir hemsökt och plågat av ett spöke.

Söndag: Va och hälsade på pappa,han mådde bra :) Köpte en ljus påse av en av tjejerna som jobbar där,hon syr dom själv.



Har haft Christers mor,syster och Sandra på middag idag.Jag gjorde Mikas kyckling och ris,det blev uppskattat :))

Min rygg känns bättre nu på kvällskvisten :)) peppar..peppar

Slutar helgen med en romantisk film "Water for elephants" ,den va inte så tokig

Water for Elephants omslag

En veterinärstudent och en vacker cirkusartist träffas och förälskar sig i varandra. Men deras hemliga romans väcker vrede hos hennes farligt labile make.
En episk berättelse om förbjuden kärlek, baserad på Sara Gruens kritikerrosade bästsäljare.


Aj aj aj

Idag har jag haft så jädrans ont i vekryggen,vet inte om det beror på att vi satt mest hela dagen då vi va på utblildning i tisdags.
Det va rakt en pina att handla efter jobbet idag,men jag var ju tvungen.Ides inte vänta på att Christer skulle sluta heller.Men sen när jag kom hem,damp jag ner i soffan.Låg nog tammetusan i 1 timme,tog även några värktabletter.
Till middag i dag snodde jag ihop en Jansonsfrestelse...gu så gott det var.
Sen såg jag på lite ointressant hockey och stickade.Har läst ut en bra bok "HAT" av Inger Jalakas

Det som från början ser ut som ett självmord visar sig vara en regelrätt eliminering i den undre världen. De som håller i trådarna befinner sig dock långt därifrån. En ohelig allians mellan brunskjortor och politiska högdjur har för avsikt att förverkliga sin plan, till varje pris.

Har beställt dessa två också




Nu väntar sängen...............

Äntligen helg...

Fredag:
Äntligen så är det helg och jag är ledig...va så trött idag på jobbet så det va inte klokt.Det beror nog på den nya medicinen och att jag nyss börjat jobba igen efter sjukskrivningen.Min fot känns faktiskt bättre :))
Sen kanske dom nya glasögonen också gör att jag är trött i huvudet,man blir lite snurrig i ögonen ibland.
Fredagskvällen blev lugn vi såg en film "Bad Theacher" trodde den skulle vara roligare

Bad Teacher omslag Elizabeth Halsey är ful i munnen, hänsynslös och fullständigt opassande i sitt yrke som lärare. Hon dricker, röker på och längtar efter att få gifta sig med en man som kan försörja henne så att hon slipper sitt hopplösa jobb. När hennes fästman dumpar henne siktar hon in sig på en rik och snygg ersättare, samtidigt som hon bestämt avböjer de upprepade inviterna från skolans gymnastiklärare. Hennes galna och okontrollerade påhitt gör att både elever och kollegor – och till och med hon själv – får sig en läxa utöver det vanliga!

Vi båda stupade i säng rätt tidigt....

Lördag: Christer jobbade extra själv tog jag det bara lungt.När han kom hem hämtade jag upp Sandra vid bussen,vi skulle ut och gratta mamma.



Köpte denna lyckta på Ica Maxi :)

16.00 var det dags för hockey på tvn Dif-Tik och det gick ju som det gick :(

På kvällen hade vi tänkt se film ,men vi såg en bit och kastade bort. 2 filmer åkte i soporna :S

Såg Catwomen på tv istället

Catwoman omslag

Patience Philips är död - fast mer levande än någonsin. Mördad efter att ha kommit på hemligheten bakom ett kosmetikaföretags antirynkkräm får hon nytt liv och nya krafter av ett mystiskt kattdjur. Nu stryker hon omkring på jakt efter äventyr och hämnd. Hon är Catwoman. Oscarsbelönade Halle Berry spelar den smidiga, pisksnärtande honkatten. Benjamin Bratt är polisen som slits mellan kärleken och plikten, Sharon Stone är supermodellen med ett hjärta av is som försöker dölja någonting i skuggan av den bråkande och stilfulla Catwoman. Med en kattlik utstrålning och en förmåga att alltid landa på fötterna, en förkärlek för sushi och en enorm avsky för hundar är Halle Berry en tjej att räkna med. Hon är action personifierad... med en stor portion attityd.

Söndag: Christer hade bestämt att dagen skulle tillbringas i soffan med film visning,så blev det

Först såg vi Transformers den 3:e filmen "Dark of the moon" Den va rätt bra,sen "Kronjuvelerna" blev besviken trodde den skulle vara bättre

Transformers - Dark of the Moon omslag Då Decepticons såg ut att förlora kriget mot Autobots skickade de ett skepp mot jorden med ett innehåll som skulle rädda deras ras. De amerikanska austronater som upptäckte det kraschade skeppet på månen tystadener händelsen i vad de trodde var mänsklighetens intresse. Men när hemligheten läcker ut vaknar den slumrande fienden och kriget mellan Autobots och Decepticons kan plötsligt få en helt annan utgång.

Kronjuvelerna omslag "Kronjuvelerna" är ett triangeldrama som tar sin början när den unga Fragancia anhålls för mordförsök på direktörssonen Richard Persson. Under polisförhöret rullas hela hennes fantastiska och märkliga livshistoria upp. Vi följer henne igenom den fattiga uppväxten, via mötet med den stora kärleken, ishockeystjärnan Pettersson-Jonsson, fram till den ödesdigra natten där historien tar sin början.


RSS 2.0