Kul läsning........



Boork: Timrå är laget ingen vill möta

Jag tror att inget lag vill möta Timrå i kvartsfinalen.
Jag tror Timrå har störst chans att skrälla där.
Jag tror att Timrå och Challe Berglund har mörkat mest om laget.
Dessutom blir Timrå underdog mot varje motståndare i kvarten.


Jag tycker Timrås lag, under förutsättning att det slipper skador, har en bra balans i laget. Med det menar jag att olika spetskompetenser finns representerade och att alla dessa har utrymme att spela sina roller. Hierarkin är välsnickrad.
Målvakterna är bra och Johan Backlund känner sig som förstemålvakt. Backplatserna har både offensiva och defensiva kvaliteter. Flegmatiske Kimmo Lotvonen och hårdföre Pär Styf är nyckelspelare. Centerforwardspositionerna med Mika Pyörälä som den kloke, Johan Andersson som arbetshästen, Tom Wandell som den fräcke, och begåvade men bekväme Håkan Bogg som kan få ett lyft till slutspelet. Ytterforwards har farten i Anton Axelsson och Oscar Sundh. Målskyttar i Fredrik Hynning och Petr Tenkrat. En av Sveriges bästa forwards i JVM i Magnus Pääjärvi-Svensson. Lägg till två spännande nyförvärv i Martin Sonnenberg och kvicke Nathan DiCasmirro. Och så har backen Mikko Lehtonen gjort hela 15 mål och 29 poäng totalt på 40 matcher. Och så unge Anton Lander född 1991 som kan få sitt genombrott i slutspelet.

I tränarstaben är det bra balans. Det är Challe som bestämmer och Nygårds som manar på.
Det finns en slutspelsrutin från ifjol när man kvaddade Modo i kvarten och förlorade i semi mot blivande svenska mästarna HV.
Det finns en revanschlust i klubben att visa att man klarar sig utan geniförklarade Kent "Nubben" Norberg. Sportchefen som nu finns i Frölunda. Tror ni att "Nubben" vill åka ut mot Timrå IK?
Klubben "blev också av med" Jonathan Hedström i tid. En formidabel energidränerare.
Charles "Challe" Berglund, tränaren, älskar detta läge. Han kommer att använda all sin mediekunskap för att gillra verbala mediafällor.

Vad man än gör - tro inte på det han säger! Hans tankar är på helt andra ställen.
Jag tror Challe ser hela slutspelet som ett pokerspel där allt är tillåtet bara det inte syns. Och där pokerfacet ska vara intrimmat när pucken släpps på torsdag.
Men nu är det är så här Charles Berglund, att om du nu har ambitioner att bli landslagscoach efter Bengt-Åke Gustafsson, då måste du utmana och helst slå de flesta lagen i slutspelet. En överraskande final och jobbet som förbundskapten är ditt.
Och ni Timråspelare som planerar att lämna klubben efter säsongen: Ta chansen att bli hjältar genom att göra något stort med Timrå!
För när ni kommer i mer namnkunniga klubbar blir förväntningarna högre.
Och då är det svårare.
För jag tror ni har en bra chans i år.
Och kom ihåg. Det lag som ni får i lottningen på måndag vill egentligen inte möta er.

Brynäs gör säkert en tapper insats i kvarten med Jacob Markström i mål. Men förlorar.
Skellefteås saga är all. Dimitrakos flyttar och Rehnberg slutar. HV och Färjestad vinner programenligt och avancerar till semifinal.
Favorit i fara är Linköpings HC. Och Indianerna från Göteborg har ett bekymrat rådslag runt lägerelden när Timrå mest troligen visar sig vara motståndarna.
Uffe Dahlén mot Challe Berglund. Jag kan knappt bärga mig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0