Lite trögt går det allt med uppdateringen

Helgen 22-23 Har jag bara legat och tagit det lungt,på läkarens order.Orkade se en film iaf "Hamilton-Men inte om det gäller din dotter",tyckte inte den va så bra faktiskt
Hamilton - Men inte om det gäller din dotter omslag
En gång i tiden hade den svenske underrättelseofficeren Carl Hamilton en familj. Men den utraderades i en hämndaktion. Då Carls 7-åriga guddotter Nathalie kidnappas kommer alla smärtsamma minnen tillbaka. När kidnappningens bakomliggande motiv blir kända intar de svenska myndigheterna en passiv roll vilket tvingar Hamilton till handling. Med hjälp av internationella kontakter lyckas han komma dem på spåren. Det politiska spelet gör att kidnapparna känner sig säkra i sitt hemland. Men de räknar inte med Hamilton, som tillsammans med några militärkollegor planerar en dödlig räddningsaktion. Alltför sent inser Hamilton vilka enorma krafter och makter som motarbetar hans uppdrag.
På söndag kom Sandra,Patrik och My på Uppesittarkvällen,jag hade köpt 5st Dubbellotter,ingen av oss vann ett endaste dugg.Sandra sov över hos oss
 
Julafton:Den firade vi ute hos mamma & Bertil med god mat och dryck..Dom som va där va Lotta,Tobbe,Emil,Niklas,Sandra,Patrik och My.Vi åkte hem ganska tidigt.Jag körde :) t.o.m skjutsade hem Sandra ,det gick rätt bra .
Avslutade kvällen med 2 filmer "Taken 2" den va skaplig och "The shining" den va otäck,man behöver bara se Jack ,så blir man rädd
Taken 2 omslag
Den pensionerade CIA-agenten Bryan Mills och hans fru är i Istanbul när de blir kidnappade. Mannen som håller dom som gisslan visar sig vara far till en av de män som tidigare kidnappat Mills dotter, och som han under fritagandet av dottern dödat.
The Shining omslag
 
Tänk på den största tänkbara skräcken. Ett utomjordiskt monster? En dödlig epedemi? Eller kan det vara, som i detta skräckens mästerverk av regissören Stanley Kubrick, rädslan att mördas av någon som borde älska och skydda dig - en familjemedlem? I denna film, med manus baserat på Stephen Kings roman, svetsar Kubrick samman livliga framföranden, hotfulla omgivningar, drömlika sekvenser och chock efter chock, till en milstolpe inom det makabra. Jack Nicholson spelar Jack Torrance, som rest till det eleganta och isolerade hotellet Overlook för att ta jobb som vaktmästare under lågsäsongen, i sällskap av sin fru (Shelley Duvall) och son (Danny Lloyd). Torrance har aldrig varit där förut - eller har han det? Svaret finns i det spöklika tidsförvrängningen av galenskap och mord som är The Shining.
 
Annandagen:
Jag mår bara bättre och bättre,nu är det bara benet som krånglar.Otroligt skönt att slippa huvudvärken.Men jag tar medicin var 6 timme än.Gjorde ett uppehåll igår och fick feber direkt...konstigt.
Idag var det Hockey och vi va där :)
Photo: Snart dags för match....och jag är på plats :-) (det trodde jag inte för några dagar sedan)
Synd att vi fick gå hem med en förlust.
Torsdag 27 dec:
Då blev det två filmer "Silent night"=dålig och "Sinister" den va sådär,lite skrämd blev jag ibland
Silent Night omslag
Polisen i en liten stad jagar en mordisk jultomte som mördar folk under julafton.
Sinister omslag
Ellison skriver skräckromaner baserade på verkliga händelser och sätter en ära i sin grundliga research. När han flyttar med sin familj till ett hus som tillhört offren i en makaber avrättning, håller han husets dunkla historia för sig själv. I en låda på vinden hittar Ellison gamla filmer, som blir det första mötet med en berättelse om bottenlös ondska. Gradvis utvecklar sig och fördjupas fasan när det förflutna möter nutid på ett oväntat och påtagligt sätt
 

Länge sedan jag skrev ,idag är det lör 22 dec

Nu var det länge sedan jag skrev,men jag har inte mått så bra sen operation för 10 dagar sedan.Själva operation gick bra men inte komplikationerna efter bedövningen dom försökte sätta som inte gick.
På onsdag den 12/12 va operationen,borttagning av livmodern+stor ful knöl som skickades på analys.
Dom började med titthåls op och fick sen öppna hela..
Bild 1 3 Titthåls op + Den långa op öppningen,Bild 2  1:a Blood-patchen  Bild 3 Sprutorna m blodförtunnande jag fick ta i en vecka själv.
Natten mot fredag dag 2 efter operation,skulle jag upp och gå på toa men jag kunde inte lyfta på huvudet...sprängade huvudvärk,går inte att beskriva denna smärta.Ringde på klockan så nattsköterskan kom,sen blev det full rulle med läkare & allt.Jag trodde att jag fått en hjärnblödning el nått.
men det visade sig att sticken i ryggen för att lägga bedövningen hade gjort så att det började läcka ut rygg märgs vätska.
 Jag hade drabbats av en så kallad durapunktion, och fick svår huvudvärk och smärta i nacke och rygg. Det var så illa att man inte kan lyfta huvudet eller resten av kroppen från sängen.
Har man väldigt ont kan man få behandling med så kallad blood-patch. Eget blod förs då in med en spruta på samma ställe som ryggvätskeprovet togs, och blodet tätar hålet där ryggvätska droppar ut.
Och detta fick jag göra på fredag morron ,behandlingen utförs bara av narkosläkare.
Kände mig skaplig på eftermiddagen och åkte hem,med order att dricka mycket Cola & kaffe och ta medicin var 6:e timma.
Fram till onsdag den 19/12 har jag bara haft huvudvärken,men sen började det donka på från huvudet ner till benen.
Det ville inte upphöra så det blev sjukhuset igår fredag,då la dom en till Blood-patch.Fick åka hem på eftermiddagen med stränga order om vila,jag som inte gjort annat än legat.Har ju inte ens orkat öppna datorn.Måste fortsätta med kaffe,Cola och medicin var 6:e timma.
Själva operationssåret det läker bara fint.Stora fula knölen va en inflamerad myom,inget farligt.
3 kg har jag gått ner på dessa 9 dagar oxå,man har inte mått nå vidare

Stockholms weekend

Fredag:
Idag var det dags för avfärd mot Stockholm för mamma,Bertil,lotta och mig.Vi kom inte iväg förrän vid 13 tiden.
Vägen ner va helt värdelös,spårigt,oplogat,tvättbräda dålig sikt m.m vi va nog inte nere förräns vid 19-19.30.
Lotta och jag bodde på ett Bed & Breakfast,men vi va där alldeles solo,uthyraren va i London och hade egentligen stängt
Lördag:
Bertil skjutsade oss bort till Stinsen,så vi strosade på där en stund.Sen vid 16 var det dags för julmiddag med släkten,Björn fixade maten
 
 
Efter middagen då alla åkte hem, for vi iväg till graven
Saknar dig så!!!
Va till morbrors grav oxå ,men han har inte fått nån sten än...
Söndag:
Idag flög Björn hem till Madrid...och Bertil skjutsade oss till Kista gallerian en sväng
Hittade lite smått och gott där bla
En riktigt snygg väst...sån finns inte hemma ;P
Måndag:
Dags för hemfärd...11.15 kom vi iväg.Vägen va något bättre men väldigt dålig sikt på vissa ställen.
Hemma möttes jag av kärleken med kaffe och pussar :)

Snö..snö..snö

Hyfsat less man är på detta snöande...nu räcker det tycker jag
 
Sett 3 säs på SOA klart nu
Timrå fick bara med sig 1 poäng i matchen mot AIK ikväll....soper!!!

25år

Vi firar Silverbröllop idag 
25 år har vi varit gifta :))
 

Burr.....

Vaknade kl 7 av grannen som trodde att det inte hördes då han "smyg" spikade,varför ska man måsta spika vid den tiden???Han är pensionär och har hela dagen på sig!! 
8.45 åkte jag upp till sjukhuset för inskrivning och hämta drycker som jag ska ta dan före op och på morron innan jag åker in.
Det har varit lite små kyligt idag minus 12-16 grader...fyfarao.
När jag kom hem blev det OnePiece,soffan,mysfilt,kaffe och SOA
 
Timrå gjorde en bra match ikväll
Tackar denna grabb för segen :) hoppas han får vara kvar i Timrå

Tro det el ej?

Tro det el ej meeeen...det är helg igen ;P 30 nov -2 dec
 
Fredag:
Christer va ledig idag så det känns som lördag redan.
Tog och for till pappa och gjorde advent...
 
Vaken och skapligt pigg
Fick min läsplatta idag....har dampa och varit elak på den hela kvällen.Får inte till det än...jag måste vara dum.
Vi tog oss ett glas vin och såg en film istället "Johan Falk-Barninfiltratören" Den va riktigt bra
Johan Falk - Barninfiltratören omslag
En ung rånarliga som har specialiserat sig på att råna väktare i köpcentrumhärjar i Göteborg. Polisen kallar ligan för Nakenrånarna eftersom de tvingar väktarna att klä av sig kläderna innan de försvinner med värdeväskorna.
Ett rån går snett då en oskyldig förbipasserande dödas samtidigt som färgampullerna i väskorna hinner utlösas. Nu måste rånarligans unge ledare Ricky snabbt få pengarna tvättade från den blåa färgen, vilket ett fåtal experter i landet klarar av, innan han betalar den person som sålt rånkonceptet till honom.
Johan Falk och hans kollegor i GSI vrider upp tempot i sin jakt och kontaktar sina informatörer för att försöka ta reda på vem som begår rånen och vem som är hjärnan bakom allt. Samtidigt kör Frank Wagner in i Göteborg för att möta sitt gamla gäng – med Seth Rydell och Felix Rydell i spetsen – för att göra upp en gång för alla. De kommande dygnen blir de mest dramatiska i deras liv, inte bara för Rydellgänget utan även för GSI-gruppen.
 
Lördag:
Sandra och jag skulle ha åkt på Birsta idag men vädret satte stopp för det.
Christer försöker hitta bilen under snön...helt sanslöst mycket snö
Löste Krysset och såg Vinterstudion istället.
Tjorvat med Läsplattan i dag igen...ska ringa Adlibris på måndag.Får jag inte till det skickar jag tillbaka den....arger är jag.
Vinterland..
 
Det blev pizza levererat hem till dörren idag ;P
 
Sen tackar vi dessa två killar...
 
...för 2 poäng idag
 
Såg 2 sådär filmer "Bedragaren" & "The hills run red"
Bedragaren omslag
Den mäktige finansmannen Robert Millers välarrangerade liv är på väg att rämna. För att driva upp värdet på sitt bolag inför en försäljning har han i hemlighet investerat pengar, men hans anställda dotter fattar snart misstankar. Snaran dras åt ytterligare när Robert smiter från en bilolycka där hans älskarinna omkommer. Robert lyckas parera både dotterns och polisens anklagelser men ställs snart inför ett oväntat hinder.
 
The Hills Run Red omslag
Alla har hört talas om den - den blodigaste filmen genom tiderna, som spelades in på 80-talet och sedan försvann under mystiska omständigheter. Men ett gäng unga skräckfilmsfantaster bestämmer sig för att leta upp den hemliga plats där filmen spelades in i hopp om att hitta rullen. Men de upptäcker något som är kusligare än någon skräckfilm: det hände på riktigt. Och värre blir det, för de har ofrivilligt fått varsin roll i 'The Hills Run Red'... Men, "Babyface" är ju bara en karaktär från en film, eller? Skulle inte tro det. Han verkar i allra högsta grad levande, och han har väntat länge på nya "skåderspelare" för att fortsätta inspelningen av sin fasansfulla film. En splatterkavalkad utan like tar sin början när de skräckslagna cineasterna ställs öga mot öga med den vansinna mördaren med babymask. Tysnad, tagning...
 
Söndag:
Frukost med gubben sen blev det Birsta med Sandra som jag lovat henne.Det blev  handlat
Tomte och lykta till brickan
Tre tröjor från HM
 Klänning/Tunika fr Rut 20% på den
Och några billiga böcker....
Har läst ut en tragisk bok "För då minns jag kärleken" av Charlotte Alfvin & Minna Tunberger
 
 

Aldrig mer - vad betyder aldrig? Betyder det att jag aldrig kommer att få krama honom igen? Aldrig mer få se hans leende? Det kan inte vara sant det som mamma sade, att det är definitivt nu. Att det inte längre finns något "tänk om" att hoppas på och hålla fast vid. Det måste vara fel, ett missförstånd. Det måste vara någon annan än Jacob som de har hittat.
Jag kliver ur taxin på skakiga ben. Jag släpar mig uppför trappan till mammas hus. Och då, på det mellersta trappsteget, fylls mitt huvud av ett sprängande ljud. Nej, inte vågen igen. Jag vill inte tillbaka, jag vill inte dö. Sätter händerna för öronen och försöker stänga ljudet ute. 
Det har snart gått sju år sedan Charlotte och Jacob drabbades av flodvågen i Thailand. I boken berättar Charlotte med hjälp av sin barndomsvän, journalisten Minna Tunberger, om vägen tillbaka. Om hur hon förlorade sin pojkvän och själv var mycket nära att dö.
Vi får möta föräldrar, syskon och kompisar. Följa med till sjukhusen i Thailand och Sverige. Känna av de prövande stegen mot ett bräckligt vardagsliv, då traumat när som helst kan göra sig påmint och ta över kroppens reaktioner. Förnimma apatin, avstängdheten och desperationen när försöken att gå vidare i livet förblir fruktlösa. Läsa om mötet med psykologen Göran, det som blir vändningen, och som till sist ger Charlotte de verktyg hon behöver för att ta sig ur det destruktiva mönstret och börja leva igen
Det är en skakande berättelse om djupaste förtvivlan och bottenlös sorg - en stark personlig skildring som trots allt skimrar av hopp och ny livslust.


RSS 2.0