Helgen

Denna helg har vi sett  4 filmer,gått på 2 promenader ,gratulerat faster (hon fyllde 73år) och frukost med solning på balkongen.
Tillbaks till filmerna:
 Den 1:a filmen "Trångt i kistan" skit dålig!!!!
Den 2:a filmen "Från andra sidan" Rätt så skaplig faktiskt.
Den 3:e filmen "Den nya människan"Den var också bra,med tanke på att det att det var taget ur det verkliga livet på 50talets Sverige.
Den 4:e filmen "Arn"Den tyckte jag också var bra.

Promenad V 26

Det har blivigt dåligt med promenad denna vecka,bara 11981steg = 8km

Trevlig kväll

I kväll blev jag utbjuden på restauren av Christer :-).Tog bussen in till stan.Vi gick på Thai Hao,där har jag aldrig varit förut.Vi åt någe som hette nått med PAD m.m.Det var jätte gott,vi tog båda öl till maten.Sen efter det satt vi på en bänk i solen vid Vängåvan,var hur skönt som helst.Gillar verkligen sköna soliga sommar kvällar,synd bara att sommaren går så fort.Vi blev nog sittandes i en timme där.Gick sen på Puben Bishop´s Arms,Christer tog en öl och jag en cider.Senare tog vi bussen hem till Timrå igen,det var en mycket trevlig kväll.

Kap...

Dagen började med sol sol sol,det var riktigt efterlängtat.Åt frukosten på balkongen ,blev kvar där och solade säkert i 3timmar.
Med posten fick jag ett brev från Jula,tänkte riva sönder det utan att läsa.Är så döless på dom,har fått felande fakturor fast jag inte handlat nått på Julakortet.Men döm om min förvåning när det stog"Förlåt för besväret med felande fakturor".Och jag fick ett presentkort på 300kr av dom.Eftersom jag skulle iväg och ta vaccination ,och ta en sväng förbi Skokanonen.Så kan jag lika gärna hoppa in på Jula och se om det finns nått för presentkortet. Jag köpte  en ny Ladyshave,den jag hade har jag nog haft i 20år.Så det var på tiden att det blev en ny.
Hittade även sandalen på Skokanonen jag var ute efter,och en vit väska på rea och strumpor.Allt gick på 300kr ,men jag fick ett full stämpelkort så dom drog då av 100kr.Allt detta för 200kr det var inte dåligt.Hade lite tid kvar innan jag skulle till VC ,så jag kutade in på Birsta City fram och tillbaka.På VeroModa hade dom halva priset på jackan jag provat åtskilliga gånger,så jag köpte den också.

Sommar?!


Dom säger att solen och värmen kommer nästa vecka,men jag vet inte om jag tror på det.Är hyfsat less på detta väder......det kan väl åtminstone vara 20-22 om dagarna.

Äntligen

Nu är grabbarna(Patrik&Sebbe)på väg hem,de tog bussen från Stockholm 8.30.Hoppas inte hemresan har förstört hela deras semester.

Patrik är less

Nu har Patrik landat i Sverige,de skulle ha landat kl 15.50.Men blev tyvärr försenad och inte lite heller,kl 21.15 landade planet på Arlanda.Vilket gjorde att dom missade bussen hem,som vi bokat kl 21.30 från Arlanda.Trodde verkligen inte att de skulle kunna bli så många timmars försening.Jag tyckte vi hade goda marginaler typ bara 5.1/2 timme.Så grabbarna är måttligt less,Sebbe är också med.Tur att Sebbe har släkten där så dom får sova hos hans mormor,tar bussen hem i morron kl 8.30.Hoppas att dom kommer med den hem nu då.Patte mådde inge vidare heller,han tror att han har feber.Det var nog en pers att vänta på flygplatsen i Turkiet från 10 på morron till 18 på kvällen.Gu så tråkigt dom ska ha haft.

Smoothie


Testade en nu produkt av Naturdiet i dag,smoothie med smak av Peach+Mango.Den var rätt god faktiskt,jag brukar ibland ta en Naturdiet som lunch.Går snabbt och man blir mätt.Ska testa de andra smakerna också Orange & Banana ochRaspberry & Pomegranate.Synd bara att de är så dyra,på hälsokost affären går de på 27-28kr.Jag har inte sett om de kommit ut i vanliga äffärer än typ ICA,där blir dom nog billigare.

Sms från Patrik

Fick sms från Turkiet i dag, Patrik mådde inte så bra.Han trodde att det var Halsfluss på gång,det är ju inte första gången han har det.Tur han tog med sig både alvedon och ipren.Han har bara en dag kvar sen är det hemfärd till kalla Sverige.Hoppas han har haft en bra resa i övrigt iaf.

SATC

Sandra upplyste mig att SATC börjar om med säsong 1,den kommer att gå på 3:an hela veckan varje kväll kl 23.00 med dubbel avsnitt.Jag kommer att bänka mig framför tvn

Promenad V25

Denna vecka blev det bara 17228 steg =1 mil

Trist


Idag har det varit tråkigt väder åska ,regn och lite solglimtar i mellan åt.Dagen har varit hur lång som helst,vi har bara legat i soffan och slöat.Kollat på två filmer Eragon och Surf  up,tyckte inte att nån av dom var speciellt bra.Slapp  göra middag i dag också,det blev Pizza från Kebabhouse.
Sandra var på bio i kväll Sex and the city,hon tyckte den var kanon bra.Hon tror att jag skulle gilla den serien också,så jag får väl se om ska ta se den.
Patrik mår bara fint i Turkiet,dom har "bara"35-40 varmt.Hoppas att åskvädret som kom i dag kommer med lite värme.Men jag tycker att det verkar som allt väder är omvänt,varma vintrar och kalla somrar.Så vill inte jag ha det,jag vill sola och bada nu.Tur att man har sen semester,skulle jag ha semester nu skulle jag va skitsur.

Nä nu ska jag ta och kolla vidare på fotbollen.............Hoppas Holland vinner,just nu ser det tungt ut

Sms

Fick sms från Patrik i Alanya går,dom hade varit i centrum och kollat på kläder i dag.Känner jag honom rätt så vill han nog köpa en hel del.Klädintresset har han ärvt av mamma ;-).När vi var dit i Sep förra året såg jag hur mycket fina kläder som helst.
Senare på kvällen skulle dom kolla på fotbolls EM på storbildstv.Turkiet-Kroatien,det blev en match som hette duga,Turkiet vann på straffar.Kan tänka mig att dom fick en kul och livad kväll där nere.

Tragiskt


Pratat med syrran flera gånger ang pojken som körde ihjäl sig på mopeden i onsdags.Det är så tragiskt,han var också en kompis till Niklas(syrrans pojk).Pojken har varit hemma hos oss också,Patrik har varit med honom.Jag har själv träffat honom,men det är svårt att förstå att han inte finns längre.Jag har inte berättat det för Patrik än,vi tar det då han kommer hem från Turkiet.Tänk på att vara rädda om varann,man vet aldrig vad som kan hända.

Midsommar


Jag jobbar som sagt var hela Midsommar,men det gör inget.Vi tog upp farmor på lite mat i allafall,det blev Sill,Ägg och ljummenpotatissallad(den m rostad färskpotatis),den är så himla god.Farmor och Christer tog varsin nubbe till sillen.

Hollywood..en god sommardrink


4-6 cl AIVY Tutti Frutti Vodka
Fyll upp med Sprite
Toppa med Cranberry Juice och garnera med en apelsinskiva.

Blanda drinken i highballglas, med mycket is.

Hejja Sverige i kväll.....


Alanya


Nu sitter  Patrik och hans kompisar på flyget till Alanya.De landar kl 10.50 svensk tid,å jag är inte ett dugg avundsjuk.....
Hoppas ni får en kanon bra resa grabbar.Det är 1:a gången Patrik flyger också,han har bara varit i Estland tidigare.

Birsta tripp



Va på Birsta i dag,såg denna fina tröja på Gina så den blev min
Gjorde även ett besök på Bolaget,Christer handlade några Xider till mig.RasberryBlossom är jätte god,prova den om ni inte gjort det
.

Tråk-göra

Har nyss kommit hem från världens tråkigaste göra ,nämligen att månadshandla maten.Och inte är det billigt heller.

Hittade en till fin med Nasse


Till dig Sandra


Jobbar midsommar helgen


I år jobbar jag hela Midsommar helgen,så Christer och jag tänkte ta en myskväll på torsdag i stället.Funderar på vad vi ska hitta på att äta då.Nå smaskigt med räkor kanske,jag har så dålig mat fantasi.

Lite kallt i luften

Äntligen kunde man ta en morron promenad utan att frysa ihjäl och fika frukost på balkongen,men det är fortfarande lite kallt i luften.

Vart tog värmen vägen

 Längtar efter sol  och värme................
Men det lutar åt att man får lägga sig i kärringgrillen istället ..........

Rix Morron Zoo


I dag ställde jag en fråga på Rix FM

2008-06-12

Våga fråga - Förbränner man mer fett före frukost ?


Detta går att lyssna på kolla på Rix FM

En till


En bild på Sandra då hon tog studenten 2006


En till bild

                         

Student

                                 
                                            Idag tog Patrik studenten,synd bara att de fick så dåligt väder


Utgång

                                              
Har varit ute med jobbet i kväll och ätit Tacobuffe,jätte gott var det.Sen fick vi även lära oss lite Linedance,det var faktiskt kul,trodde inte det.

Stressigt

Idag har det varit en stressig dag.Skjutsade Christer till jobbet strax efter 11,sen bar det av hem till pappa.Vi hade ett möte hemma hos honom, med hemtjänsten och Biståndshandläggaren.Det mötet slutade bra för hans del,de ska göra frukost + kolla att han tagit medicin.De ska även komma och fixa till middag åt honom,känns väldigt skönt för mig att han får tillsyn.

Inhandlade även lite student prylar till onsdag,det är inte billigt vill jag lova.Sen är det över på några timmar.

Skjutsade in Patrik och hans reskompis in till Ybuss,så dom kunde hämta ut sina biljetter.Dom ska ta bussen till Arlanda sen vidare till Turkiet.Lite avundsjuk är jag allt.

Sen var det dag att hämta "guben" från jobbet.Fixade till middan,sen hade den dagen gått

Lite flowers

                               
Inhandlade lite blommor i dag,det blev Marguriter och Pelargonier till att börja med.Sen har jag varit upp i skogen och stulit björkar,dom är till Patriks student på onsdag.

Ny design

Om ni tycker att min blogg har fin design,så vill jag bara förmedla att det är  Anna  som har gjort den.Tack så mycket den blev jätte fin.    http://annasaraolsson.blogg.se/

Ballis

                                    
Så här tomt har vi det i balkonglaven,jag måste nog ta och inhandla lite blommor dit i morron.Det enda som finns nu är överväxta Penseér,fult är det.

Promenad V 23

Denna vecka blev det 23034 steg=1,4 milNone

En månad i dag

                                
En lång månad har gått nu sen du fick somna in.Men du ska veta att du finns i mina tankar varje dag,saknad dig så.

Nationaldagen

                                                                
I går var det Sveriges Nationaldag,vi tog och packade badväskan för första gången i sommar,och begav oss till Sporthallens utebad.Vi brukar inte åka dit,men det var det ända badet som har öppnat för sommaren.Annars brukar vi tillbringa soliga dagar på Malandsbadet el Tranviken.Dagen började hur varm och skön som helst,sen började det blåsa som bara den.Men jag kan lova att solen tog då,fast det kände man ju inte.Jag brukar inte bränna mig ,men Christer känner av det lite i dag.

Kvällen tillbringade vi nere hos våra kompisar,det blev grillat till middagen.Jag hade med mig Ljummenpotatissallad,den blev väldigt lyckad.En sådan var det inte sista gången jag gjorde iaf
                                      
Kvällen blev inte så sen,vi va nog alla lite små trötta efter badet.

30grader varmt i dag

I dag har jag jobbat på förmiddagen,tur att det inte är lika varmt inne som ute.Roligt för våra pensionärer att få vara ute i solen,endel har ju inte varit ute sen förra sommaren.Så är fallet hemskt men sant.

Sen hoppade jag av bussen i Birsta,Christer skulle möta mig där.Jag hade hängt undan 2 skjortor åt honom på Jack&Jones.Och dom passade perfekt,så han köpte dom.Jad har så jädra bra smak,om jag får säga det själv.

Va in en sväng på Boa också,handlade lite sommarbubbel.Dyr affär det där,tur man inte går in så ofta.

Avnjöt en glass i solen på CaféCharm
                                                                        
Sen var det bara att åka hemöver och fixa till lite middag,Patrik skulle hinna äta innan träning.Stuvadpotatis och Isterband blev det,gott som tusan.

Åkte senare och kollade på en lägenhet,vi är ju på span efter en 3:a.Denna lägenhet var hur fin som helst,totalrenoverad från golv till tak.Så nu fick vi huvudbry igen,,,hur i hela friden ska vi göra,,ska vi flytta eller inte,,jag blir tokig.

Efter visningen for vi förbi våra kompisar,slank in till dom på en kopp kaffe.Eller rättare sagt vi satt ute och fikade i den härliga kvällen.Bestämde att vi skulle ta och grilla tillsammans i morron.
                                                                                Nojja

Sen blev det lite slö tittande på tv,Christer unnade sig en öl,jag tog vatten.

Längtar tillbaka...

                                  
Nu när det börjar bli varmt ute åker tankarna till Alanya(vårt hotell på bilden),vi hade sån härlig resa dit Sep-07

Nu är det såna skor som gäller

                                                  

Värmen är kvar

                                           
Fortfarande lika härligt väder,tog en morron prommis före frukosten som vanligt.Sen tillbringade jag hela förmiddagen ute på balkongen i solstolen + en bok,gu så skönt i solen.


Tog en tripp till pappa när Christer kom hem från jobbet,hjälpte honom med att handla hem lite från affären.Fikade med honom en stund,hade även med mig lite middag som han skulle äta lite senare.Synd att han ska slarva med medicinen och bli så deppig.Blodsockret hans skenar i väg gå han slarvar med maten oxå.I dag verkar han må bra iaf,i morron ska hemtjänsten börja gå in till honom på morron.De ska se till att han äter och tar sin medicin.

Var sen bara på ett BRF möte,dom sa inget speciellt.Tråkigt som bara den var det.

Kvällen avslutades med tv Desterate Housewives
                        
           
           

Klänning

Köpte den i stockholm,fin va...
                                       

Solig dag

                                                                 image35
Solig morron prommis och en god frukost på balkongen,startade jag dagen med.Min kropp och jag mår så bra när det är varm ute.Men jag måste erkänna att benen är stela som trummpinnar efter helgen i Stocholm.Fick faktiskt ta lite extra medicin i dag,men det går snart över.

Sprang i tvättstugan med lite tvätt efter resan,men det var avklarat ganska snabbt.

Åkte sedan ut på Alnö med Sandra,Z och Karla,mamma ville att vi skulle komma ut och fika.Det är så skönt att kunna sitta ute på eftermiddan och kvällen.Syrran kom ner en sväng också,så då fick man se henne en snabbis.Mamma hade inhandlat en otroligt skön solstol,här sitter jag i en av dom.Dom går att fälla ner i rygg läge också                 
                        image36
Kvällen avslutades med lite tv tittande.Christer var trött i kväll så han kröp i säng redan kl 22,så jag var uppe ensam.Patrik är och fiskade med några kompisar.

Stockholms helgpromenad

Har gått 47680 steg i helgen,10 000 steg = ca 7km.Så vi har gått några mil i helgenimage34

Helg i Stockholm

Vi startade vår resa ner till Stockholm 7 på fredags morgonen,var framme i vår lägenhet på Östermalm vid 13.Hade lämnat av två av resernärerna i Sundbyberg.

Svidade om till rena kläder,tog sen och begav oss mot stan.Vi gick först och åt en pizza och tog några cider/öl.Sen begav vi oss till Kizz konserten.Förbanden tyckte jag var kass.Kizz va hur bra som helst,men jag ska säga att jag gillar då dom spelar sina gamla hits bäst.Scen showen va helt okey,mycket bomber och fyrverkerier.Och 60 åringarna hoppar omkring i platådojjor.Paul Stanley tyckte han va en snygging fortfarande,sa på svenska"att svenska tjejer tycker att han har en fin rumpa"
Jag köpte en svart t-shirt som det står KIZZ på, med strass.Sonen Patrik fick en Kizz Alive 35 T-shirt.

På lördag stosade vi omkring i äffärerna till kl 3 ungefär.Hittade mycket fina kläder,gillar affären som heter Manhattan.Köpte en liten present åt Sandra där.Åt mat på en restaurang där det var Asiatisk buffe,mums va gott det var.Sen gick vi tillbaka till vår lägenhet och bytte om.Kvällen avslutade vi på Grönan med bla Sommarkrysset.

Söndag var det dags att åka hem,helgen gick rasande fort.Har haft mycket trevligt i godavänners lag,det gör vi gärna om nån gång.
                    image31 image33             image32

RSS 2.0