13 april idag

Har fått en operationstid idag till foten,det blir den 6 maj.Skönt att det gick så fort att få en tid :)

Detta är mitt problem:
    

Smärtor under främre trampdynan behöver ibland kirurgiskt åtgärdas. Vid den vanliga situationen att stortåns grundled är för mjuk kommer en ökad belastning att uppkomma på trampdynan till 2:a och 3:e tån. Den ökade belastningen leder till ledskador och svullnad i framfotslederna. Till följd av detta kommer de långa raka tårna dras samman och bli böjda och krumma (hammartår). Ledhuvudena i framfoten trycks ner ytterligare mot underlaget och ger upphov till ett mekaniskt smärtande tryck.

Om inte fotbäddar hjälper kan en operation till stor del återskapa balansen med raka tår och avlastning av framfotslederna, även om de hunnit med att gå ur led.
Det finns flera operationsmetoder att välja emellan och kombinationer av dessa är snarast regel, då de olika tårna kan ha olika ”behov”.
 Slinkledsoperationer (Stainsby) är exempel på vanliga åtgärder.Det är en sådan dom ska göra.

Mål
Att eftersträva kontroll av mekaniken vid kirurgi och alltid använda inre fixation med skruvar eller stift. Ofta krävs att flera tår, ibland tillsammans med operation på stortån, åtgärdas på samma gång.

Nervknuta under foten (Mortons neurinom), ofta på grund av påverkan av fotvalvet som vid ändrad belastning trycker på nerven som går ut till tårna, oftast mellan 3:e och 4:e tån. Besvären minskar ofta med ett inlägg men ofta måste det kirurgiskt åtgärdas. Vid operationen borttages den skadade nerven.



När jag träffade Maria på jobbet idag så fick jag en kartong "Tröstgodis" ,hon är ju för go :)) Hon hejjar ju på FBK i finalen och jag på Saik.Och Saik förlorade ju igår :(

           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0